Leerling Coaching met het Enneagram

Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat zich met bewust en onbewust gedrag bezighoudt. Het symbool van het enneagram is een negenpuntig sterveelhoek. Iemands karakter kan met behulp van dit diagram worden ingedeeld. Het Enneagram bestaat uit negen basismodellen van ons gedrag en het model geeft de motivatie aan van waaruit in veel omstandigheden gehandeld of gedacht wordt. Negen enneagram-typen worden beschreven vanuit de manier waarop ze in het leven staan.

Het Enneagram is een goed bruikbaar model om leerlingen te coachen. Het helpt je om leerlingen te coachen vanuit de mogelijkheden en beperkingen die hun individuele persoonlijkheidstype met zich meebrengt.

Doel van de cursus

Deze cursus leert je om leerlingen te coachen op basis van het Enneagram. Vanuit het Enneagram leer je het type van de leerling te achterhalen en breng je tevens diens subtypen in beeld. Daarmee ontstaat een gedetailleerd overzicht van de persoonlijkheid van leerlingen.

Veel mensen zitten vast in hun patronen, ook leerlingen. Door middel van coaching kunnen die patronen worden doorbroken en kunnen leerlingen worden geholpen om verder te komen. 

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van 45 - 60 minuten die online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! 

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

Tijdens de cursus leer je om het Enneagram te gebruiken bij het coachen van leerlingen. Door binnen het coaching gebruik te maken van het Enneagram verruim je je coachingsmogelijkheden en zul je leerlingen beter kunnen helpen. In de cursus ontdek en ervaar je wat het Enneatype van leerlingen is en hoe je de beperkingen, die hieruit voortkomen, kunt doorbreken met behulp van het Enneagram. Je leert veel facetten van het Enneagram te gebruiken om leerlingen te coachen in hun leerproces op school.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

  • online
  • op locatie
  • op school

Studiebelastingsuren

2 bijeenkomsten van 4 uur op locatie = 8 uur
2 x materiaal ter voorbereiding van elke bijeenkomst = 2 uur
2 x materiaal ter verdieping van elke bijeenkomst = 2 uur
Totaal 10 uur

Brochure

DOWNLOAD HIER de brochure van de cursus "Leerlingen coachen met het Enneagram".

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en Speciaal Onderwijs.

Kosten

De kosten bedragen € 340,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- 2 lessen van 4 uur op locatie
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping

Data

Les 1 Woensdag 20 maart 2019 13.00-18.00
Locatie: Utrecht
Les 2 Woensdag 27 maart 13.00-18.00
Locatie: Utrecht

Gratis introductieles

Wil je kijken of de cursus Leerlingen coachen met het Enneagram iets voor je is? Meld je dan aan voor de Introductieles. Tijdens de Introductieles kom je erachter wat het Enneagram is, tijdens de cursus leer je hoe je in het onderwijs gebruik kunt maken van de Enneagram. De introductieles wordt online op verschillende momenten aangeboden en kun je kosteloos bijwonen. 

Als je "Leerlingen coachen met het Enneagram" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Docentenbijscholing Leren kijken naar kunst

Leren kijken naar en reflecteren op kunst
Tijdens de cursus leer je leerlingen te kijken naar hun eigen werk, daarop te reflecteren en op het werk van een ander te reflecteren. Daarnaast krijg handvatten hoe je met kinderen naar een kunstwerk kunt kijken en hoe je daar open gesprekken over voert. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>