Training Escape the Classroom

In een Escape the Classroom lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van! 

Docenten komen naar onze trainingen om binnen korte tijd een nieuwe vaardigheid te leren. De training is vooral praktisch en niet theoretisch. Dat past heel goed bij onze eigen visie op eigentijds onderwijs. Wij zijn namelijk dol op activerend leren. Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken: welkom in de 21e eeuw!

Veel docenten vinden het een uitdaging om structuur te geven aan informeel leren. Tijdens een Escape the Classroom ben je heel hard aan het leren, zonder dat je het merkt. Je bent met plezier een spel aan het spelen, maar ondertussen… Terwijl de leerlingen aan het spelen zijn leren ze de inhoudelijke stof die in de puzzels verwerkt zit. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe gretig leerlingen op een lastig thema duiken, gewoon omdat ze zo’n plezier in het spel hebben!

Leerlingen vinden het niet alleen geweldig om een Escape the Classroom te spelen, ze vinden het ook heel leuk om er zelf een te maken! Ook tijdens het ontwerpen van een Escape the Classroom zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en verdiepen ze hun inhoudelijke kennis.

Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen hoeft de inzet van Escape the Classroom jou als docent niet veel tijd te kosten. Doordat docenten reeds gemaakte spellen met elkaar delen is er steeds meer keuze aan onderwerpen. De benodigde hardware zoals kistjes, cijfersloten en uv-lampen kun je telkens opnieuw gebruiken. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om een succes van Escape the Classroom te maken.

Doel van de training

Tijdens de training leer je:

 • ​hoe je een pakkende Escape the Classroom bouwt met behulp van ruim voorradig materiaal en online tools;
 • ​hoe je een kant-en-klaar spel downloadt, opzet en in goede banen leidt;
 • ​hoe je met behulp van 'storytelling' Escape the Classroom scripts kunt maken;
 • check
  ​hoe je losse Escape the Classroom puzzels gebruikt om je reguliere lessen te verrijken;
 • check
  ​hoe Escape the Classroom helpt bij het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden als samenwerking en leiderschap.

Schrijf je in voor de training

Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Training informatie

Ben je geïnteresseerd in het volgen van één van onze Escape the Classroom trainingen? Wil jij binnen een halve dag je eigen mini Escape the Classroom maken? We bieden je verschillende manieren aan om onze trainingen te volgen. Graag verwelkomen we je op één van onze trainingen op locaties in Nederland en België. Ook op onze live-webinars ben je van harte welkom. En natuurlijk komen we ook naar je school toe, bijvoorbeeld voor een studiedag.

Online

Online training in de vorm van een live webinar.


120 minuten durend webinar.

Krijg les van ervaren trainers.

 • check
  Docenten beheersen het gebruik van de Escaperoom als activerende werkvorm.
 • check
  Door het gebruik van de chat is de les echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de trainer en de deelnemers.

     € 95,-  € 75,-

In-School

Training van een halve dag op school in Nederland of België.


Ideale combinatie van studiedag en teambuildingsactiviteit.

 • check
  Docenten kunnen de nieuwe kennis direct met veel succes in de klas toepassen.
 • check
  Het voorbeeld spel
  dat je samen speelt
  bevat een exclusieve
  chocoladeproeverij.

Neem contact op voor prijsinformatie

Locatie

Training van een halve dag op locatie in Amsterdam of Antwerpen.


Training van 4 uur.

Ontmoet collega leerkrachten.

 • check
  Docenten beschikken over tenminste 1 Escaperoom spel, dat direct te spelen is.
 • check
  Docenten weten hoe ze samen met leerlingen een nieuw Escaperoom spel kunnen ontwerpen en spelen.

   € 235,-  € 195,-

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je na de training inspireren en motiveren om verder te gaan met Escape the Classroom. We sturen ideeën voor scripts, nieuwe spellen en handige tips, die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor cursisten en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Het materiaal bestaat uit o.a. readers, video's, kaartensets, online tools, verhaallijnen en activiteiten die je direct kunt toepassen. Op het besloten forum kun je kennis en ervaring uitwisselen met andere docenten die ook met Escape the Classroom aan de slag zijn gegaan.

