Yoga en Mindfulness
in de klas en online:

Concentratie, ontspanning èn energie dankzij Yoga en Mindfulness

In de training Yoga en Mindfulness leer je oefeningen die je makkelijk met je klas kunt doen. Rust, concentratie en een positieve sfeer zijn het resultaat.

Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Yoga op school

Hoe help je leerlingen en studenten
met concentratie en rust 

Simpele oefeningen met grote effectiviteit

Onze leerlingen groeien op met een overdosis aan prikkels om zich heen. De invloed van internet en de schermpjes zijn in de klas duidelijk merkbaar. Net als de ‘mindset’ van onze prestatiegerichte maatschappij: hoeveel kinderen zien we niet worstelen met (toets)stress, onzekerheid, fysieke onrust en concentratieproblemen?

De grote vraag is hoe je jouw leerlingen kunt helpen om weer meer rust te vinden, in lichaam en hoofd.

Yoga en mindfulness kan jou en je leerlingen hierbij helpen, in de klas èn  online! Met behulp van makkelijke oefeningen breng je rust, concentratie en een goede sfeer in de klas.

Ga direct aan de slag met gratis oefeningen!

Yoga en Mindfulness
in de klas en online

Rustpunten creëren in je lessen

Insert Image
Yoga op school

In de training Yoga en Mindfulness leren wij je makkelijke en toegankelijke oefeningen. Na het volgen van deze training ben jij in staat om zelf oefeningen te doen met je leerlingen en studenten. Bovendien blijven we je voorzien van tools, tips en materiaal. Dit gaat jou en je leerlingen echt helpen!

Versterken van zelfvertrouwen en concentratievermogen

We leven in een moeilijke periode waarbij het een uitdaging is om les te geven. Yoga en mindfulness hebben een bewezen gunstig effect op ons zelfvertrouwen, concentratievermogen, ontspanning en motoriek. Daarbij lenen yoga en mindfulness zich bij uitstek voor gebruik tijdens online lesgeven. Door even met zijn allen in beweging te komen en de aandacht van het hoofd naar het lijf te sturen kunnen kinderen zich makkelijker ontspannen en daarna dus ook weer beter concentreren. Kinderen worden zich meer bewust van zichzelf, van hun lichaam, emoties èn van hun omgeving.

rustpunten

Creëer kleine rustpunten tijdens online bijeenkomsten. Kinderen krijgen de ruimte om alle prikkels om zich heen te verwerken en weer in contact te komen met zichzelf. Aandachtstraining helpt leerlingen beter om te gaan met stress, prestatiedruk, angst, sombere gevoelens en piekeren. De winst in je klas? Een kind dat meer in balans is leert beter, reageert minder impulsief, heeft meer controle over (negatieve) emoties en vindt betere oplossingen voor problemen. 

toegankelijke oefeningen

Tijdens het webinar ‘Yoga en Mindfulness in de klas’ laten we je zien hoe makkelijk yoga en mindfulness op school kunnen worden ingezet, online en in de klas. In het Primair Onderwijs, maar ook in het Voortgezet en Middelbaar Onderwijs. Met simpele en toegankelijke oefeningen, opdrachten en aandachtsspelletjes kun jij de sfeer en energie in de klas een enorm positieve draai geven. En daar hoef je echt geen Yogi of Zen-goeroe voor te zijn! Ervaring met yoga of mindfulness is zeker geen vereiste

voor je leerlingen en jezelf

Haal extra opbrengst uit de training door de oefeningen zelf ook toe te passen.

Leer om rustmomenten voor jezelf te creëren en je meer bewust te worden waar je je aandacht op richt. 
Wanneer je dit zelf gaat toepassen en het met je leerlingen doet zul je versteld staan!


Ervaringen van deelnemers

Saskia

Juf, groep zeven

Veel oefeningen

Het was een heel inspirerende ochtend waarin ik veel oefeningen kon doen, terwijl ik ze in gedachten al deed met de leerlingen. Ik ben heel benieuwd hoe het straks gaat!

Joost

Mentor, VMBO

Niet zweverig

Veel ideeën opgedaan voor oefeningen met de klas. Praktisch en ook fijn voor jezelf :) Gelukkig brengt de trainer het niet op een zweverige manier.

Jolanda

Docent Lichamelijke oefeningen, VWO

Direct toepasbaar in de klas

Ik vond het erg leerzaam en waardevol, direct de volgende dag een oefening met mijn leerlingen  gedaan!

