Creatiespiraal

Stel je voor dat je je leerlingen stap voor stap bij de hand neemt op een avontuurlijke reis langs hun eigen (droom-)wensen. De Creatiespiraal is een veelgebruikte, praktische methode voor zelfverwezenlijking, door Marinus Knoope beschreven in de bestseller 'De Creatiespiraal'. Met behulp van de Creatiespiraal kun je leerlingen de weg van wens naar werkelijkheid wijzen.

In de cursus leer je hoe je door de Creatiespiraal in de klas te gebruiken, leerlingen leert om
de optimale voorwaarden te scheppen om hun wensen te verwezenlijken. Spelenderwijs worden leerlingen gestimuleerd: het in contact staan met jezelf, verbeeldingskracht, jezelf positief leren uiten, samenwerken, doorzetten, in jezelf en je dromen (blijven) geloven, initiatief nemen, leren hulp vragen en bovenal het zelfvertrouwen van de leerling.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je om leerlingen stap voor stap bij de hand te nemen op een avontuurlijke reis langs hun eigen (droom-)wensen op weg naar verwezenlijking. De Creatiespiraal heeft alles te maken beroepskeuze. Kinderen leren dat er meer mogelijk is dan je denkt, hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Tegelijkertijd zorgt deelname aan deze cursus ook voor persoonlijke groei als leraar en als mens. Wat zijn je dromen en hoe maak je ze waar?

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 5 lessen van een uur die online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Je hoort en ziet de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

Tijdens de cursus leer je om de 12 stappen van de Creatiespiraal met je leerlingen te doen in de vorm van practische oefeningen en spellen. Na afronding van de cursus ben je in staat om zelfstandig het Creatiespiraal proces in de klas in gang te zetten en te begeleiden. De oefeningen en spellen die in de cursus aan bod komen zijn makkelijk toepasbaar in de klas, je kunt er direct mee aan de slag.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

  • online
  • op locatie
  • op school

Contact

De training duurt 1 dag wordt op school verzorgd. Neem voor meer informatie contact met ons op. 

Studiebelastingsuren

1 bijeenkomsten van 5 uur op locatie = 5 uur
1  x materiaal ter voorbereiding van de les = 1 uur
1 x materiaal ter verdieping van de les = 1 uur
Totaal 10 uur

Brochure

DOWNLOAD HIER de brochure van "de Creatiespiraal" cursus.

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs en docenten van het Voortgezet Onderwijs.

Als je "de Creatiespiraal" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Docentenbijscholing Leren kijken naar kunst

Leren kijken naar en reflecteren op kunst
Tijdens de cursus leer je leerlingen te kijken naar hun eigen werk, daarop te reflecteren en op het werk van een ander te reflecteren. Daarnaast krijg handvatten hoe je met kinderen naar een kunstwerk kunt kijken en hoe je daar open gesprekken over voert. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>