Digitale Top Tools voor in de klas

Anno 2017 bestaan er zo veel applicaties die je kunt gebruiken in het onderwijs dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het is lastig om onderscheid te maken tussen leuke programma’s en onmisbare toepassingen. In deze cursus leer je een aantal onmisbare Top Tools kennen die je direct in de klas kunt toepassen.

Doel van de cursus

De cursus introduceert je bij een aantal verschillende digitale tools die onder andere gebruikt kunnen worden om makkelijk lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit, digitale toetsen en quizzen aan te maken en nog veel meer. Vrijwel alle tools die behandeld worden zijn kosteloos te gebruiken.

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 60 minuten die online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

In de cursus laten we je precies zien hoe de tools werken en kun je ze direct in de klas toepassen, of je nou al heel handig bent met digitale tools of niet. Door de digitale Top Tools te gaan gebruiken verhoog je de effectiviteit van je lesgeven en verrijk je het leerproces met interactiviteit. Bovendien zullen de leerlingen een aantal tools kunnen gebruiken om effectiever samen te werken en ben je na de cursus in staat om leerlingen te adviseren hoe ze gebruik kunnen maken van digitale tools bij het maken van werkstukken en het doen van projecten.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

  • online
  • op school

Studiebelastingsuren

4 x webinar van 1 uur = 4 uur
4 x materiaal ter voorbereiding van elke les = 1 uur
4 x oefeningen ter verwerking = 2 uur
Totaal 7 uur

Brochure

DOWNLOAD HIER de brochure van de cursus "Digitale Top Tools voor in de Klas".

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs en docenten van het Voortgezet Onderwijs.

Kosten

De kosten bedragen € 135,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- 1 gratis introductieles
- 4 online lessen van 1 uur
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping
- toegang tot het besloten forum

Data

Iedere week wordt de online les 2 keer aangeboden en iedere week kun je aangeven welk tijdstip je het beste uitkomt. De cursusdata zijn als volgt: 

Les 1
Woensdag 13 december 19.00-20.00
Donderdag 14 december 20.00-21.00
Les 2
Woensdag 20 december 19.00-20.00
Donderdag 21 december 20.00-21.00

Les 3
Woensdag 10 januari 19.00-20.00
Donderdag 11 januari 20.00-21.00
Les 4
Woensdag 17 januari 19.00-20.00
Donderdag 18 januari 20.00-21.00

Gratis Introductieles!

Wil je kijken of de cursus "Digitale Top Tools in de klas" iets voor je is? Meld je dan in voor de Introductieles. Tijdens de Introductieles ontvang je tips voor digitale tools in de klas en maak je kennis met de werkwijze van Docentenbijscholing. De introductieles wordt online op verschillende momenten aangeboden en kun je kosteloos bijwonen. 

Als je Digitale Top Tools in de klas interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Docentenbijscholing Leren kijken naar kunst

Leren kijken naar en reflecteren op kunst
Tijdens de cursus leer je leerlingen te kijken naar hun eigen werk, daarop te reflecteren en op het werk van een ander te reflecteren. Daarnaast krijg handvatten hoe je met kinderen naar een kunstwerk kunt kijken en hoe je daar open gesprekken over voert. Lees verder.

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Bezoek alleen op afspraak

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. info@docentenbijscholing.nl

Hier vind je het contactformulier.

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vindt je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.

Volg het gratis webinar Digitale Top Tools en ontdek onmisbare tools voor in de klas!