Een complete aanpak voor burgerschap

Het vak burgerschap kan prachtig zijn, maar het is ook complex. Hoe kan je leren over samenwerking, inclusiviteit, diversiteit en mondigheid? Wij zijn daar heel uitgesproken over: door het te DOEN. Activerend burgerschap, dat is ons uitgangspunt. Wij hebben een complete activerende aanpak voor het vak burgerschap ontwikkeld. Met gebruikmaking van de allernieuwste en activerende technieken. Onze aanpak is inclusief. Dat betekent niet alleen dat elke leerling en elke burger telt. Dat vinden we vanzelfsprekend. Inclusief moet je bij ons heel letterlijk nemen. Je krijgt een pakket bestaande uit kant en klare leerprogramma's, docententrainingen, lesmateriaal en hardware. Het is de combinatie van bijzondere lesvormen met persoonlijke begeleiding en training die activerend burgerschap zo krachtig maakt.

BURGERSCHAP NIEUWE STIJL

Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken. Kinderen die niet alleen het leren, maar ook het leven zelf aankunnen. Een droom? Misschien. Realistisch? Zeker!

Voor activerend burgerschapsonderwijs heb je de juiste 'tools' nodig. Wij hebben deze in huis, we nemen ze mee en we laten ze achter bij jou op school. Alle tools zijn vernieuwend en ze nodigen uit tot nadenken, beleven en samenwerken. Je speelt een internetveiligheid Escape the Classroom en je maakt burgerschapsradio met je eigen schoolradiozuil. En met de Identiteitscirkels help je leerlingen hun eigen identiteit en uniciteit ontdekken!g

Identiteitscirkels


 • Leer hoe je leerlingen kunt helpen om hun eigen identiteit en uniciteit ontdekken
 • Oefen met de identiteitscirkels, die het makkelijk maken om te visualiseren wie je bent
 • Maak kennis met de unieke methode om jouw leerlingen aan het denken te zetten over hun eigen identiteit
 • Stimuleer je leerlingen om met elkaar in gesprek te gaan over hoe ze zichzelf en elkaar zien
Identiteitcirkels

Escape the Classroom Burgerschap


 • Speel het spannende en complete voorbeeldspel Burgerschap - Durferschap.
 • Oefen essentiële vaardigheden: samenwerking, herkenning van je eigen talenten en die van anderen, doorzettingsvermogen.
 • Inclusief sets met doosjes, slotjes, enz. die steeds opnieuw gebruikt kunnen worden met nieuw spelmateriaal.
 • Inclusief Escape the Classroom spellen over burgerschap om met je klas te spelen 


Schoolradio Burgerschap


 • Oefen essentiële vaardigheden: mondigheid, assertiviteit, samenwerking, betrokkenheid, alertheid en openheid.
 • Leer hoe je met radio-uitzendingen de school en de buurt bewust kunt maken van belangrijke en duidelijk gekaderde burgerschapsonderwerpen: Spreek vrijuit, Een veilige buurt, Anders dan anders, Luister naar anderen, Denk voor jezelf, Ik zie ik zie wat jij niet ziet, Ooit een normaal mens ontmoet?
 • Inclusief een Audionetic energieneutrale audiozuil en uitgebreide handleidingen.

Trainingsinformatie

Op School

Training op school


Programma op maat: variërend van één halve dag tot een tweejarige serie van compleet verzorgde studiedagen inclusief coaching.

 • Pak met het hele docententeam het burgerschapsonderwijs aan.
 • Kant-en-klare Escape the Classroom spellen.
 • Setten redactiekaarten Schoolradio Burgerschap.
 • Complete invulling meerjarig programma Activerend Burgerschap
 • Volledige dekking van de Nederlandse kerndoelen en de Belgische Eindtermen op het gebied van Burgerschap

Neem contact op voor prijsinformatie

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je na de training inspireren en motiveren om verder te gaan met Activerend Burgerschap. We sturen ideeën voor scripts, nieuwe spellen en handige tips, die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor deelnemers en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Het materiaal bestaat uit o.a. readers, video's, kaartensets, online tools, verhaallijnen en activiteiten die je direct kunt toepassen. Op het besloten forum kun je kennis en ervaring uitwisselen met andere docenten die ook met Burgerschap aan de slag zijn gegaan.

Training op school in Nederland of België

Wil je de school ècht een impuls geven met Activerend Burgerschap, volg dan een Activerend Burgerschap programma met het hele team! Voor scholen en jongerencentra stellen wij graag een programma op maat samen. Variërend van een halve dag gericht op één van de activerende leervormen tot een tweejarige serie van compleet verzorgde studiedagen, waarmee Activerend Burgerschap blijvend binnen de school wordt geborgd. Het programma Activerend Burgerschap is geschikt voor PO, VO, en MBO.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je je nog niet inschrijven voor de training maar wel interessante informatie ontvangen over burgerschapsonderwijs? We sturen regelmatige mails vol met onderwijsgerelateerde tips & tricks, video's, artikelen etc. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

4 redenen om bij ons het programma 
Activerend Burgerschap te volgen

 • Bij onze trainingen leer je door het te doen. Binnen een dag leer je nieuwe vaardigheden die je direct in je eigen lessen kunt toepassen.
 • Onze aanpak is inclusief: training, materiaal en verdere begeleiding na de training.
 • Bij voorkeur faciliteren we meerjarige trajecten waarbij het programma binnen de school wordt geborgd 
 • Wij geven activerend leren handen en voeten. We hebben de ‘tools’ in huis om nieuwe lesvormen en technologieën te introduceren op een begrijpelijke en betaalbare manier.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school