Annie M.G. Schmidt-dag

De eerste keer dat ik verliefd werd, was ik 4 jaar. Mijn moeder las Pluk van de Petteflet voor en ik was meteen verkocht. Wat een stoere jongen met zijn rode kraanwagentje en wat een avonturen beleefde hij in het torentje. Ik wist het zeker; later zou ik met Pluk gaan trouwen en samen in zijn kraanwagentje rijden door de stad. We zouden in de toren gaan samenwonen en nog meer avonturen beleven. Misschien zou iemand later ook wel een boek over ons schrijven!

Dag tegen Racisme

Op 21 maart 1960 verzamelde zich in Sharpeville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat in Zuid-Afrika – een menigte om vreedzaam te demonstreren tegen de zogenaamde pasjeswetten, welke de zwarte bevolking dwong om daar te gaan wonen waar de blanke regering wilde. De politie opende het vuur op de menigte en schoot 69 demonstranten dood.

Cool spel voor Buitenspeeldag

Wil jij als school ook aandacht besteden aan de Buitenspeeldag 18 april 2018? Wij hebben een leuke en kosteloze activiteit voor je!

Kinderen zitten tegenwoordig te veel binnen. Schermpjes spelen daarbij een grote rol. Stel dat je hun schermpjes gebruikt om ze naar buiten te krijgen.

Op zoek naar beter onderwijs

Interessante reeks van video’s van de Volkskrant! Hoe kun je het onderwijs in Nederland beter maken? Luuk en Erik reizen van Finland naar Singapore om daar achter te komen. Ze praten met leraren en leerlingen en kijken wat het Nederlandse onderwijs van andere landen kan leren.

Gratis webinar Top Tools

Hoe zou jij het vinden om meer interactie in je lessen te realiseren? Je leerlingen beter voor te bereiden op de toekomst door je eigen 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? Lees dan verder en schrijf je in voor één van de GRATIS online lessen van Docentenbijscholing!

Gratis magazine met 10 ideeën

Ik was dat eindeloze ge-whatsapp en Instagram van mijn leerlingen in hun vrije tijd zó zat dat ik op zoek ben gegaan naar andere mogelijkheden. Dat nutteloze gehang achter al die schermpjes moet te stoppen zijn, dacht ik.
Als reactie heb ik het magazine “10 ideeën om creatief met schermpjes om te gaan” geschreven.

Week van de Mediawijsheid

17 tot en met 24 november is het de Week van de Mediawijsheid. Het thema van dit jaar luidt: Generatie Media: samen mediawijs. Tijdens deze week gaan docenten, professionals en ouders het gesprek aan met kinderen en jongeren over online gedrag en mediawijze vaardigheden. Maar bespreken jullie ook het belang van een goede lichaamshouding achter de computer of telefoon?

Ga mishandeling van kids tegen

20 tot en met 26 november is Week tegen Kindermishandeling. Leerkrachten hebben een belangrijke verantwoordelijkheid in het waarborgen van de veiligheid van kinderen en jongerenDocentenbijscholing vraagt daarom aandacht voor “21 minuten in de Week tegen Kindermishandeling”. 

Motiverende Gespreksvoering

Motiverende Gespreksvoering is een veelgebruikte methode om mensen te helpen bij gedragsverandering. In deze cursus leer je omMotiverende Gespreksvoering te gebruiken om leerlingen effectiever te begeleiden en oefen je om deze gesprekstechniek in de praktijk te brengen.

Introductieles IdentiteitsCirkels

De IdentiteitsCirkel is een tool die leerlingen helpt om na te denken over hun eigen identiteit en die ze stimuleert om met elkaar te praten over wie ze zijn. Een identiteitscirkel is een segmenten cirkel, die de identiteit van een persoon op een speelse en eenvoudige manier zichtbaar maakt.

>