Een nieuw soort studiedag, helemaal verzorgd

Natuurlijk kan je je eigen studiedag invullen. Maar soms kan het verfrissend zijn om specialisten te vragen om het inhoudelijke werk uit handen te nemen. Wij dus. Mensen die dagelijks bezig zijn met het trainen van docenten en met het samenstellen van mooie en activerende programma's. Dan heb je echt een nieuw soort studiedag.

Waarom nieuw? Omdat wij weinig praten en veel doen. Omdat we activerend leren niet alleen promoten, we passen het zelf ook toe. Je speelt samen met je collega's een Escape the Classroom en je leert hoe je je eigen spel kan ontwerpen. Na de lunch kom je tot rust met Yoga en Mindfulness en wie weet is er nog tijd voor het maken van een Identiteitscirkel? Dit is maar een voorbeeld. We hebben zo veel expertise in huis en wij willen onze kennis zo graag met jullie delen. Onze trainers staan klaar om jullie een nieuw soort studiedag te bezorgen. Een studiedag waar je ook plezier aan beleeft. Wat ons betreft mag je ook lachen met je collega's. Samen op een ontspannen manier werken. Dan leer je des te meer. Dan wordt een studiedag iets om naar uit te kijken. 

Studiedagen van Docentenbijscholing worden bij jou op school gegeven.
Of volledig online, zoals wij al ruim vier jaar activerende online trainingen organiseren.

Bij Docentenbijscholing stopt het leren niet aan het einde van de studiedag. Gedurende een periode na de studiedag blijven we docenten inspireren met mooie materialen en handige tips. Dit zorgt ervoor dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt en daadwerkelijk gaat toepassen!

Laat ons weten wat je wilt!

Natuurlijk kunnen wij je begeleiden in het samenstellen van je eigen programma. Op ons kantoor werken echte mensen, die allemaal veel verstand hebben van inhoudelijke zaken. Ze nemen de tijd om er samen met jou achter te komen wat voor jouw school het beste programma is. We houden ook rekening met praktische zaken, zoals de beschikbare tijd en het budget. Hieronder zie je alle programma-onderdelen die wij kunnen inzetten op jouw studiedag variërend van korte workshops tot intensieve cursussen. Alles bij jou op school of volledig online.

Mail, bel, chat of kom langs!  Daarna krijg je binnen 2 werkdagen een voorstel, inclusief offerte. 


STUDIEDAG PROGRAMMA-ONDERDELEN

Fysieke escaperoom

In een Escape the Classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal. Door het oplossen van allerlei puzzels kunnen ze zich bevrijden. Escape the Classroom is ‘edutainment’ bij uitstek: terwijl de leerlingen de puzzels oplossen oefenen ze naast vakinhoudelijk ook hun logisch denken.

                         Digitale escaperoom

In een Digitale Escape Room lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Je kunt de spellen en puzzels geheel online spelen maar ook fysiek in de klas. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!

Digitale escaperoom

Revolutioneer jouw lesgeven met ChatGPT


De cursus 'Werken met ChatGPT voor Docenten' biedt een unieke kans voor docenten om ChatGPT effectief te gebruiken en zo tijd te besparen en de leerervaring van leerlingen te optimaliseren. Door middel van deskundige begeleiding en praktische oefeningen leer je hoe je ChatGPT kunt inzetten om snel vragen van leerlingen te beantwoorden en je eigen lesgeven te verbeteren. Daarnaast leer je hoe je leerlingen op een creatieve en verantwoorde manier met ChatGPT kunt laten omgaan.

Groep studenten lacht met laptop op tafel.

Mindmaps

in het onderwijs


Leer hoe je Mindmaps kunt gebruiken om de structuur en leerervaring van je lessen te verbeteren in de training 'Werken met Mindmaps in het Onderwijs'. Mindmaps bieden overzicht en structuur in de les, waardoor je jouw lessen beter kunt organiseren en leerlingen de informatie beter kunnen begrijpen. Het gebruik van Mindmaps maakt complexe informatie begrijpelijk en verhoogt de betrokkenheid van leerlingen bij de les.

                      Digitale werkvormen

Maak kennis met een aantal verschillende tools die o.a. gebruikt kunnen worden om lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit en nog veel meer. Ontdek de vele mogelijkheden van ons digitale tijdperk tijdens de workshop 'Digitale Werkvormen voor in de Klas'.

Tijdlijn tool

Design Captain
Canva voor het onderwijs

Bij leren draait het om de combinatie van inhoud en vorm. Stel je voor dat jezelf  in een oogwenk de mooiste designs maakt. Lesbladen, toetsen, kaartensets, spellen, posters en meer. Na het volgen van Design Captain ben jij in staat om dat allemaal zelf te maken. Bovendien ben je in staat om je leerlingen of studenten te helpen om hun opdrachten vorm te geven. 

Omgaan met 

werkdruk & stress

Werkdruk en stress nemen toe binnen het onderwijs . Dat ervaren helaas steeds meer docenten.  Onze nieuwe training biedt je een frisse blik op werkdruk. Je leert hoe je voorkomt dat gezonde werkdruk verandert in ongezonde stress. Neem contact op voor meer informatie.


