Ieder kind is een uitvinder!
Uniek creatief materiaal inclusief training

Met dit duurzame en natuurlijke materiaal brengen we leerlingen in contact met de uitvinder in zichzelf. Dankzij de opdrachten van de docent en de fantasie van de leerlingen laten we zien dat ieder kind creatief is en de uitdagingen van de 21e eeuw aankan. Dat is ons doel en dat leer je in deze bijzondere training. 

Het unieke aan Creatool is de grootte van het materiaal: leerlingen maken dingen waar ze zelf op kunnen zitten, waar ze zichzelf mee kunnen verplaatsen, of waarmee ze andere dingen kunnen optillen. Bovendien zet het materiaal aan tot samenwerking en oefent het de grove motoriek, een aspect dat bij leerlingen tegenwoordig steeds meer in de verdrukking komt.

​Samen spelen, samen leren

Door leerlingen samen te laten spelen aan de hand van uitdagende opdrachten leren ze elkaars en hun eigen kwaliteiten kennen. Elk Creatool project is een uitnodiging tot samenwerken. Want wanneer je elkaars talenten ten volle benut kom je pas echt een stuk verder. Met Creatool spelen betekent naar elkaar luisteren, de ander de ruimte geven, samenwerken. Hoe realiseer je samen het beste ontwerp? Met welke aanpak win je gezamenlijk de race tegen de klok? Hoe organiseer je een bouwproject op de juiste manier?

Techniek in spelvorm

Met Creatool kun je van alles bouwen, de mogelijkheden zijn zo divers als jouw eigen fantasie. Bovendien is Creatool bijzonder geschikt om spelenderwijs te leren over techniek en wetenschap. Leer hoe je het hefboomeffect kan gebruiken wanneer je een machine bouwt. Pas het katrolprincipe toe binnen de door jou ontworpen installatie. Of zet Creatool in bij het spelen en leren over computational thinking!

Uitdagende opdrachten

Probeer maar eens om van het Creatool materiaal af te blijven: kinderen en volwassenen, iedereen wil met het materiaal aan de slag! Maar het kan nog mooier. Om jou te helpen hebben we een aantal uitdagende opdrachten samengesteld. Elke opdracht is gericht op het oefenen van bepaalde vaardigheden. Dat kan gaan om technisch-inhoudelijke zaken zoals het gebruik van een bepaald technisch principe. Maar bijvoorbeeld ook over een bepaald aspect van samenwerken zoals het leren geven van positieve feedback, het oefenen van projectmanagement of een opdracht over inclusiviteit. Elke opdracht is direct met de klas te spelen!

Creatool materiaal


 • check
  Duurzaam en natuurlijk materiaal waarmee je leerlingen in contact brengt met de uitvinder in zichzelf.
 • check
  Uitdagende opdrachten en inspirerende reflectiekaarten waarmee je nieuwe leerprocessen in gang zet.

Klasseset: €2150,- incl. btw
Schoolplein set: €4300,- excl. btw

Creatool training

Bij jou op school

 • check
  Een originele teambuilding activiteit vol uitdaging en plezier.
 • check
  Oefen specifieke (groeps)vaardigheden. 
 • Leer hoe je Creatool inzet in de klas en op het schoolplein.                                                                                                               

Van 10 - 200 deelnemers, van 1 - 4 uur.
Neem contact op voor prijsinformatie


Bij aanschaf van het materiaal krijg je een korting op de training!

Leren samenwerken

Zelfs topmanagers en grote bedrijven maken gebruik van Creatool om te leren samenwerken!
Dankzij de uitnodigende vorm van het materiaal en het informele spelelement wordt een veilige omgeving gecreëerd waarbinnen deelnemers zich bloot durven te geven. Zo leer je jezelf en de ander echt goed kennen. Op iedere opdracht volgt een reflectieproces: hoe hebben we dit project aangepakt en wat kunnen we verbeteren in onze samenwerking? Creatool is niet alleen voor leerlingen, ook docenten kunnen er veel plezier aan beleven!

​Doel van de training

 • Een geweldige teambuilding activiteit vol uitdaging en plezier.
 • Oefen specifieke (groeps)vaardigheden.
 • Leer hoe je het Creatoolmateriaal inzet in de klas en op het schoolplein.

Ook voor op het schoolplein!

Creatool is binnen (in de klas) te gebruiken voor allerlei oefeningen en activiteiten die vallen onder de kerndoelen. Maar Creatool is daarnaast ook geweldig om mee te spelen op het schoolplein! Zodra je het materiaal aanbiedt gaan leerlingen er zelfstandig mee aan de slag; je hoeft ze niet te inspireren, want vanuit het niets verrijzen er torens, robots, bruggen of karretjes. Het materiaal is ontworpen volgens het circulaire principe en dus bovenal super sterk. Krijgen jouw leerlingen straks ook de kans om te crea-leren op het schoolplein?

4 redenen om met Creatool 
aan de slag te gaan!

 • Leren samen werken en elkaars talenten stimuleren door middel van spel.
 • Oneindig veel plezier bij het bouwen van spannende interactieve installaties.
 • Continue persoonlijke groei door het ingebouwde reflectieproces.
 • Prikkelende opdrachten voor alle leeftijden.

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>