Makkelijke oefeningen

De onderwerpen die in de training aan de orde komen

1

Yoga en mindfulness gebruiken in je lessen

In de training leer je hoe je yoga en mindfulness op een toegankelijke en speelse manier gebruikt in je lessen. Tijdens het webinar of de fysieke training ga je direct al aan het oefenen.

2

Het gebruik van effectieve oefeningen

Door middel van effectieve oefeningen leer je actief werken aan meer ontspanning, concentratie en energie tijdens lessen en in de klas. In de training leer je om snel de juiste oefeningen te vinden. Je leert om oefeningen aan te passen aan de gemoedstoestand van jouw leerlingen of studenten.

3

Oefeningskaarten

Bij de training hoort een verzameling van oefeningskaarten. Wanneer je weet hoe je deze moet gebruiken heb je genoeg oefeningen om te variëren.  

4

Mindfulness

Hoe je gerichte aandacht, zintuiglijk bewustzijn en lichaamsbewustzijn kan stimuleren

5

Samenwerken

Hoe yoga en mindfulness kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van sociale waarden en vaardigheden als (zelf)respect, (zelf)compassie en samenwerken.

tools

De oefeningskaarten blijf je ook na de training gebruiken 


Om je te helpen om yoga en mindfulness makkelijk in de klas toe te passen hebben we een set met oefeningskaarten gemaakt. Van deze kaarten krijg jij een digitale set. Je gaat hier voor jaren plezier aan beleven.

Dit is wat leerlingen zeggen

Bram

'Ik heb vaak last van faalangst. Yoga oefeningen helpen mij om te ontspannen'

Esila

'Ik kan nooit zo lang op mijn stoel zitten. Daarom was ik blij dat we yoga gingen doen in de klas.'

Daniel

'Ik dacht eerst dat een grapje was toen ze op school zeiden dat we yoga zouden gaan doen, maar nu we het vaker hebben gedaan helpt het mij wel als ik mij moet concentreren. '

linda

'Een paar oefeningen om te onstpannen helpen mij erg als ik huiswerk moet maken. Nu we het een paar keer in de klas hebben gedaan, kan ik het ook zelf doen.'  

Extra bij de training

Natuurlijk krijg je ook bij dit programma een paar extra's. Na afloop van de training  blijven we je via mail en Facebook prokkelen met tips, nieuwe tools en interessant materiaal.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep wisselen deelnemers tips, ideeën en oefeningen uit. In deze groep kun je ook ervaringen uitwisselen.

Tips en Tricks mails

We blijven je mailen met tips, ervaringen en nieuwe oefeningen. Natuurlijk kun je je altijd afmelden maar wil je niet geïnspireerd blijven?

Digitale Leeromgeving

In de Digitale Leeromgeving vind je o.a. extra instructiefilmpjes en set met oefeningskaarten. Ook na de training behoud je toegang.


bij jou op
school

voor jouw docententeam 

informeer

naar de kosten

  • Fysiek bij jou op school 
  • Op maat voor jouw school en team
  • Sfeer heeft directe impact op het leerproces
  • Direct toe te passen door elke docent

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel op 020 - 8943037l, app of mail om met ons te overleggen.

De kiem leggen voor een mindset en vaardigheden waar leerlingen de rest van hun leven nog heel veel profijt van zullen hebben

Rosanne Haringhuizen werkte al ruim 10 jaar in het basisonderwijs voor zij besloot het roer om te gooien en van yoga en mindfulness haar ‘core business’ te maken. 
“Als leerkracht op de basisschool merkte ik dat veel jonge kinderen al last hebben van allerlei stressgerelateerde klachten. Door de prestatiemaatschappij waar wij in leven en door de vele prikkels die zij gedurende de dag om zich heen hebben, weten ze minder goed hoe zij zich kunnen ontspannen en concentreren. Bovendien viel mij op dat kinderen en tieners zichzelf steeds meer, en wat mij betreft té veel vergelijken met anderen.

Het mooie aan de training ‘Yoga en mindfulness in de klas’ is, dat ik op een toegankelijke manier mijn kennis over yoga en mindfulness kan doorgeven aan andere docenten. Dankzij mijn jarenlange ervaring voor de klas weet ik wat er zoal speelt in zo’n klaslokaal en waar je als docent tegenaan kan lopen met je leerlingen. Ik ben ervan overtuigd dat je met heel kleine, simpele dingetjes een groot verschil kan maken, in de klas maar juist ook online. Want dàt is waar het mij om gaat: de kiem leggen voor een mindset en vaardigheden waar leerlingen de rest van hun leven nog heel veel profijt van zullen hebben.”

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school