ICT op School: geen woorden maar daden

​van ICT beleidsplan naar de praktijk in de klas
​​​​

In het advies 'Doordacht Digitaal', bevestigt de Onderwijsraad het belang van een doordachte inzet van ict in het onderwijs. Volgens de raad bestaat het risico dat scholen aansluiting missen met de digitaal snel groeiende maatschappij als er niet goed wordt nagedacht over digitalisering.

In het beleidsplan van vrijwel elke school in Nederland is het aanleren van 21e-eeuwse vaardigheden als belangrijke doelstelling opgenomen. ICT in het onderwijs biedt immers veel nieuwe mogelijkheden. Tegelijkertijd roept het ook vragen op: wat werkt wel en wat niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Veel scholen worstelen met de uitdaging om de theorie in de praktijk te brengen. Het ontbreekt besturen en directie vaak aan voldoende inhoudelijke en praktische kennis en ervaring om te garanderen dat het gebruik van ICT en het aanleren van 21e-eeuwse vaardigheden de plek in het onderwijs krijgt die het verdiend.

In deze training maken deelnemers kennis met een groot aantal praktijkvoorbeelden van digitale vaardigheden zodat je daarna beter in staat bent om de brug tussen theorie en praktijk te slaan. Wanneer je een beter idee hebt wat leren programmeren inhoudt, bekend bent met ‘computational thinking’ en wat mediawijsheid in de praktijk betekent, dan wordt het ook makkelijker om dit op school te implementeren.

Doel van de training

Deze training leert je hoe je de school een inhaalslag kunt laten maken op het gebied van ICT, digitaal leren en het aanleren van 21e-eeuwse vaardigheden. Na het volgen van deze training weet je beter waar je over praat omdat je in de praktijk kennis hebt gemaakt met een groot aantal belangrijke onderwerpen op digitaal gebied. Je leert welke inzet van ICT effectief is in welke situatie. Na het volgen van de training ben je in staat om weloverwogen
keuzes te maken over de inzet van ICT, er zorg voor te dragen dat het onderwijs bij de tijd blijft en scholen te helpen om op een goede manier gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden.

Training inhoud

Deze training is heel praktisch gericht. Je gaat aan de slag met ICT en digitale leermiddelen. Hierdoor ben je straks in staat om ICT beleid te vertalen naar de praktijk op school en in de klas.

Ter voorbereiding en verdieing ontvang je per mail materiaal die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:
Leren
-Wat is er mogelijk met digitale leermiddelen in het onderwijs
-Hoe kunnen docenten interactiviteit gebruiken bij het lesgeven
-Op welke manier kunnen kinderen op afstand samenwerken bij het maken huiswerk
-Wat voor tools kunnen docenten gebruiken om zelf makkelijk en snel lesmateriaal te maken
-Wat is adaptief lesmateriaal

Eigentijds
-Hoe zorg ik dat leerlingen digitaal geletterd worden
-Hoe ga ik veilig om met persoonsgegevens van leerlingen
-Wat moet ik weten over digitaal pesten
-21e eeuwse vaardigheden
-Zin en onzin van leren programmeren op school
-Wat betekent het leren van computational thinking
-Waarom elke leerling kennis moet maken met robotica

Infrastructuur
-Hoe kan een school extra computer werkplekken inrichten voor nog geen 100 euro per werkplek
-Hoe het beheer van de ICT infrastructuur makkelijker en goedkoper wordt
-Zin en onzin van betrouwbaar internet toegang op school

Beleid
-Het maken van een IT beleidsplan dat direct kan worden omgezet in concrete acties

Schrijf je in voor de training!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

  • op Locatie
  • op school

Studiebelastingsuren

1 bijeenkomst = 6 uur
materiaal ter voorbereiding = 1 uur
materiaal ter verdieping = 1 uur
Totaal 8 uur

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor besturen en directie van het Primair en het Voortgezet Onderwijs.

Kosten

De kosten bedragen € 780,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- de training van 6 uur incl. lunch
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping
- toegang tot het besloten forum om kennis en ervaring uit te wisselen

Data

De training vindt plaats op:
-Maandag 20 mei 2019 10.00-16.00

Als je ICT op School interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Motiverende gespreksvoering in de klas Docentenbijscholing cursus

Motiverende gespreksvoering met leerlingen
Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun gedrag te veranderen en hun weerstanden te onderzoeken en los te laten. Je kunt deze gesprekstechniek gebruiken om elke leerling te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en blokkades aan te pakken. Lees verder.

Effectief coachen van leerlingen
Tijdens de cursus leer je om niet alleen ‘auditief waar te nemen’. Na het volgen van de cursus ben je in staat om coachingsgesprekken met leerlingen aan te gaan in een sfeer van veiligheid, verbondenheid en vertrouwen. 
Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>