Yoga en Mindfulness in de Klas

In deze cursus leer je om mindfulness en yoga in de klas te gebruiken. Met mindfulness leren kinderen gerichte aandacht oefenen in het hier en nu. Yoga maakt kinderen zich bewust van hun lichaamshoudingen, bewegingen en ademhaling en helpt bij het ontwikkelen van mindfullness.

Doel van de cursus

Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Tijdens deze cursus werk je aan je bewustzijn hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij in staat zijn om makkelijker en beter te leren.


Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit een trainingsdag van 9.30 - 17.00 uur. Bovendien ontvang je voor de trainingsdag gedurende enkele weken per mail materiaal ter voorbereiding. Na de trainingsdag ontvang je per mail materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

De oefeningen die in de training aan bod komen zijn makkelijk toepasbaar in de klas, je kunt er direct mee aan de slag. Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness en yoga om deze cursus te volgen. 

Tijdens de cursus leer je om op een praktische en speelse wijze mindfulness en yoga oefeningen met je leerlingen te doen. De oefeningen helpen kinderen met concentratie, lichaambesef en aandacht, en ook met thema’s als samenwerken, vriendschap, respect en compassie. 

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Cursusinformatie

  • op locatie
  • op school

Studiebelastingsuren

1 trainingsdag van 7 uur = 7 uur
1 x materiaal ter voorbereiding van 1 uur = 1 uur
1 x materiaal ter verdieping van 1 uur = 1 uur
Totaal 9 uur

 Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor leerkrachten van het Primair Onderwijs en docenten van het Voortgezet Onderwijs. Tevens is deze cursus geschikt voor medewerkers van buitenschoolse opvang.

Kosten

De kosten bedragen € 295,- incl. Btw. Voor deze prijs ontvang je:
- 1 trainingsdag van 7 uur incl. lunch
- materiaal ter voorbereiding
- materiaal ter verdieping
- oefeningen en opdrachten voor in de klas
- toegang tot besloten forum

Data

Donderdag 13 december 2018 10.00-17.00
Locatie: Utrecht

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Als je "Yoga en Mindfulness in de klas" interessant vindt, is dit wellicht ook iets voor je

Creatiespiraal voor docenten

Creatiespiraal
Deze cursus leert je om leerlingen bij de hand te nemen op een avontuurlijke reis langs hun eigen (droom-)wensen op weg naar verwezenlijking door middel van de Creatiespiraal. Wat zijn je dromen en hoe maak je ze waar? Lees verder.

Motiverende gespreksvoering in de klas Docentenbijscholing cursus

Motiverende gespreksvoering met leerlingen
Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun gedrag te veranderen en hun weerstanden te onderzoeken en los te laten. Je kunt deze gesprekstechniek gebruiken om elke leerling te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en blokkades aan te pakken. Lees verder.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

  • Maartje schreef:

    Hoi, Ik zit nu nog op de Pabo, maar ik kwam toevallig deze cursus tegen en dat leek mij erg interessant. Kan ik deze cursus ook volgen als ik nog geen diploma heb?

  • […] hier voor meer informatie over yoga en mindfulness in de […]

  • >