3 manieren om de training te volgen

Online training in de vorm van een live webinar
Het webinar wordt online gegeven door een van onze ervaren trainers en duurt 120 minuten. Je hoort en ziet de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen wordt de les echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! Tijdens de training leer je alles over Escape the Classroom zodat je leerlingen kan begeleiden in het bouwen en spelen.

Training van een halve dag op school in Nederland of België
Tijdens de training leer je hoe je een spannende Escape the Classroom bouwt en hoe je een spel in goede banen leidt. Je bouwt met hulp van de trainer een eigen mini Escape the Classroom. Om zelf te ervaren hoe het voelt om zo’n spel te spelen, krijg je van ons een Escape the Classroom aangeboden over chocolade, inclusief een chocoladeproeverij van exclusieve 'origine chocolade'. We gaan dit spel tijdens de training direct spelen. Dit is een goede gelegenheid om alles te leren over Escape the Classroom en om zelfstandig met deze activerende lesvorm aan de slag te kunnen gaan. Een superleuke activiteit voor teambuilding, met als extra opbrengst een nieuw Escape the Classroom spel dat direct met leerlingen te spelen is. Perfect als voorbereiding voor een toets, werkweek of vakoverschrijdende activiteit.

Training van een halve dag op locatie in Amsterdam of Antwerpen
Tijdens de training leer je hoe je een spannende Escape the Classroom bouwt en hoe je een spel in goede banen leidt. Je bouwt met hulp van de trainer een eigen mini Escape the Classroom. Om zelf te ervaren hoe het voelt om zo’n spel te spelen, krijg je van ons een Escape the Classroom aangeboden over chocolade, inclusief een chocoladeproeverij van exclusieve 'origine chocolade'. We gaan dit spel direct tijdens de training spelen. Dit is een goede gelegenheid om alles te leren over Escape the Classroom en om zelfstandig met deze activerende lesvorm aan de slag te kunnen gaan.

Cadeautjes

Als je besluit om de training bij ons te volgen en met Escape the Classroom aan de slag te gaan bieden we je graag de volgende extra’s:

Chocoladeproeverij


Bij de training op school en op locatie wordt een spannend voorbeeld spel gespeeld, dat gaat over chocolade. In dit spel leer je alles over chocola en proef je bijzondere 'origine chocolade'. Veel verschillende puzzels laten zien hoe je lesstof van verschillende vakken in een Escape-spel kunt verwerken. Tijdens het spel kun je vijf verschillende soorten single origine chocolade proeven. De eindbox bevat voor elke deelnemer een paar overheerlijke bonbons, een passende afsluiting van het voorbeeldspel!

Veilig op het Internet Spel


Het is natuurlijk tof wanneer je direct een spel kunt spelen met je klas. Daarom hebben wij het 'Veilig op het Internet' Escape the Classroom-spel gemaakt. Het spel is te spelen in een versie voor het primair onderwijs en een versie voor het voortgezet onderwijs. Downloaden, uitprinten, de puzzels en opdrachtkaarten in de juiste boxen doen, de sloten op de juiste codes zetten en je bent klaar om te spelen!

Starterskit


Omdat je natuurlijk direct van start wil helpen we je een eindje op weg met een complete starterskit! Bij de training op school en op locatie is de starterskit inbegrepen. De starterskit bestaat o.a. uit enkele sloten, waaronder het speciale letterslot, UV-lamp, UV-stift, surprisekoker, key-finder en andere onmisbare attributen. Wanneer je de starterskit aanvult met je eigen attributen kan het spel beginnen!

Schrijf je in voor de training!

Klik op 'inschrijven', vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Hoe werkt Escape the Classroom

De leerlingen zitten in kleine groepjes rondom een tafel. De timer gaat aan, je hebt precies 1 uur. Op de tafel staat een fles met een slot. In de fles: flessenpost. Een brief aan de leerlingen. De opdracht is duidelijk, maar nu moet je het gaan DOEN, alle vragen moeten worden beantwoord. Elk goed antwoord levert een code op en elke code opent een volgende box met nieuwe spannende en leerzame dingen er in. Een UV-lampje dat het geheime telefoonnummer onthult, een doosje dat ONDER de tafel is geplakt, een sprekend boek. Het verhaal zindert door de ruimte. We hebben een brief gekregen van een slaaf en wij moeten hem bevrijden; over een uur worden alle mobieltjes in onze school gehacked en wij moeten de hacker ontmaskeren. Help! Het postpakket met Franse menukaarten is zoek… De leerlingen storten zich op het verhaal en op de vragen en opdrachten alsof hun leven er van af hangt.

