Leren kijken en reflecteren op Kunst

Tijdens de cursus Leren kijken naar en reflecteren op Kunst leer je hoe je op een interactieve manier met leerlingen naar kunst kunt kijken en hoe je dit kunt bespreken. Leerlingen leren hiervan om zich te uiten en te werken aan een open en onderzoekende houding. Het leren kijken en reflecteren is een belangrijk onderdeel van het beeldend onderwijs en ondersteund de brede vorming van leerlingen. 

Doel van de cursus

Kunstbeschouwing is een belangrijke manier voor kinderen om een creatieve en onderzoekende houding te ontwikkelen. Tijdens de cursus krijg je tips voor het verdiepen van je beeldend onderwijs door kinderen te leren kijken naar hun eigen werk, daarop te reflecteren en op het werk van een ander te reflecteren. Daarnaast geeft de cursus handvatten hoe je met kinderen naar een kunstwerk kunt kijken en hoe je daar open gesprekken over voert. Enthousiasme en experimenteren zijn hierbij heel belangrijk voor de ontwikkeling van creatieve capaciteiten. Kinderen leren zo om zich op verschillende manieren uit te drukken en leren betekenis geven aan hun eigen idee of werk. Hierbij ontwikkelen ze ook een open en onderzoekende houding. Je wordt ook aangemoedigd om het creatieve proces in de klas te stimuleren. 

Kelly Russo Photography

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 2 lessen van anderhalf uur die online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Je hoort en ziet de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! 

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen. De lesideeën die in de cursus aan bod komen zijn eenvoudig toepasbaar in de klas.

De nadruk ligt tijdens de cursus “Leren kijken naar en reflecteren op kunst” op het kijken en begrijpen. De cursus is opgedeeld in twee delen;
In deel 1 leer je zelf kijken en reflecteren op kunst door middel van tips en oefeningen. De lesideeën ondersteunen de creativiteitsontwikkeling van kinderen en zorgen voor meer waardering voor kunst. Deel 1 wordt afgesloten met een opdracht.
Tijdens deel 2 behandelen we hoe je het kijken en reflecteren kunt implementeren in de klas. Opdrachten, gespreksonderwerpen en tips komen aan bod. Jij bent na afloop in staat om kinderen te leren hoe ze kunst en creativiteit kunnen gebruiken om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren. 

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

  • online
  • op school

Studiebelastingsuren

2 x online webinar van 1,5 uur = 3 uur
2 x materiaal ter voorbereiding van 15 minuten = 30 min
2 x materiaal ter verdieping van 30 minuten = 1 uur
Totaal 4,5 belastingsuren

Brochure

DOWNLOAD HIER de brochure van cursus "Leren kijken naar en reflecteren op kunst".

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs en docenten van het Voortgezet Onderwijs.

Kosten

De kosten bedragen € 197,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- 2 online lessen van 1,5 uur
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping
- toegang tot het besloten forum

Data

Iedere week wordt de online les 2 keer aangeboden en iedere week kun je aangeven welk tijdstip je het beste uitkomt. De cursusdata zijn als volgt: 

Deel 1:
Maandag 22 januari 19.30-20.30
Donderdag 25 januari 20.00-21.00
Deel 2:
Maandag 12 februari 19.30-20.30
Donderdag 15 februari 20.00-21.00

Schrijf je in!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Als je "Leren kijken naar en reflecteren op kunst" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Docentenbijscholing cursus Kunsteducatie

Kunsteducatie
Tijdens de cursus Kunsteducatie krijg je handvatten om te werken aan het beeldend onderwijs dat je nu geeft. Goed beeldend onderwijs is een belangrijke manier voor kinderen om een creatieve en onderzoekende houding te ontwikkelen. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>