Teamgericht overleg agressie en schokkende gebeurtenissen

De door Carl Steinmetz ontwikkelde TOAS-methode heeft als doel om de collegiale steun bij schokkende gebeurtenissen op school te versterken of te herstellen. “Bij schokkende gebeurtenissen heb je collegiale steun hard nodig, want die heb je nodig om goed te kunnen werken. Als er iets schokkends gebeurt en een collega ziet dat en doet niets, dan schiet jij als hij in de problemen komt ook niet meer te hulp. Zo gaat de collegiale steun kapot. Dat moet je zien te voorkomen.”

Het tweede doel van TOAS is om veiliger te werken op school. Als team ga je bedenken hoe het werk veiliger kan. Tijdens de TOAS training leer je het voorkomen van agressie en zorgen voor opvang als het toch misgaat.

Doel van de cursus

TOAS is bedoeld om de collegiale steun te verbeteren en veiliger te werken. Het is een structureel overleg over agressie en schokkende gebeurtenissen op de schoolwerkvloer. Je wordt opgeleid om gestructureerde gesprekken met collega's te voeren. Tijdens deze overleggen kunnen medewerkers praten over eigen ervaringen omtrent incidenten, wordt de effectieve collegiale steun onder elkaar bevorderd en verbetert de veiligheid op school.


Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 6 lessen van een uur die online worden gegeven door een van onze ervaren docenten. Bovendien krijg je tijdens deze cursus de mogelijkheid om 3 keer twintig minuten 1 op 1 je gespreksvaardigheden te oefenen met een trainer-acteur.

Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

Voor het 1 op 1 oefenen maken we gebruik van Skype. Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

  • online
  • op school

Studiebelastingsuren

6 x online webinar van 1 uur = 6 uur
6 x materiaal ter voorbereiding van 20 minuten = 2 uur
6 x materiaal ter verdieping van 20 minuten = 2 uur
3 x twintig minuten 1 op 1 gespreksvaardigheden oefenen = 1 uur
Totaal 11 studiebelastingsuren

Brochure

DOWNLOAD HIER de brochure van de cursus "Teamgericht overleg over agressie en schokkende gebeurtenissen".

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs en docenten van het Voortgezet Onderwijs.

Kosten

De kosten bedragen € 475,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- 6 online lessen van 1 uur
- 1 op 1 oefenen van gespreksvaardigheden, totaal 1 uur
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping
- toegang tot het besloten forum

Data

Iedere week wordt de online les 2 keer aangeboden en iedere week kun je aangeven welk tijdstip je het beste uitkomt. De cursusdata in 2019 zijn als volgt: 

Les 1
Donderdag 7 maart 19.00-20.00
Zondag 10 maart 16.00-17.00
Les 2
Donderdag 14 maart 19.00-20.00
Zondag 17 maart 16.00-17.00
Skype afspraak 18-24 maart
Les 3
Donderdag 28 maart 19.00-20.00
Zondag 31 maart 16.00-17.00

Les 4
Donderdag 4 april 19.00-20.00
Zondag 7 april 16.00-17.00
Skype afspraak 8-14 april
Les 5
Donderdag 9 mei 19.00-20.00
Zondag 12 mei 16.00-17.00
Skype afspraak 13-19 mei
Les 6
Donderdag 23 mei 19.00-20.00
Zondag 26 mei 16.00-17.00

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Als je "Teamgericht zorgoverleg over agressie en schokkende gebeurtenissen" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Effectief coachen van leerlingen
Tijdens de cursus leer je om niet alleen ‘auditief waar te nemen’. Na het volgen van de cursus ben je in staat om coachingsgesprekken met leerlingen aan te gaan in een sfeer van veiligheid, verbondenheid en vertrouwen. Lees verder.

Motiverende gespreksvoering in de klas Docentenbijscholing cursus

Motiverende gespreksvoering met leerlingen
Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun gedrag te veranderen en hun weerstanden te onderzoeken en los te laten. Je kunt deze gesprekstechniek gebruiken om elke leerling te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en blokkades aan te pakken. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>