Klinkt als een ideale situatie, toch? Dat is het ook en het werkt als een trein. Moeilijk en tijdrovend om te doen? 2x Nee! Het is een nieuwe vaardigheid die je moet leren, dat is alles. Je kunt gebruik maken van kant-en-klare spellen of zelf een nieuw spel ontwerpen, al dan niet samen met je klas. Het ontwerpen en voorbereiden van een spel is voor leerlingen onderdeel van het leerproces. Een gemaakt spel kan natuurlijk jarenlang worden hergebruikt voor nieuwe groepen. En het leuke is dat je het concept kan aanpassen aan je eigen behoefte. Je kan het spel bijvoorbeeld verspreiden over een aantal lesweken. Na elke les geef je één puzzel die gaat over de lesstof die je net behandeld hebt. Escape the Classroom wordt zo geïntegreerd in je huidige lessen met gebruik van het bestaand lesmateriaal. Of wat dacht je van een geweldige kick-off voor een themadag, een projectweek of een werkweek?

Als onderdeel van de training ontvang je het door ons gemaakte Escape the Classroom-spel 'Veilig op het Internet'. In dit spel, dat bestaat in een PO- en VO-versie, komen je leerlingen alles te weten over internetveiligheid, mediawijsheid en cyberpesten.

Van saaie toets naar spannende puzzel

Je kunt een Escape the Classroom spelen over elk mogelijk thema. Sommige onderwerpen vragen gewoon om een eigen Escape-spel, de rekentoets bijvoorbeeld. Bekijk het filmpje en ontdek hoe Bert elke school in Nederland bezoekt om een einde te maken aan saaie toetsen!

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Lies schreef:

  Dit lijkt mij echt super om met mijn klas te doen. Vanaf welke leeftijd kan dat?

  • admin schreef:

   Hoi Lies, Leuk dat je dat je interesse hebt in deze training. De Escape the classroom is in principe geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar alle elke leerkracht is na de training in staat om de ervaring en de opgedane kennis te vertalen naar een activerende werkvorm die geschikt is voor het niveau van zijn of haar klas.

 • Eva schreef:

  Ik ben op zoek naar een event dat we met de hele school tegelijkertijd kunt doen. Maar dan iets spectaculairs. Het is de bedoeling dat familie, ouders en broertjes en zusjes ook mee kunnen doen.
  Denk je dat Escape de Classroom daarvoor geschikt is? Maar, hoe pak ik dat dan aan?
  Bedankt, Eva

  • admin schreef:

   Hoi Eva, De Escaperoom kan je zeker hiervoor gebruiken, je kan meerdere Escaperooms maken met verschillende teams. Hoe je dat aanpakt kan je leren in onze training.

 • Arjan schreef:

  Ik ben docent Maatschappijleer. Ik vroeg mij af of deze training ook geschikt is voor Maatschappijleer docenten.

  • admin schreef:

   Beste Arjan, De cursus is ook voor Maatschappijleer docenten. Denk aan een Escape the Classroom waarbij de leerlingen opgesloten zitten in het beroemde torentje van de Minister-President en tot een kabinetsformatie moeten komen om zich te kunnen bevrijden. Of een opwindende Escape the Classroom die gaat over drugs. Juist maatschappijleer leent zich uitstekend voor spannende Escape the Classroom’s. Voor elk vak is het mogelijk om Escape the Classroom in te zetten als onderdeel van het leerproces. In de training leer je oa hoe je dat kan doen op jouw vakgebied.

 • Jos schreef:

  Wat zijn de kosten van een halve dag scholing voor 60 docenten op hun eigen school?
  Ik moet een indicatie hebben.

  • admin schreef:

   Beste Jos,
   Zou je per mail, chat of telefonisch contact met mij op willen nemen? Dan kan ik je meer informatie geven en kijken wat de mogelijkheden zijn! Je kunt vragen naar Shai.

 • >

  Download hier het Stappenplan - Escape the Classroom