Training 'Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk'

Werkdruk en onderwijs lijken met secondelijm aan elkaar vastgeplakt. Wat je ook probeert en hoe goed je de zaken ook op orde hebt, als leraar lijkt er geen ontkomen aan. Er komt veel op je af en je tijd is beperkt. Leerlingen, collega’s, directie, iedereen wil iets van je en je hebt er lang niet altijd invloed op. Of wel?

Er is één hoofdrolspeler waar je vaak overheen kijkt. Jijzelf! Je bent zelf je belangrijkste instrument om met werkdruk om te kunnen gaan, zelfs als veel processen buiten je macht liggen.

De training ‘Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk’ biedt je een persoonlijk antwoord op urgente vragen over werkdruk. Met een frisse blik ervaar je waar jouw innerlijke werkdruk over gaat en hoe je voorkomt dat gezonde werkdruk verandert in onaanvaardbare en ongezonde werkdruk.
Tijdens de training krijg je tools in handen om naar je innerlijke en persoonlijke waarden te kijken. Kan je deze waarden kwijt in de praktijk? Of moet je veel van de dingen die je denkt, vindt en voelt wegcijferen? Als dit laatste structureel gebeurt ontstaan er pijnpunten en innerlijke conflicten. Deze doen zeer omdat het over essentiële dingen gaat waar jij als docent van houdt of van zou willen houden. Onderwijs, je eigen vakgebied, je leerlingen, de praktijk, je school.

​Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk

De training ‘Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk’ levert geen prefab oplossingen, maar er zit wel een sterke en beproefde methodiek achter. Je zult merken dat er altijd twee of meer persoonlijke en vaak botsende waarden zijn die voor jou op dat moment even belangrijk zijn. Die waarden zitten diep en je moet ze leren kennen. Daarom kom je niet verder met goedbedoelde, maar oppervlakkige adviezen zoals: “Je moet gewoon meer nee durven te zeggen.” Je weet dit al lang. Vaker nee zeggen zal je rust geven en de kwaliteit van je werk vast ten goede komen. Openheid hoort bij een gezond leven en bij een gezonde school. En toch spreken we ons minder vaak uit dan we zouden willen. Er is dus meer aan de hand, dan op het juiste moment de juiste woorden durven zeggen.

Misschien zeg je geen nee, omdat je niet wilt dat het werk bij een ander terecht komt, of omdat je al weet dat het anders nooit gedaan zal worden. En jij vindt het juist zo belangrijk. Wát er ook aan de hand is, je hebt er een hele goede reden voor. En zo lang je je innerlijke waarden blijft negeren, blijft werkdruk helaas een terugkerend thema.

Stress door werkdruk is dus een belangrijk signaal dat er bij jou een innerlijk conflict gaande is. Het biedt ook een mooie kans om hier iets aan te doen. Want als je werkdruk kunt oplossen, dan gaan jouw waarden elkaar versterken in plaats van elkaar tegenwerken. Dat is precies wat de training ‘Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk’ je kan leren.

Ontdek hoe je persoonlijke waarden en innerlijke conflicten in kaart brengt en leer wat je hiermee kunt om jouw persoonlijke werkdruk structureel aan te pakken.

Doel van de training

Tijdens de training leer je:

 • ​welke persoonlijke waarden voor jou in je werk als leraar het belangrijkst zijn;
 • ​hoe je het model van de logische niveaus kunt gebruiken om werkdruk in kaart te brengen;
 • ​hoe je een innerlijk conflict kunt herkennen in een werkdruksituatie;
 • ​welke persoonlijke waarden voor jou op het spel staan in een werkdruksituatie;
 • ​hoe je in een werkdruksituatie persoonlijke waarden kunt laten samenwerken om werkdruk te verlagen;
 • ​twee technieken toepassen om acute werkstress te doorbreken.

