Meesterlijk Mentorschap: Mentor strategieën voor Optimaal Leren & een Veilige Klassensfeer

Leid je leerlingen naar succes en welzijn met Mentor Meesterschap

Gratis bij jou op school met de subsidie burgerschap

Meesterlijk Mentorschap

Welkom bij de training Meesterlijk Mentorschap, waar we docenten uitnodigen om de reis van meesterlijk mentorschap te ervaren. Deze training is ontworpen om docenten te voorzien van krachtige effectieve methoden en tools die mentor ervaringen transformeren en klaslokalen omtoveren tot een inspirerende en veilige leeromgeving.

mentor training

Optimaliseer je mentorlessen met

effectieve gespreksvaardigheden

Ontdek tijdens deze training hoe je het volledige potentieel van mentorlessen kunt benutten. Van het opbouwen van een ondersteunende klassen gemeenschap tot het bevorderen van effectieve leerstrategieën, Meesterlijk Mentorschap biedt diepgaand inzicht in hoe mentorschap de leerervaring kan verrijken. Daarnaast leer je vaardigheden om moeilijke gespreksonderwerpen op een respectvolle en constructieve manier aan te pakken, zodat je leerlingen zich gehoord voelen en zich comfortabel voelen om hun gedachten en gevoelens te delen.

Dynamische betrokkenheid 

Deze training onderscheidt zich door de focus op actieve betrokkenheid en dynamische interactie. Leer innovatieve technieken, zoals het gebruik van spellen, storytelling en interactieve activiteiten, om leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van essentiële studievaardigheden. Hierdoor leren leerlingen niet alleen wát ze moeten leren, maar ook hóe ze moeten leren.

Krachtige AI-gestuurde toolset voor creatieve mentorlessen

Ontdek onze geavanceerde AI-gestuurde toolset, waarmee je gemakkelijk spellen, groepsactiviteiten, KletsKaarten over lastige onderwerpen en ander educatief materiaal kunt genereren. Deze toolset is volledig aanpasbaar aan verschillende onderwerpen en niveaus, waardoor je de vrijheid hebt om mentorlessen aan te passen aan de behoeften van je leerlingen.

Cultiveer een positieve en veilige klasomgeving

Leer strategieën om een inclusieve sfeer te cultiveren en om te gaan met uitdagingen tussen leerlingen. Ontdek hoe je op verschillende niveaus kunt interveniëren, waardoor gesprekken openhartiger, veiliger en constructiever worden. Deze aanpak zorgt ervoor dat je beter kunt luisteren naar de signalen van je leerlingen en effectiever kunt inspelen op hun behoeften. Dit zorgt voor een beter sfeer in de klas.

Veilig & Respectvol online

Deze training richt zich op veilig en respectvol internetgebruik. Met interactieve methoden zoals scenario's, discussies en simulaties leren leerlingen over online etiquette, privacy, respect en verantwoord gedrag. Daarnaast behandelt de training ook het belang van cyberpesten herkennen, voorkomen en aanpakken, waardoor leerlingen beter kunnen navigeren in de digitale wereld en positieve online interacties kunnen bevorderen.

Met de subsidie burgerschap nu gratis

Zo is de training opgebouwd

1

Module 1: Bouw een veilige klassensfeer op

In deze module leer je hoe je een veilige en vertrouwensvolle klassensfeer kunt creëren. Dit is de basis voor optimaal leren. Je ontdekt hoe je ruimte kunt maken voor open communicatie, wederzijds respect en effectieve groepsinteractie.
.

2

Module 2: Lastige maatschappelijke gesprekken voeren

Leer hoe je moeilijke onderwerpen open kunt breken en bespreekbaar kunt maken in de klas. Ontwikkel effectieve gespreksvaardigheden om diepgaande en constructieve mentorinteracties te creëren.

3

Module 3: Effectief Luisteren en signalen herkennen

Leer hoe je beter kunt luisteren naar je leerlingen en signalen kunt opvangen die ze uitzenden. Leer hoe je op verschillende niveaus kunt interveniëren om gesprekken openhartiger, veiliger en constructiever te maken.

4

Module 4: Cultuurverschillen in de klas en dialoog

Verken de diverse culturele achtergronden van je leerlingen en leer hoe je een inclusieve dialoog kunt stimuleren. Ontdek hoe je de kracht van culturele diversiteit kunt benutten om een verrijkende leeromgeving te creëren.

5

Module 5: Geef effectieve feedback

We leren je om constructieve en opbouwende feedback te geven. Effectieve feedback richt zich op verbetering en ontwikkeling, niet op beoordeling. Geef leerlingen concrete, specifieke aanwijzingen over hoe ze hun prestaties kunnen verbeteren.

6

Module 6: AI Tools voor Lastige Gesprekken

Leer werken met AI-tools die je kunnen ondersteunen bij het voeren van moeilijke gesprekken. Leer hoe je deze tools effectief kunt inzetten om diepgaande gesprekken te faciliteren en tot nieuwe inzichten te komen.

7

Module 7:Veilig en Respectvol Internetgebruik

Leer je leerlingen over veilig en respectvol gedrag op het internet. Ontdek hoe je hen bewust kunt maken van de impact van hun online activiteiten en hen kunt begeleiden naar verantwoordelijk internetgebruik.

