Wat is Docentenbijscholing?
Docentenbijscholing is een educatie platform dat bijscholing aanbiedt voor leerkrachten in het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO en universiteiten in Nederland en België. Bij Docentenbijscholing volg je cursussen waar je maar wilt; online, op school of op één van onze locaties. 

Welke cursussen biedt Docentenbijscholing aan?
Docentenbijscholing biedt cursussen en trainingen aan voor docenten van het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO en HBO. De cursussen en trainingen zijn onderverdeeld in twee clusters: Activerend leren en 21e eeuwse vaardigheden. Bekijk hier de clusters met het actuele cursusaanbod.

Voor wie is Docentenbijscholing?
Docentenbijscholing is voornamelijk gericht op bijscholing van docenten van het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO, HBO en Universiteiten. Daarnaast bieden wij ook cursussen voor besturen, directie van scholen en buitenschoolse opvang. Heb je een andere functie binnen het onderwijs of maatschappelijk werk en heb je interesse in een cursus van Docentenbijscholing, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost een cursus bij Docentenbijscholing?
De cursuskosten zijn afhankelijk van de duur en de inhoud van de cursus. Op de cursuspagina van de desbetreffende cursus vind je meer informatie over de cursuskosten.

Hoe betaal ik een cursus?
Na inschrijving wordt er binnen een week een factuur per mail gestuurd. De factuur bevat alle benodigde informatie om de betaling te voldoen.

Wat zijn de voordelen van het volgen een online cursus bij Docentenbijscholing?
Veel mensen volgen een thuisstudie omdat ze zich graag willen ontwikkelen maar er tegenop zien om iedere week naar een zaaltje te gaan om lessen te volgen. Valkuil van een zelfstudie is dat het te vrijblijvend is; het vraagt veel van je zelfdiscipline en dit maakt dat veel mensen een cursus laten versloffen.

Bij Docentenbijscholing doen we het anders. Bij ons volg je een cursus online, op een vast tijdstip met andere cursisten en onder leiding van een echte docent/trainer. Je kan de cursus dus vanuit je eigen huis volgen. De kracht van een echte docent en een vast tijdstip waarop de cursus plaatsvindt, gecombineerd met een prikkelende leeromgeving en een gedegen lesplan staan garant voor een hoog succesgehalte. 

Wanneer kan ik starten met een cursus bij Docentenbijscholing?
Gedurende het hele schooljaar starten er cursussen bij Docentenbijscholing. Bekijk de agenda voor het actuele aanbod.

Hoe werkt het lesgeven bij een online cursus?
De lessen en aanvullende informatie worden in een digitale leeromgeving gegeven. Voor aanvang van de les ontvang je een mail met een link naar de webinaromgeving. Log hier altijd op tijd in, na de start van de les/webinar is het niet meer mogelijk om de les in te komen. Tijdens de les/webinar hoor je de docent/trainer en kun je meekijken met haar/zijn scherm. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls en stellingen is de les echt interactief. Inloggegevens voor de digitale leeromgeving met alle aanvullende informatie en de Facebook-groep ontvang je ook per mail.

Geeft Docentenbijscholing alleen online les?
Nee, wij geven niet alleen maar online les. Al onze cursussen kun je op locatie volgen of bij jou op school organiseren. Op aanvraag is het mogelijk  dat de cursussen aan een team leerkrachten op school gegeven wordt. Meer informatie vind je op de cursuspagina's.

Ik werk momenteel niet in het onderwijs, kan ik alsnog een cursus bij Docentenbijscholing volgen?
Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor deelname te bespreken.

Ik wil graag op de hoogte blijven, hoe kan ik mij inschrijven voor een nieuwsbrief?
Bij inschrijving voor een cursus of introductieles word je automatisch ingeschreven voor de nieuwsbrief. Wil je je niet inschrijven voor een cursus van Docentenbijscholing maar wel de nieuwsbrief ontvangen? Klik dan HIER.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat moet ik doen?
Neem contact met ons op. 

Mijn vraag staat hier niet tussen, wat nu?
Je kunt altijd contact met ons opnemen als je vraag er niet tussen staat, voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Je kunt ook een afspraak met ons maken bij jou op school. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00-17.00 zijn wij bereikbaar. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school