Masterclass Mediawijsheid
Ontwikkel jezelf als mediawijsheidexpert met onze interactieve training
Masterclass Mediawijsheid
In een tijd waarin de online wereld een integraal onderdeel vormt van het leven van leerlingen, is het essentieel dat docenten hen begeleiden om hier kritisch en verantwoordelijk mee om te gaan. Bij Docentenbijscholing bieden we een dynamische training Mediawijsheid aan, waarbij de nadruk ligt op open gesprekken over social media.
Verdiep Mediawijsheid:
Leer lastige gesprekken voeren met leerlingen
Onze ervaren trainer zal je begeleiden bij het verkennen van de verschillende facetten van mediawijsheid. Van het begrijpen van de impact van social media en online platforms tot het kritisch beoordelen van informatiebronnen, deze training biedt je diepgaande inzichten en waardevolle hulpmiddelen om met vertrouwen door de digitale wereld te navigeren. Bovendien ligt de focus ook op het aanpakken van moeilijke onderwerpen in de context van mediawijsheid en hoe je deze gesprekken constructief en openhartig kunt voeren met je leerlingen of studenten. We laten je zien hoe je een veilige ruimte kunt creëren waarin leerlingen zich vrij voelen om vragen te stellen, twijfels te uiten en gezonde discussies te voeren over onderwerpen zoals privacy, online etiquette en de impact van digitale media op hun leven.
Zo is de training opgebouwd
Dit is wat docenten over de training zeggen
Deze training is een eyeopener.
Praktische handvaten waarmee je meteen mee aan de slag kan.
Effectieve aanpak voor gesprekken over lastige onderwerpen.
Gevoelige gesprekken bespeekbaar maken
Als mentor vond ik het lastig om onderwerpen als online privacy en cyberpesten aan te pakken. Dankzij deze training heb ik nu de juiste aanpak en hulpmiddelen om deze gesprekken open en constructief te voeren. Mijn leerlingen voelen zich gehoord en begrepen, en ik ben trots op hun groei op het gebied van mediawijsheid,
Mediawijsheid en AI tools
Deze training heeft mijn lespraktijk echt verrijkt. Ik heb geleerd hoe ik AI-tools effectief kan inzetten om interactieve activiteiten te creëren en mijn leerlingen te betrekken bij mediawijsheid. De positieve impact op hun begrip en bewustzijn is duidelijk zichtbaar.
Ontmoet onze makers en trainers
Naf
Naf Hershler (1969) is oprichter van Docentenbijscholing, schrijver en mensenrechten activist. Hij houdt zich bezig met spelend leren, inclusie en diversiteit en onderwijs innovatie. Naf is mede oprichter van Radio La Benevolencija Humanitarian Tools Foundation, een NGO die media inzet om groepen en individuen in kwetsbare samenlevingen te versterken, zodat ze haat en geweld herkennen en er weerstand tegen kunnen bieden. Benevolecija gebruikt prikkelende vormen als radio hoorspellen, drama en gamification om actief burgerschap te stimuleren en om opruiing tot geweld tegen te gaan. Deze kennis en ervaring vormt de basis van de training Burgerschap Bouwers.
'Door mensen bewust te maken van processen die leiden tot haat en uitsluiting kunnen we nieuwe conflicten helpen voorkomen.'
Peter Paul
Peter Paul Kleinlooh (1972) studeerde aan de lerarenopleiding en heeft een master in politieke-geschiedenis. Hij werkte onder andere als jongerencoach, gaf maatschappijleer en burgerschap in het VO en MBO. Hij ontwikkelde voor Stichting F6 burgerschapsprojecten zoals Channel 6 News.
'Als ik zie hoe leerlingen zich openen en met elkaar tot een goed gesprek komen maakt dat me ontzettend blij.'
Waarom Mediawijsheid zo belangrijk is
In de digitale wereld van vandaag is mediawijsheid van onschatbare waarde. Deze training biedt docenten een essentiële toolkit om leerlingen te begeleiden bij het begrijpen en navigeren van de complexe wereld van digitale media en informatie.
Het bespreken van moeilijke onderwerpen zoals online privacy, cyberpesten en desinformatie is van cruciaal belang. In deze training leer je doeltreffende strategieën om deze onderwerpen openlijk aan te kaarten en een constructieve dialoog te bevorderen. Je zult ontdekken hoe je leerlingen kunt helpen kritisch na te denken over hun online gedrag en bewuste keuzes te maken.
Een mediawijze docent kan een verschil maken in het leven van leerlingen. Door actief te luisteren en signalen op te vangen, kun je beter inspelen op de behoeften en zorgen van je leerlingen. Leer hoe je op verschillende niveaus kunt interveniëren om gesprekken over mediawijsheid openhartiger, veiliger en productiever te maken. Creëer een omgeving waarin leerlingen zich vrij voelen om hun gedachten en ervaringen te delen.
Deze training introduceert je ook in de wereld van AI-tools die je kunnen ondersteunen bij het aanpakken van mediawijsheidsonderwerpen en het genereren van boeiende activiteiten voor je mentorlessen.
Bij ons op locatie of bij jou op school
Individueel op locatie
Training op locatie in Amsterdam of Utrecht
Leer Burgerschap Bouwer worden samen met docenten uit het hele land
€ 370,-
Op-School
Intensief begeleidingsproces op maat voor jouw team
Een of meerdere bijeenkomsten om jouw team te begeleiden naar een op maat gemaakt Burgerschaps Programma
Neem contact op voor prijsinformatie
Dit is wat je krijgt wanneer je meedoet
Liefdevol gemaakt materiaal.
Geen theoretisch gezwam.
Veel praktijk en concrete voorbeelden.
Digitale Leeromgeving
- Voorbeelden interactieve oefeningen
- Digitale tools
- Uitlegvideo´s
Mails die je actief
bij de training betrekken
- Gesynchroniseerd met de lessen
- Met AI afgestemd op jouw onderwijspraktijk
- Levendige voorbeelden en direct toepasbare tips
Kant en klare set kletskaarten
Plus deze bonussen die je niet wilt missen!
Overtuigd?
Wanneer je hier bent aangekomen ben je vast overtuigd van de kracht van AI in het onderwijs. Twijfel je nog steeds om je in te schrijven voor de training? Laat me dan ajb weten waarom. Nog beter: schrijf je nu toch in, je gaat er geen spijt van krijgen.
Docentenbijscholing
2050 Publishers BV
Retiefstraat 33
1092 VW Amsterdam
Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vind je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.