Digitale Top Tools voor in de klas

De digitalisering van onze wereld is voor leerlingen zo vanzelfsprekend als eten, slapen en internet. Maar hoe maak je daar in je lessen optimaal gebruik van? Hoe vind jij je weg in het enorme aanbod van applicaties en programma's? In deze praktische training maken we je wegwijs in de wirwar van mogelijkheden van het digitale aanbod, zodat jij je lessen voor je leerlingen, maar ook voor jezelf effectiever, veelzijdiger en leuker kan maken! We laten je kennismaken met een aantal onmisbare Top Tools, die je vervolgens meteen in de klas kan gebruiken

Digital-proof lesgeven

Aan de hand van onze favoriete digitale Top Tools leer jij in deze training hoe je je lessen digital-proof maakt. We gaan meteen praktisch aan de slag en laten je experimenteren met programma's en toepassingen waarmee je je lesmateriaal makkelijk en aantrekkelijk kan vormgeven, digitale toetsen en quizzen kan maken of leerlingen effectief laat samenwerken. Daarnaast besteden we aandacht aan de vele manieren waarop je interactiviteit kan inzetten in je lessen, zelfs als je (nog) niet zo handig bent met digitale tools. Want wij geloven dat interactief leren werkt. Voor iedereen.

Cursusinhoud

Onze interactieve online training Top Tools bestaat uit 4 lessen gegeven door een van onze ervaren trainers. Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis ook echt eigen kan maken. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar terug en op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen. Wil je graag met je hele team aan de slag? De training kan ook bij jou op school gegeven worden en duurt dan een halve dag. Of combineer de Digitale Top Tools training met de training Veilig op het Internet voor een complete studiedag 21e eeuwse vaardigheden.

Vrijwel alle tools die behandeld worden zijn kosteloos te gebruiken. Aan bod komen onder andere:

 • Canva
 • Powtoon
 • Wix
 • Kahoot
 • PDF Escape
 • Alles omtrent Google
 • Enkele kleinere tools

Digitale Top Tools maken je lesvoorbereiding efficiënter, en je lessen een stuk aantrekkelijker. Bovendien kan je na het volgen van deze training je leerlingen gerichter adviseren en begeleiden bij het maken van werkstukken en voorbereiden van projecten. Door ze gebruik te laten maken van verschillende leuke apps en andere digitale
toepassingen worden jouw lessen uitdagend en actueel. En bijna net zo vanzelfsprekend als eten, slapen en internet.

Doel van de training

Tijdens de training leer je een aantal verschillende digitale tools te gebruiken waarmee je:

 • je lessen verrijkt door het gebruik van interactiviteit; 
 • je werkdruk verlaagt omdat je je lessen effectiever kan voorbereiden;
 • je lesmateriaal aantrekkelijker vormgeeft;
 • je leerlingen effectief leert samenwerken;
 • je leerlingen kan helpen bij het maken van werkstukken en projecten;
 • je lessen verlevendigt met zelfgemaakte digitale toetsen en quizzen.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

Online

Online training in de vorm van live webinars


Interactieve webinars.

Krijg les van ervaren trainers.

 • Docenten beheersen het gebruik van toffe tools.
 • Door het gebruik van de chat is de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de trainer en de deelnemers.

€ 160,-

In-School

Training van een halve dag op school


Ontdek samen met collega's geweldige tools.


 • Pas de nieuwe kennis direct toe.
 • Door middel van de Top Tools verhoog je de effectiviteit van je lesgeven en verrijk je het leerproces met interactiviteit.

Neem contact op voor prijsinformatie

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp


Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Jolijn schreef:

  Ik heb de introductieles gevolgd en daar zitten al een hoop bruikbare tools bij, bedankt! Nu ga ik me inschrijven voor de cursus want in de introductieles kun je niet oefenen en ik wil leren om deze tools echt te gaan gebruiken.

 • Rianne schreef:

  Helemaal enthousiast geworden na jullie introductieles. Een aantal andere collega’s gaan de introductieles ook doen. Geven jullie deze cursus ook op locatie (op school) of alleen online?

  • admin schreef:

   Beste Rianne, Wij geven de cursus ook op school. In dat geval duurt de training 1 dag. Ik stuur je een mail met wat extra informatie hierover.

 • Rianne schreef:

  Twee jaar geleden al weer volgde ik deze training. Er is weer vraag naar, maar een deel van de docenten heeft hem al gedaan vroeger. Is ‘ie nog actueel? Dank!

  • admin schreef:

   Beste Rianne,
   Wat leuk dat je weer contact opneemt. We hebben een aantal elementen van de training aangepast, omdat de ontwikkelingen inderdaad heel erg snel gaan. Er zijn zo veel tools en wij proberen steeds de handigste er uit te halen. Kan je hier wat mee? Groet!

 • >