Dit is wat docenten over de training zeggen

De invloed van deze training op mentoren is buitengewoon.
Zowel voor leerlingen als docenten brengt dit aanzienlijke veranderingen teweeg.
Mentor Meesterschap is een effectieve aanpak voor uitdagende gesprekken.
mentorklas
emiel

Mentor Praktijkschool

Interactieve mentorlessen

De training Mentor Meesterschap heeft mijn aanpak van mentorlessen volledig getransformeerd. De interactieve benaderingen en praktische tools hebben mijn leerlingen meer betrokken en zelfverzekerd gemaakt.

mentorklas
denise

Mentor 5 VWO

Gevoelige gesprekken bespeekbaar maken

Dankzij de module over moeilijke gesprekken en AI-ondersteunde tools voel ik me veel beter voorbereid om gevoelige onderwerpen met mijn leerlingen te bespreken. Het heeft de communicatie in mijn klas sterk verbeterd.

mentor workshop
romy

Mentor MBO

Snel goed lesmateriaal maken

De training bood me diepgaand inzicht in culturele diversiteit. Dit heeft de inclusiviteit en wederzijds begrip in mijn mentorlessen enorm vergroot.Met de subsidie burgerschap nu gratis

ALEX

Alex is een ervaren pedagoog met een passie voor het begeleiden van docenten in mentorrollen. Als voormalig mentor begrijpt hij uit de eerste hand de uitdagingen waarmee docenten worden geconfronteerd bij het begeleiden van leerlingen. Met een diepgaand begrip van communicatieve vaardigheden en de behoeften van moderne leeromgevingen, traint hij docenten in effectieve strategieën voor mentorinteracties en groepsvorming.

Alex gelooft sterk in het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor leerlingen. "Mentorschap gaat verder dan alleen lesgeven; het gaat om het inspireren en begeleiden van jonge geesten," zegt hij. "Ik ben enthousiast om docenten te helpen bruggen te bouwen tussen zichzelf en hun leerlingen, om moeilijke onderwerpen aan te pakken en een positieve klassensfeer te bevorderen. Samen kunnen we leerlingen helpen groeien en hun volledige potentieel realiseren."

Waarom Mentor gesprekken zo belangrijk zijn

In de dynamische wereld van het onderwijs is mentorschap van onschatbare waarde. Deze training biedt docenten een essentiële toolkit om diepgaande mentorinteracties te creëren en leerlingen te begeleiden bij hun leerproces en persoonlijke ontwikkeling.

Het voeren van moeilijke gesprekken is een kunst op zich. In deze training leer je effectieve strategieën om gevoelige maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Dit stelt je in staat om een open en respectvolle dialoog te voeren over complexe vraagstukken en leerlingen te begeleiden bij het begrijpen van diverse perspectieven.

Een mentor die goed luistert en signalen opvangt, kan een wereld van verschil maken voor leerlingen. Leer hoe je op verschillende niveaus kunt interveniëren, waardoor gesprekken openhartiger, veiliger en constructiever worden. Dit creëert een vertrouwde omgeving waarin leerlingen zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen.

Deze training introduceert je ook in de wereld van AI-tools, die je helpen bij het voeren van diepgaande gesprekken en het genereren van boeiende activiteiten voor je mentorlessen. Dit is jouw kans om je mentorvaardigheden te versterken en een blijvende positieve impact te hebben op de ontwikkeling van je leerlingen. Schrijf je in voor de training en word een Mentor Meester die de toekomst van je leerlingen vormgeeft.

Subsidieregeling Burgerschap

Aanvragen subsidie door onderwijsinstellingen

Met de subsidieregeling Schurende Gesprekken zijn een aantal programma's en trainingen van Docentenbijscholing voor scholen 100% gratis. Deze trainingen van Docentenbijscholing zijn door het Expertisepunt Burgerschap erkend als subsidiabel programma. 

Maak een keuze uit een van de trainingen en programma's.
Belapp of mail gerust contact met ons op om te overleggen.

Bij jou op school

op school - team

Veel zelf oefenen
Direct toepasbaar

Informeer naar de kosten


Gratis met subsidie Burgerschap

  • Training op maat, leren gaat door na de training
  • Inspiratie mails
  • Set kletskaarten voor moeilijke gesprekken over verschillende onderwerpen
  • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
  • Toegang tot de AI tools

BEL, APP OF MAIL

Dit is wat je krijgt wanneer je meedoet

Liefdevol gemaakt materiaal.
Geen theoretisch gezwam.
Veel praktijk en concrete voorbeelden.

Mails die je actief betrekken,
ook tussen trainingen door

  • Gesynchroniseerd met de lessen
  • Met AI afgestemd op jouw onderwijspraktijk
  • Levendige voorbeelden en direct toepasbare tips

Toegang tot de Power Prompt bank

Meer dan vijftig direct te gebruiken Power Prompts

Met de subsidie burgerschap nu gratis

Overtuigd?

Wanneer je hier bent aangekomen ben je vast overtuigd van de kracht van Meesterlijk Mentorschap. Twijfel je nog steeds om je in te schrijven voor de training? Laat me dan ajb weten waarom. Nog beter: schrijf je nu toch in, je gaat er geen spijt van krijgen. 

Hier vind je deze training op de website van het Expertisepunt Burgerschap

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel ons, mail of stuur een app 

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Retiefstraat 33
1092 VW Amsterdam

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. [email protected]

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vind je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.