​Leerlingen leren Programmeren

In de online wereld van nu zijn digitale vaardigheden en kennis van technologie van groot belang. De rol van scholen in het leren omgaan met technologie en ICT onderwijs wordt steeds belangrijker. Daar komt bij dat programmeren het logisch en creatief denken stimuleert, waardoor het leerlingen ook helpt bij verschillende schoolvakken. Door je leerlingen kennis te laten maken met programmeren geef je ze een enorme voorsprong!

Tijdens de cursus Leerlingen leren Programmeren leer JE de basis van programmeren overbrengen op je leerlingen en hoe ze hun eerste game kunnen maken. Misschien vraag je je af hoe je les kunt geven in programmeren terwijl je niets weet over programmeren. Maak je geen zorgen! Tijdens deze cursus leren we je de beginselen van programmeren met een eenvoudige en toegankelijke methode. We maken hierbij gebruik van Scratch. Scratch is een visuele programmeertaal en richt zich speciaal op kinderen vanaf 8 jaar. Scratch is ontwikkeld om te leren hoe computers werken. Met Scratch kun je op een speelse manier leren programmeren, alsof je met lego aan het bouwen bent. 

Doel van de cursus

In deze cursus leer je de  digitale vaardigheden van leerlingen te ontwikkelen. Jij en je leerlingen zullen bewust worden dat een computer ook op een creatieve manier gebruikt kan worden, namelijk om dingen te maken. Docentenbijscholing ziet programmeren niet perse als nieuw vak. In de cursus leer je ook hoe het mogelijk is om programmeren in te zetten als werkvorm binnen andere vakken. Op die manier snijdt het mes naar twee kanten; de reguliere lesstof wordt aangeboden in een verfrissende vorm en de leerlingen zijn bezig met programmeren. 

Cursusinhoud

De cursus Leerlingen leren Programmeren bestaat uit 4 lessen van 45-60 minuten die online worden gegeven door een van onze ervaren instructeurs. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, oefeningen, polls en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! Tijdens de lessen doet de instructeur telkens iets voor, wat je daarna direct zelf nadoet in de digitale oefenomgeving.

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en oefenopdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

In de cursus laten we je precies zien hoe je kinderen kan leren programmeren. Je hoeft zelf geen voorkennis te hebben van programmeren en ook bijzondere aanleg voor wiskunde is absoluut niet nodig. Deze cursus is ook toegankelijk voor digibeten! Je kunt de geleerde stof direct toepassen in de klas, of je nou al heel handig bent met computers of niet.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Online

Online cursus in de vorm van een live webinars


Zet programmeren in als werkvorm

Krijg les van ervaren trainers

 • check
  Leerkrachten beheersen de basisbeginstelen van programmeren als activerende werkvorm
 • check
  Kom erachter hoe je de digitale vaardigheden van leerlingen kunt ontwikkelen, zonder zelf een ster met computers te zijn

€ 297,-

In-School

Intensief begeleidingsproces op school


Leer met het volledige leerkrachtenteam hoe je programmeren als werkvorm kunt inzetten

 • check
  Leerkrachten kunnen de nieuwe kennis meteen met veel succes in de klas toepassen 
 • check
  Direct waarneembare toenemende leer energie onder je leerlingen door te leren creëren met computers

Neem contact op voor prijsinformatie

Als je Leerlingen leren Programmeren interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Veilig op het internet - Thuis en in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je een gesprek op gang brengt tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. Je leert hoe je je leerlingen zoveel mogelijk beschermt tegen de gevaren van social media en wat je kunt doen tegen cyberpesten. ​
Lees verder.

Digitale Top Tools voor in de Klas
De cursus introduceert je bij een aantal verschillende digitale tools die onder andere gebruikt kunnen worden om makkelijk lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit, digitale toetsen en quizzen aan te maken en nog veel meer. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>