IdentiteitsCirkel van een leerkracht geeft alles weer wat belangrijk is voor de identiteit.

Wie ben ik? En wie ben jij? Hoe zie ik mijzelf? Hoe zie jij mij? 

Identiteit en imago zijn altijd al belangrijke thema’s voor opgroeiende jonge mensen geweest. Maar je eigen identiteit en uniciteit ontdekken was misschien nog nooit zo verwarrend als nu. 

Hoe ontdek je jezelf in deze ‘maakbare’ wereld van social media?
Wie ben je als de likes, hartjes en shares misschien wel uitblijven?

Een identiteitscirkel is een model om je identiteit op een simpele manier te visualiseren. Het is een uiterst creatieve en toegankelijke werkvorm. Met de identiteitscirkel zet je jouw leerlingen aan het denken over hun eigen identiteit. Bovendien stimuleer je ze om met elkaar in gesprek te gaan over hoe ze zichzelf en elkaar zien.

Voor het eerst organiseren we een masterclass over culturele identiteit en de identiteitscirkel. De masterclass bestaat uit een online training, de praktijkopdracht en een tweede online evaluatiebijeenkomst. In de masterclass Culturele Identiteit en Identiteitscirkels leer je hoe je de Identiteitscirkel op school en in de klas kunt inzetten.

De masterclass is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het PO, VO, MBO en HBO. De masterclass vindt online plaats op woensdag 19 mei van 14.00 - 16.00 uur. Op woensdag 2 juni van 14.00 - 15.00 uur vindt een 2e facultatieve bijeenkomst plaats met de evaluatie van de praktijkopdracht..

Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers.
Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. 

De reguliere training Culturele identiteit en Identiteitscirkels geven we op verzoek ook bij jou op school. Neem contact met ons op wanneer je bij jou op school het onderwerp identiteit op een speelse manier bespreekbaar wil maken.

De masterclass en training Culturele Identiteit & Identiteitscirkels kan worden bekostigd uit het Nationaal Programma Onderwijs. Deze masterclass verbetert het welbevinden van leerlingen (Menukaart categorie C).

Ook onze andere trainingen en leerprogramma's zijn te bekostigen uit het Nationaal Programma Onderwijs.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

>