Scrum op School

Scrum op School is een raamwerk voor het begeleiden van leerlingen waarbij de verantwoordelijkheid voor het leerproces van de docent aan de leerlingen wordt gedelegeerd. Oorspronkelijk is Scrum in de jaren negentig ontstaan bij de ontwikkeling van complexe IT producten. Sinds een jaar of vijf wordt Scrum ook gebruikt binnen het onderwijs, vaak met verbluffende resultaten. In Scrum staan flexibiliteit, snelheid, productie en kwaliteit centraal.

Scrum op School is de onderwijsvariant van Scrum. De focus ligt op samenwerken, diepgaand leren en persoonlijke ontwikkeling. Met Scrum op School gaan leerlingen effectief en zelfsturend samenwerken, zichzelf ontwikkelen en beter presteren. In deze cursus leer je om Scrum op School in te zetten en bij jou in de klas in te voeren.

Doel van de cursus

Tijdens de cursus leer je om Scrum op School te gebruiken in het onderwijs. Je bent als docent in staat om Scrum op School goed uit te voeren en in te voeren. Tijdens de cursus ga je Scrum op school daadwerkelijk gebruiken in je klas. Je zult direct een toenemende leer energie onder je leerlingen waarnemen. De leerlingen gaan zich eigenaar van het leerproces voelen, taken worden eerlijker verdeeld onder leerlingen en leerlingen gaan elkaar meer helpen en meer van elkaar leren. 

Door de terugkerende reflecties gaan leerlingen elkaar aanspreken op hun verantwoordelijkheid, nadenken over hun eigen aandeel en zijn ze voortdurend bezig om hun samenwerking te verbeteren. Over het algemeen worden leerlingen door Scrum op School kritischer op hun eigen werk en gaan ze beter presteren. Ze ontwikkelen hun zelfvertrouwen en leren om blijvend te verbeteren in kleine stapjes.

Cursusinhoud

De cursus Scrum op School bestaat uit online lessen, fysieke bijeenkomsten, persoonlijke begeleiding en collegiale intervisie. De gehele cursus duurt ca. 4 maanden waarbij je al tijdens de cursus daadwerkelijk aan de slag gaat met Scrum op School.

De vier online lessen duren 60 minuten en worden online gegeven door een van onze ervaren trainers. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

De drie fysieke bijeenkomsten zijn altijd op woensdagmiddag en duren van 15.30 tot 19.00 uur. Bij de collegiale intervisie bezoek je een klas van een van je medecursisten zodat je van elkaar kunt leren. Tijdens de persoonlijke begeleiding heb je twee keer een online gesprek (Skype) van 30 minuten met een van de trainers.

Tussen de online lessen en de fysieke bijeenkomsten door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

Online & Op locatie

Training online en op locatie 


Leer Scrum bij jou in de klas in te voeren

Krijg les van ervaren trainers

 • check
  Docenten beheersen het gebruik van Scrum als activerende werkvorm
 • check
  Door de focus op samenwerken, diepgaand leren en persoonlijke ontwikkeling krijg je beter presterende leerlingen

€ 725,-

In-School

Intensief begeleidingsproces op school


Leer om Scrum in te zetten bij de gehele school en bij iedere docent in de klas.

 • check
  Docenten kunnen de nieuwe kennis direct met veel succes in de klas toepassen 
 • check
  Direct waarneembare toenemende leer energie onder je leerlingen door effectief en zelfsturend samenwerken

Neem contact op voor prijsinformatie

Als je "Scrum op school" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Escape the Classroom
In een Escape the Classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal en door het oplossen van allerlei puzzels kunnen ze zich bevrijden. Escape the Classroom is ‘edutainment’ bij uitstek! Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Daniella schreef:

  Ik heb wel interesse, maar zo’n online cursus lijkt me zo onpersoonlijk.

  • wim schreef:

   de opbouw van de cursus lijkt me juist ideaal; theorie in online live lessen en bijeenkomsten en skype voor het persoonlijke en de praktijk. Helemaal niet gek.

  • admin schreef:

   De cursus Scrum op school bestaat uit een aantal fysieke bijeenkomsten,
   intercollegiaal bezoek, 1 op 1 coaching via Skype en een aantal online lessen. De online lessen zijn live, je bent dus met je medecursisten en de docent interactief bezig. Op het besloten forum kun je ervaringen met medecursisten uitwisselen. Er zijn dus veel contactmomenten met de docenten en medecursisten

 • Sonja schreef:

  Wat goed dat jullie een cursus Scrum op school hebben. Heb je ervaring nodig met Scrum om mee te kunnen doen?

  • admin schreef:

   Nee hoor, ervaring is niet nodig. Het is wel vereist dat je meteen met Scrum in je klas aan de slag gaat. Deze cursus moet je meteen in de praktijk brengen, anders heeft het geen zin.

 • >