Digitale Top Tools voor in de klas

Anno 2019 bestaan er zo veel applicaties die je kunt gebruiken in het onderwijs dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Het is lastig om onderscheid te maken tussen leuke programma’s en onmisbare toepassingen. In deze cursus leer je een aantal onmisbare Top Tools kennen die je direct in de klas kunt toepassen.

Doel van de cursus

De cursus introduceert je bij een aantal verschillende digitale tools die onder andere gebruikt kunnen worden om makkelijk lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit, digitale toetsen en quizzen aan te maken en nog veel meer. Vrijwel alle tools die behandeld worden zijn kosteloos te gebruiken.

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 4 lessen van 60 minuten die online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

In de cursus laten we je precies zien hoe de tools werken en kun je ze direct in de klas toepassen, of je nou al heel handig bent met digitale tools of niet. Door de digitale Top Tools te gaan gebruiken verhoog je de effectiviteit van je lesgeven en verrijk je het leerproces met interactiviteit. Bovendien zullen de leerlingen een aantal tools kunnen gebruiken om effectiever samen te werken en ben je na de cursus in staat om leerlingen te adviseren hoe ze gebruik kunnen maken van digitale tools bij het maken van werkstukken en het doen van projecten.

Enkele van de tools die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

 • Canva
 • Powtoon
 • Wix
 • check
  Kahoot
 • check
  PDF Escape
 • check
  Alles omtrent Google
 • check
  Enkele kleinere tools

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

Online

Online training in de vorm van live webinars


Interactieve webinars

Krijg les van ervaren trainers

 • check
  Docenten beheersen het gebruik van toffe tools
 • check
  Door het gebruik van de chat is de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de trainer en de deelnemers

€ 160,-

In-School

Training van een halve dag op school


Ontdek samen met collega's geweldige tools


 • check
  Pas de nieuwe kennis direct toe
 • check
  Door middel van de Top Tools verhoog je de effectiviteit van je lesgeven en verrijk je het leerproces met interactiviteit

Neem contact op voor prijsinformatie

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Als je Digitale Top Tools in de klas interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Veilig op het internet - Thuis en in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je een gesprek op gang brengt tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. Je leert hoe je je leerlingen zoveel mogelijk beschermt tegen de gevaren van social media en wat je kunt doen tegen cyberpesten. ​
Lees verder.

Leerlingen leren programmeren
Digitale vaardigheden en kennis van technologie zijn van groot belang. De rol van scholen in het leren omgaan met technologie en ICT onderwijs wordt steeds belangrijker. Tijdens deze cursus leren we je de beginselen van programmeren op een heel makkelijke en toegankelijke methode. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Jolijn schreef:

  Ik heb de introductieles gevolgd en daar zitten al een hoop bruikbare tools bij, bedankt! Nu ga ik me inschrijven voor de cursus want in de introductieles kun je niet oefenen en ik wil leren om deze tools echt te gaan gebruiken.

 • Rianne schreef:

  Helemaal enthousiast geworden na jullie introductieles. Een aantal andere collega’s gaan de introductieles ook doen. Geven jullie deze cursus ook op locatie (op school) of alleen online?

  • admin schreef:

   Beste Rianne, Wij geven de cursus ook op school. In dat geval duurt de training 1 dag. Ik stuur je een mail met wat extra informatie hierover.

 • >