Wil jij als school ook aandacht besteden aan de Buitenspeeldag 18 april 2018? Wij hebben een leuke en kosteloze activiteit voor je!

Kinderen zitten tegenwoordig te veel binnen. Schermpjes spelen daarbij een grote rol. Stel dat je hun schermpjes gebruikt om ze naar buiten te krijgen. Dat kinderen samen buiten gaan speuren naar verborgen schatten!

Geocaching is een bekende wereldwijde schattenzoektocht. Overal in Nederland zijn fysieke schatten verstopt. Met behulp van GPS coördinaten kun je deze terugvinden. Door een gratis app te downloaden kun je meedoen.

Laat jouw klas samen speuren naar Geocaching schatten of verstop je eigen schat voor je leerlingen! Deel je klas in verschillende groepen en maak er een wedstrijd van. Van te voren weten de teams niet naar wat ze precies op zoek gaan. Via de app krijgen ze hints om dichter bij de schat te komen.

Als je deze activiteit op school wilt doen kun je zelf verschillende schatten verstoppen en met behulp van de app de locatie te bepalen. Dat is een leuke activiteit om samen met andere docenten te doen. Heb je geen zin of tijd om zelf schatten te verstoppen? Geen nood, bijna overal in Nederland bevinden zich al schatten.

Deze activiteit kunnen leerlingen ook zelf voortzetten want Geocaching is een leuke hobby die leerlingen stimuleert om samen buiten te spelen.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

>