Leve de hormonen

De kracht van de directe beloning

Een mens wil beloond worden. En wel direct. Je wil je beloning niet straks, maar NU! 

IdentiteitsCirkel – Krijg jezelf cadeau

Natuurlijk is Sinterklaas een prachtige aanleiding om het te hebben over identiteit.
Als je weet wie je bent, dan sta je gelukkiger en zelfverzekerder in het leven. Dan kan je
makkelijker bepalen wat je wilt en ook wat je niet wilt. Als je weet wie je bent sta je stevig op twee
benen en kunnen anderen zelfs op je leunen. Dat resulteert in gelukkige leerlingen die beter leren,
beter presteren en gemotiveerd zijn.

Docenten opgelet!

Inmiddels zit ik al 16 jaar in het onderwijs. Ik begon in het basisonderwijs maar inmiddels werk ik alweer 6 jaar op een middelbare school. Ik zeg vaak dat ik een geboren juf ben, ik zou geen ander vak willen en kunnen beoefenen. Ik vind het zo mooi dat ik invloed heb op hoe kinderen zich ontwikkelen. Nu ik op een middelbare school les geef vind ik het prachtig om te zien hoe de brugpiepers langzaam veranderen in jong volwassenen.

Mijn ervaringen met Escape room

Als leerkracht heb je steeds weer nieuwe uitdagingen in de klas. Eén van mijn grootste uitdagingen gedurende dit schooljaar was dat er niet altijd een prettige sfeer in de klas was. Er hadden zich een paar groepjes gevormd die niets met elkaar te maken wilden hebben en een aantal andere kinderen lagen helemaal buiten de groep. Er werd gepest en geroddeld.

Annie M.G. Schmidt-dag

De eerste keer dat ik verliefd werd, was ik 4 jaar. Mijn moeder las Pluk van de Petteflet voor en ik was meteen verkocht. Wat een stoere jongen met zijn rode kraanwagentje en wat een avonturen beleefde hij in het torentje. Ik wist het zeker; later zou ik met Pluk gaan trouwen en samen in zijn kraanwagentje rijden door de stad. We zouden in de toren gaan samenwonen en nog meer avonturen beleven. Misschien zou iemand later ook wel een boek over ons schrijven!

Dag tegen Racisme

Op 21 maart 1960 verzamelde zich in Sharpeville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat in Zuid-Afrika – een menigte om vreedzaam te demonstreren tegen de zogenaamde pasjeswetten, welke de zwarte bevolking dwong om daar te gaan wonen waar de blanke regering wilde. De politie opende het vuur op de menigte en schoot 69 demonstranten dood.

Cool spel voor Buitenspeeldag

Wil jij als school ook aandacht besteden aan de Buitenspeeldag 18 april 2018? Wij hebben een leuke en kosteloze activiteit voor je!

Kinderen zitten tegenwoordig te veel binnen. Schermpjes spelen daarbij een grote rol. Stel dat je hun schermpjes gebruikt om ze naar buiten te krijgen.

Op zoek naar beter onderwijs

Interessante reeks van video’s van de Volkskrant! Hoe kun je het onderwijs in Nederland beter maken? Luuk en Erik reizen van Finland naar Singapore om daar achter te komen. Ze praten met leraren en leerlingen en kijken wat het Nederlandse onderwijs van andere landen kan leren.

Gratis webinar Top Tools

Hoe zou jij het vinden om meer interactie in je lessen te realiseren? Je leerlingen beter voor te bereiden op de toekomst door je eigen 21e-eeuwse vaardigheden te ontwikkelen? Lees dan verder en schrijf je in voor één van de GRATIS online lessen van Docentenbijscholing!

Gratis magazine met 10 ideeën

Ik was dat eindeloze ge-whatsapp en Instagram van mijn leerlingen in hun vrije tijd zó zat dat ik op zoek ben gegaan naar andere mogelijkheden. Dat nutteloze gehang achter al die schermpjes moet te stoppen zijn, dacht ik.
Als reactie heb ik het magazine “10 ideeën om creatief met schermpjes om te gaan” geschreven.

>