Mindmaps in het onderwijs

Meer onthouden, beter ordenen en sneller verbanden leren leggen

Mindmaps in de klas: visueel leren voor betere resultaten!

Mindmaps in het onderwijs zijn een krachtige tool om informatie beter te structureren en te presenteren. Het gebruik van mindmaps kan helpen om chaotische informatie te ordenen en te verbinden, waardoor leerlingen het beter begrijpen en onthouden. Het visuele aspect van mindmaps ook helpen bij het onthouden en begrijpen van informatie. Door informatie op een visuele manier te ordenen en te verbinden, kunnen leerlingen complexe onderwerpen beter begrijpen en onthouden. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van samenvattingen of het plannen van projecten. 

Mindmapping in de klas

Mindmaps helpen bij het structureren en verbinden van informatie, waardoor leerlingen complexe onderwerpen beter begrijpen en onthouden.

Het visuele aspect van mindmaps maakt informatie aantrekkelijk en kan leiden tot meer betrokkenheid en motivatie om te leren.

Het gebruik van mindmaps kan bijdragen aan de ontwikkeling van creativiteit en kritisch denken, en kan nieuwe inzichten en ideeën genereren.

Wat heb je aan de training?

Verbeterde leerprestaties door gestructureerd lesgeven.

Door het gebruik van mindmaps kunnen docenten informatie gestructureerd en visueel aantrekkelijk presenteren, wat kan bijdragen aan een beter begrip en betere retentie van de lesstof.

Efficiëntie in lesplanning en leerdoelen.

Door mindmaps te gebruiken bij het plannen van lessen en het formuleren van leerdoelen kunnen docenten efficiënter werken en ervoor zorgen dat alle benodigde onderwerpen aan bod komen.

Effectief communiceren en delen van ideeën.

Mindmaps kunnen een effectieve tool zijn om ideeën te delen en te communiceren met collega's en leerlingen. Hierdoor kunnen docenten beter samenwerken en leren de leerlingen meer.

Stimuleert creativiteit en kritisch denken.

Het gebruik van mindmaps kan bijdragen aan de ontwikkeling van creativiteit en kritisch denken bij leerlingen, omdat zij gestimuleerd worden om informatie op een andere manier te bekijken en te verwerken.

Mindmappen in de klas

Ik ben blij dat ik de training mindmaps heb gevolgd. Mijn leerlingen begrijpen de lesstof veel beter en zijn meer betrokken bij de lessen.

Laurien, docente aardrijkskunde

Het is fantastisch om te zien hoe creatief mijn leerlingen worden als ze mindmaps maken. Het stimuleert hun verbeeldingskracht en kritisch denken op een hele nieuwe manier.

Philip, leerkracht groep zeven

Sinds ik mindmaps gebruik in mijn lessen, heb ik veel meer overzicht en kan ik efficiënter plannen. Het scheelt me veel tijd en energie.

Marianne, docente Frans

Wat ga je allemaal leren

Module 1: Mindmaps voor leerlingen

Mindmaps voor leerlingen, waarbij verschillende toepassingen worden besproken, zoals mindmaps voor kennisverwerking, presentaties, werkstukken, projecten en sociale mindmaps.Module 2: Het maken van mindmaps

Het maken van mindmaps, waarbij zowel digitale als getekende mindmaps aan bod komen. Er wordt aandacht besteed aan verschillende technieken en tools om snel en gemakkelijk mindmaps te kunnen maken.

Mindmaps
Module 3: Het gebruik van mindmaps als docent

Het gebruik van mindmaps als docent. Hierbij wordt ingegaan op het helder krijgen van leer- en lesdoelen met behulp van mindmaps, en het gebruik van mindmaps bij het opstellen van een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP).

Op School of Direct Online

Op School

We geven de training bij jouw op school. Los als training, of als onderdeel van een hele studiedag.

 

Individueel online
(Eindejaarskorting)

€65, €45,-

  • Toegang tot online leeromgeving
  • Leren op je eigen tempo
  • Video Tutorials

Hi, ik ben Maureen

Ik ga je leren wat je allemaal kunt doen met mindmaps in de klas.  Met behulp van praktische tips en voorbeelden, leer ik je hoe mindmaps het onderwijs kunnen verbeteren en hoe je deze effectieve tool optimaal kunt benutten.

Maureen

Mindmaps voor aantrekkelijke en interactieve lessen

Mindmaps hebben mijn lessen natuurkunde veel leuker en boeiender gemaakt. Leerlingen zijn meer gemotiveerd om te leren en het heeft bijgedragen aan betere resultaten.

Merel, docente Natuurkunde

Mindmaps hebben me geholpen om mijn lessen literatuur veel interactiever te maken. Leerlingen vinden het leuk om hun eigen mindmaps te maken en ze te presenteren.

Jana, docente Engels


Bij taal gebruik ik mindmaps om nieuwe woorden te presenteren en te oefenen. Leerlingen vinden het leuk en onthouden de woorden beter. Ik gebruik mindmaps ook voor formatief toetsen.

Sjors, leerkracht groep vijf

Waarom wachten?

We garanderen dat je tevreden zult zijn en je leerlingen een hoop nieuwe leerenergie zult geven!

Op school of Direct online

Op School

We geven de training bij jouw op school. Los als training, of als onderdeel van een hele studiedag.

Individueel online
(Eindejaarskorting)

€65, €45,-

  • Toegang tot online leeromgeving
  • Leren op je eigen tempo
  • Video Tutorials

Faq.

Moet ik al ervaring hebben met mindmaps om deel te nemen aan de training?

Nee, de training is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en er wordt rekening gehouden met verschillende niveaus van voorkennis.

wat kan ik verwachten van de training

In de training leer je wat mindmaps zijn en hoe je ze kunt gebruiken in het onderwijs, met praktische voorbeelden en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Kan ik de geleerde technieken direct toepassen in mijn lessen?

Ja, de training biedt veel praktische ideeën en tools om direct toe te passen in de klas.

Is de training geschikt voor docenten in alle soorten onderwijs?

Ja, de training is geschikt voor docenten in alle niveaus van het onderwijs.

Kan ik de training aanpassen aan mijn specifieke onderwijsbehoeften?

Ja, de training kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelen van de deelnemers.

Kan ik de training online volgen?

Ja, de training kan online gevolgd worden, via een interactief platform met diverse oefeningen en opdrachten.

Hoe lang duurt de training?

De duur van de training kan variëren, afhankelijk van de online of op-school versie zo'n 2-3 uur

Wordt er na de training nog ondersteuning geboden?

Ja, na afloop van de training is er vaak mogelijkheid om nog extra ondersteuning en begeleiding te krijgen bij het toepassen van de geleerde technieken, onder andere via de besloten Facebook groep.

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen. Bel, App of Mail voor meer informatie en eventuele vragen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school