Schrijf je in voor de training

Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

​'Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk' wordt op de volgende dagen gegeven:
Donderdag 3 oktober 2019 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Dinsdag 19 november 2019 9.00-13.00, locatie: Antwerpen
Maandag 13 januari 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Vrijdag 13 maart 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Dinsdag 19 mei 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht

Training informatie

Ben je geïnteresseerd in het volgen van de training 'Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk'? We bieden je twee manieren aan om deze training te volgen. Graag verwelkomen we je op één van onze trainingsdagen op locatie in Utrecht. En natuurlijk komen we ook graag naar je school toe.

In-School

Training van een halve dag op school in Nederland of België


 • check
  Gezamenlijke kijk op en aanpak van werkdruk voor jou en je collega’s.
 • check
  Unieke en waardevolle aanpak om jouw werkdruk te verlagen.
 • Eenvoudig en gemakkelijk uit te wisselen met je collega’s waardoor je elkaar nog beter kunt ondersteunen.

Neem contact op voor prijsinformatie

Locatie

Training van een halve dag op locatie in Utrecht of Antwerpen


 • check
  Verrassende nieuwe kijk op werkdruk.
 • check
  Unieke en waardevolle aanpak om jouw werkdruk te verlagen gericht op je persoonlijke waarden.
 • Eenvoudig en direct toepasbaar waar en wanneer je wilt.

€ 255,-

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je na de training inspireren en motiveren. We sturen onder andere handige tips die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor cursisten en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

In de besloten Facebook-groep kun je kennis en ervaring uitwisselen met andere docenten die ook de training gevolgd hebben. 

2 manieren om de training te volgen

Training van een halve dag op locatie in Utrecht of Antwerpen
Tijdens de training leer je hoe je werkdruk kunt balanceren van binnenuit. Je ontdekt welke persoonlijke waarden voor jou in je werk als leraar belangrijk zijn en hoe een conflict tussen twee of meer waarden leidt tot werkdruk. Je leert hoe je waarden en innerlijke conflicten in kaart kunt brengen en hoe je met die inzichten je eigen werkdruk kunt leren balanceren, waar en wanneer je wilt. 

Training van een halve dag op school in Nederland of België
Tijdens de training leer je samen met je collega’s waarom werkdruk voor iedereen anders is en waarom goedbedoelde adviezen de ander vaak niet helpen. Je leert een gemeenschappelijke taal spreken waarmee je elkaar kunt bevragen op de dingen waar het bij werkdruk echt over gaat: Welke waarden staat er voor jou op het spel? En hoe kun je die laten samenwerken? Zo kun je samen werken aan een persoonlijke aanpak van werkdruk die voor iedereen anders is.

Schrijf je in voor de training!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

"Jouw persoonlijke antwoord op werkdruk" wordt op de volgende dagen gegeven:
Donderdag 3 oktober 2019 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Dinsdag 19 november 2019 9.00-13.00, locatie: Antwerpen
Maandag 13 januari 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Vrijdag 13 maart 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht
Dinsdag 19 mei 2020 9.00-13.00, locatie: Utrecht

5 redenen om bij ons de training ‘Jouw persoonlijke aanpak van werkdruk’ te volgen

 • Je leert nieuwe kennis meteen toepassen in jouw eigen werksituaties.
 • De training werkt met een eenvoudig model waardoor je werkdruk kunt aanpakken vanuit wie jij bent en waar je voor staat.
 • De training gaat ervan uit dat iedere leraar uniek is en biedt een maatwerk aanpak voor werkdruk. 
 • Bij onze trainingen leer je door het te doen. 
 • Onze trainingen worden gegeven door onze eigen toegewijde trainers.

Bereikbaarheid

Al onze trainingen in Amsterdam vinden plaats in het Mirror Centre. Het Mirror Centre ligt naast het Muiderpoort station en is 5 minuten lopen van Q-Park Oosterpoort. Parkeer met 50% korting in Q-Park Oosterpoort met de gebruik van deze link: https://parkeren-oostpoort.amsterdam/

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>