Een nieuw soort studiedag, helemaal verzorgd

Natuurlijk kan je je eigen studiedag invullen. Maar soms kan het verfrissend zijn om specialisten te vragen om het inhoudelijke werk uit handen te nemen. Wij dus. Mensen die dagelijks bezig zijn met het trainen van docenten en met het samenstellen van mooie en activerende programma's. Dan heb je echt een nieuw soort studiedag.

Waarom nieuw? Omdat wij weinig praten en veel doen. Omdat we activerend leren niet alleen promoten, we passen het zelf ook toe. Je speelt samen met je collega's een Escape the Classroom en je leert hoe je je eigen spel kan ontwerpen. Na de lunch kom je tot rust met Yoga en Mindfulness en wie weet is er nog tijd voor het maken van een Identiteitscirkel? Dit is maar een voorbeeld. We hebben zo veel expertise in huis en wij willen onze kennis zo graag met jullie delen. Onze trainers staan klaar om jullie een nieuw soort studiedag te bezorgen. Een studiedag waar je ook plezier aan beleeft. Wat ons betreft mag je ook lachen met je collega's. Samen op een ontspannen manier werken. Dan leer je des te meer. Dan wordt een studiedag iets om naar uit te kijken. 

Studiedagen van Docentenbijscholing worden bij jou op school gegeven.
Of volledig online, zoals wij al ruim vier jaar activerende online trainingen organiseren.

Bij Docentenbijscholing stopt het leren niet aan het einde van de studiedag. Gedurende een periode na de studiedag blijven we docenten inspireren met mooie materialen en handige tips. Dit zorgt ervoor dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt en daadwerkelijk gaat toepassen!

Laat ons weten wat je wilt!

Natuurlijk kunnen wij je begeleiden in het samenstellen van je eigen programma. Op ons kantoor werken echte mensen, die allemaal veel verstand hebben van inhoudelijke zaken. Ze nemen de tijd om er samen met jou achter te komen wat voor jouw school het beste programma is. We houden ook rekening met praktische zaken, zoals de beschikbare tijd en het budget. Hieronder zie je alle programma-onderdelen die wij kunnen inzetten op jouw studiedag variërend van korte workshops tot intensieve cursussen. Alles bij jou op school of volledig online.

Mail, bel, chat of kom langs!  Daarna krijg je binnen 2 werkdagen een voorstel, inclusief offerte. 


STUDIEDAG PROGRAMMA-ONDERDELEN

escape the classroom

In een Escape the Classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal. Door het oplossen van allerlei puzzels kunnen ze zich bevrijden. Escape the Classroom is ‘edutainment’ bij uitstek: terwijl de leerlingen de puzzels oplossen oefenen ze naast vakinhoudelijk ook hun logisch denken.

Kraak de code

 virtual reality  IN  DE KLAS

Virtual Reality is geschikt voor activerend onderwijs voor elke leeftijd, niveau en onderwerp. Tijdens onze Trainingsdag Virtual Reality in het Onderwijs leer je om een VR-programma met jouw klas uit te voeren zonder dat je enige technische voorkennis nodig hebt. 

VR op school

Yoga en Mindfulness in de Klas

Op deze trainingsdag leer je hoe je samen met je leerlingen met energie en aandacht kan focussen, rustmomenten inbouwt en (zelf)bewustzijn vergroot. Zo creëer je een open, prettige sfeer in de klas, waar leerlingen meer ontspannen en geconcentreerd zullen zijn.


Yoga in de klas

Internetveiligheid

Tijdens de workshop 'Veilig op het Internet' leer je hoe je je leerlingen zo goed mogelijk kan begeleiden met hun internetgebruik en wat je kunt doen tegen cyberpesten. Tevens besteden we aandacht aan gespreksvoering tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. 

Cyberpesten

digitale top tools
voor in de klas

Maak kennis met een aantal verschillende tools die o.a. gebruikt kunnen worden om lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit en nog veel meer. Ontdek de vele mogelijkheden van ons digitale tijdperk tijdens de workshop 'Digitale Top Tools voor in de Klas'.

Top tools voor het onderwijs

Identiteitscirkels

Leer de IdentiteitsCirkel te gebruiken om een proces op gang te brengen dat leerlingen helpt om na te denken over wie ze zijn en wie de ander is. De IdentiteitsCirkel heeft zich bewezen als een intercultureel leermiddel bij uitstek en brengt twee beelden samen: hoe jij jezelf ziet (identiteit) en hoe anderen jou zien (imago).

Identiteit training

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

Maak kennis met het team

Naf Hershler en Miriam Levy leiden het team van Docentenbijscholing vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Naf heeft een achtergrond in technologie en educatie en is een expert op het gebied van storytelling. Hij heeft jarenlange ervaring in lesgeven en is actief als coach en trainer. Miriam heeft veel ervaring in lesgeven en in het werken met kinderen en ouders van verschillende culturen. Miriam is mede-oprichter van een Nederlandse school en bibliotheek in het buitenland.

Naf Hershler

Miriam Levy

Rosanne Haringhuizen

Bert Vos

Hanneke Geurts>