Bekijk het cursus aanbod van Docentenbijscholing!

Creatiespiraal voor docenten

Creatiespiraal
Deze cursus leert je om leerlingen bij de hand te nemen op een avontuurlijke reis langs hun eigen (droom-)wensen op weg naar verwezenlijking door middel van de Creatiespiraal. Wat zijn je dromen en hoe maak je ze waar? Lees verder.

Docentenbijscholing cursus Kunsteducatie

Kunsteducatie
Tijdens de cursus Kunsteducatie krijg je handvatten om te werken aan het beeldend onderwijs dat je nu geeft. Goed beeldend onderwijs is een belangrijke manier voor kinderen om een creatieve en onderzoekende houding te ontwikkelen. Lees verder.

Docentenbijscholing Leren kijken naar kunst

Leren kijken naar en reflecteren op kunst
Tijdens de cursus leer je leerlingen te kijken naar hun eigen werk, daarop te reflecteren en op het werk van een ander te reflecteren. Daarnaast krijg handvatten hoe je met kinderen naar een kunstwerk kunt kijken en hoe je daar open gesprekken over voert. Lees verder.

Motiverende gespreksvoering in de klas Docentenbijscholing cursus

Motiverende gespreksvoering met leerlingen
Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun gedrag te veranderen en hun weerstanden te onderzoeken en los te laten. Je kunt deze gesprekstechniek gebruiken om elke leerling te helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen en blokkades aan te pakken. Lees verder.

Yoga en Mindfulness in de klas Docentenbijscholing

Yoga en Mindfulness in de klas
Tijdens deze cursus leer je hoe je leerlingen kan helpen om in een rustige gemoedstoestand te komen waardoor zij zich beter kunnen concentreren en de sfeer in de klas kunnen beïnvloeden. Concentratie en de sfeer in de klas zijn van grote invloed op het leerproces. Lees verder.

Cursus Teamgericht zorgoverleg over agressie en schokkende gebeurtenissen

Teamgericht overleg over agressie en schokkende gebeurtenissen
Tijdens deze cursus word je opgeleid om gestructureerde gesprekken met collega's te voeren. TZAS is bedoelt om de collegiale steun te verbeteren en veiliger te werken. Het is een structureel overleg over agressie en schokkende gebeurtenissen op de school werkvloer. Lees verder.

IdentiteitsCirkels
In deze cursus leer je om de IdentiteitsCirkel te gebruiken om een proces op gang te brengen dat leerlingen helpt om na te denken en te voelen wie ze zijn en wie de ander is. Je leert een stukje theorie over identiteit en imago en om de IdentiteitsCirkel toe te passen in de klas. Lees verder.

Leerling Coaching met het Enneagram
Deze cursus leert je om leerlingen te coachen op basis van het Enneagram. Vanuit het Enneagram leer je het type van de leerling te achterhalen en breng je tevens diens subtypen in beeld. Daarmee ontstaat een gedetailleerd overzicht van de persoonlijkheid van leerlingen. Lees verder.

Digitale top tools voor in de klas
De cursus introduceert je bij een aantal verschillende digitale tools die onder andere gebruikt kunnen worden om makkelijk lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit, digitale toetsen en quizzen aan te maken en nog veel meer. Lees verder

Effectief coachen van leerlingen
Naast het verstrekken van informatie en het aanzetten tot nauwkeurig waarnemen en nadenken, is een leraar, als het goed is, vooral bezig met coachen. Coachen is een leerling zo begeleiden dat hij of zij eigenaar blijft van de beoogde verandering. Lees verder.

Scrum op School
Tijdens de cursus leer je om Scrum op School te gebruiken in het onderwijs. Je bent als docent in staat om Scrum op School goed uit te voeren en in te voeren. Tijdens de cursus ga je Scrum op School daadwerkelijk gebruiken in je klas.  Lees verder.

More...

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem
Bezoek alleen op afspraak

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. info@docentenbijscholing.nl

Hier vind je het contactformulier.

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vindt je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.

Volg het gratis webinar IdentiteitsCirkels en help leerlingen nadenken over hun eigen identiteit!