Gevolgen pesten

Yoga en Mindfulness 

in de Klas

Op deze trainingsdag leer je hoe je samen met je leerlingen met energie en aandacht kan focussen, rustmomenten inbouwt en (zelf)bewustzijn vergroot. Zo creëer je een open, prettige sfeer in de klas, waar leerlingen meer ontspannen en geconcentreerd zullen zijn.


Yoga op school

Mediawijsheid

In een wereld waar beeldvorming, nieuwe- en social media de wereld van jongeren beheerst is het erg belangrijk dat zij leren om kritisch en bewust met die nieuwe media om te gaan. Als docent ben je een belangrijke en bepalende factor in de ontwikkeling van jongeren vooral als het gaat om nieuwe media. Bij Docentenbijscholing kun je als docent de doelgerichte en interactieve training Mediawijsheid volgen.

mediawijsheid

Spelend & Bewegend leren

Wij helpen scholen met spelend en bewegend leren. Geen saaie lezingen maar docenten die direct zelf aan de slag gaan, met spelend en bewegend leren. Deze activerende werkvormen zijn bedoeld om jouw leerlingen de stof actief te laten oefenen.  Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!

 

Bewegend leren

 Mentor Meesterschap

Welkom bij de training Mentor Meesterschap, waar we docenten uitnodigen om de reis van meesterlijk mentorschap te ervaren. Deze training is ontworpen om docenten te voorzien van krachtige effectieve methoden en tools die mentor ervaringen transformeren en klaslokalen omtoveren tot een inspirerende en veilige leeromgeving.

werkdruk onderwijs

              Empowerende Dialogen

            met AI-KletsKaarten

Onze training, "Empowerende Dialogen
met AI-KletsKaarten" biedt essentiële vaardigheden en tools om doeltreffend om te gaan met uitdagende situaties. Je leert niet alleen hoe je met zelfvertrouwen kunt reageren, maar ook hoe je constructieve gesprekken kunt voeren. Of je nu een mentor, docent, teamleider of directeur bent, deze training is ontworpen om je te helpen groeien in je rol. 

mentor training

Creatief lesgeven 

zelf creatieve werkvormen ontwikkelen

Als leerkracht ontdek je dat niet alle leerllingen hun aandacht erbij kunnen houden. Sommige leerlingen ontwikkelen zich veel sneller en bij anderen gaat het juist langzamer. Is het mogelijk om de lesstof een stuk leuker en actiever te maken? Hoe verzin je zelf oefeningen en werkvormen op maat gesneden voor jouw klas en context? En hoe geef je jezelf de vrijheid om iets uit te proberen? Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!

Activerend leren

De kunst van positief lesgeven  

Conflictpreventie door een bevlogen aanpak

Volgens een onderzoek is een bittere docent schadelijker voor leerlingen dan een ondeskundige. Deze workshop gaat over je richten op positief lesgeven en dat aanstekelijk naar je leerlingen uitstralen. Daarmee kun je veel conflicten voorkomen. Je kunt niet voor iedereen de meest favoriete leraar zijn, maar dat voor een aantal bereiken zou al super zijn.

Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!

Positief lesgeven

Identiteitcirkels

In de training Identiteitscirkels leer je hoe je de Identiteitscirkel in de klas kan inzetten om het bewustwordingsproces omtrent identiteit bij je leerlingen op gang te brengen, te begeleiden en bespreekbaar te maken.

Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Identiteitcirkels

Burgerschap Bouwers

Het vak burgerschap kan prachtig zijn, maar het is ook complex. Hoe kan je leren over samenwerking, inclusiviteit, diversiteit en mondigheid? Wij zijn daar heel uitgesproken over: door het te DOEN. Activerend burgerschap, dat is ons uitgangspunt. Wij hebben een complete activerende aanpak voor het vak burgerschap ontwikkeld. 

Burgerschap training

Internetveiligheid

Tijdens de workshop 'Veilig op het Internet' leer je hoe je je leerlingen zo goed mogelijk kan begeleiden met hun internetgebruik en wat je kunt doen tegen cyberpesten. Tevens besteden we aandacht aan gespreksvoering tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. 

Cyberpesten

                              STAS in de klas

Een STAS in de Klas is een STimulerend Activerend Spel dat je makkelijk en snel in de klas kunt spelen. Een STAS duurt 5 tot 10 minuten en is bedoeld om leerlingen frisse leerenergie te geven en verbinding met elkaar te laten voelen. Er zijn ook STASsen die wat langer kunnen duren en als activerende werkvorm zijn bedoeld om jouw leerlingen de stof actief te laten oefenen en verwerken.

STAS in de klas

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Maak kennis met het team

Naf Hershler en Miriam Levy leiden het team van Docentenbijscholing vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Naf heeft een achtergrond in technologie en educatie en is een expert op het gebied van storytelling. Hij heeft jarenlange ervaring in lesgeven en is actief als coach en trainer. Miriam heeft veel ervaring in lesgeven en in het werken met kinderen en ouders van verschillende culturen. Miriam is mede-oprichter van een Nederlandse school en bibliotheek in het buitenland.

Naf Hershler

Miriam Levy

Rosanne Haringhuizen

Floris Koot

Floris Koot

Debbie van der Donk

Docentenbijscholing team

Peter Paul Kleinlooh

 docentenbijscholing team