Hoe werkt het?

Bij Docentenbijscholing bepaal je zelf wat je prettig vindt: een cursus volgen op locatie, de complete cursus online bijwonen of een combinatie van fysieke bijeenkomsten en een online programma. Je kunt ons natuurlijk ook een programma op maat voor jouw school laten maken. Kies een cursus of training die past bij de vaardigheden die jij wilt ontwikkelen.

Door bij de cursus gebruik te maken van webinars is het mogelijk om op afstand een les te volgen net alsof je met elkaar in een klaslokaal zit. De lessen bij Docentenbijscholing worden altijd gegeven door een enthousiaste docent. Je hoort en ziet de docent terwijl op je scherm de slides die bij de les horen voorbij komen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls en stellingen is de les echt interactief: geen monoloog maar een dialoog tussen de docent en de cursisten!

Tussen de lessen door krijg je altijd per mail materiaal en opdrachten toegestuurd. Deze zorgen ervoor dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. Het materiaal bestaat uit o.a. readers, video's, kaartensets en activiteiten die je direct in de klas kunt gebruiken. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de programma’s overzichtelijk bij elkaar. Je kunt ook altijd terecht in een bijbehorend forum waar je je kennis en ervaring met andere cursisten kunt delen.

Hoe werkt een online cursus?

Ontzettend eenvoudig; op een vast tijdstip kom je online met deelnemers bij elkaar en volg je een les van een ervaren instructeur. Door middel van de chatfunctie is het mogelijk om vragen te stellen. Tussendoor ontvang je materiaal ter voorbereiding en ter verdieping van de lessen. Als je je mail goed in de gaten houdt dan wijst alles zich vanzelf. Wil je nu al weten hoe het lesgeven werkt? Lees dan onderstaand stappenplan!

Let op: Sommige cursussen kennen behalve de online lessen ook bijeenkomsten op locatie. Andere cursussen worden zowel online als op locatie aangeboden. De meeste cursussen zijn tevens in-school beschikbaar.

Stap 1: Na een succesvolle inschrijving voor de cursus naar keuze ontvang je per mail een bevestiging van ontvangst. Binnen een week wordt een factuur gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. Dit kan het e-mailadres van je school zijn indien je de bijscholing cursus bekostigd wordt door je werkgever.

Stap 2: Ongeveer een week voor aanvang van de cursus ontvang je per mail inloggegevens voor de leeromgeving en een link naar het webinar.

Stap 3: Voor de meerderheid van de cursussen van Docentenbijscholing ontvang je ongeveer een week voor de start van de cursus per mail materiaal ter voorbereiding van de eerste les. Dit kunnen video’s, readers, oefeningen, kaartensets etc. zijn. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent verschilt per cursus, meer informatie hierover vind je bij de betreffende cursus.

Stap 4: Een kwartier voor aanvang van het webinar ontvang je per mail de laatste link naar de online lesomgeving.

Stap 5: De les wordt gegeven door middel van het webinarprogramma. Door gebruik te maken van de chatfunctie kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Om mee te doen aan het webinar hoef je geen speciale software te installeren, een computer met internet, geluid en een up-to-date browser is alles wat je nodig hebt. Log op tijd in, na de start van de les is het niet meer mogelijk om de lesomgeving binnen te komen.

Stap 6: Als de les is afgelopen ontvang je per mail materiaal ter verdieping van de les.

Stap 7: Ter voorbereiding van les 2 ontvang je materiaal per mail.

Stap 8: Een kwartier voor aanvang van het webinar/les 2 ontvang je een link naar de online lesomgeving en herhalen de stappen 5-7 zich.

Hoe werkt de betaling?

Stap 1: Kies een cursus uit het cursusoverzicht die je wilt volgen.

Stap 2: Klik op de cursuspagina op "inschrijven”.

Stap 3: Je bent nu op de inschrijfpagina, vul alle gegevens in het inschrijfformulier correct in. De gegevens zijn van belang om de factuur en lesinformatie te versturen. Klik vervolgens op "Verzenden".

Stap 4: Per mail ontvang je een bevestiging van ontvangst. Binnen een week wordt er een factuur gestuurd naar het opgegeven e-mailadres. 

Stap 5: De factuur bevat een link waarmee je o.a. door middel van iDEAL de betaling kunt voldoen. Na betaling van de factuur is de inschrijving volledig en gaan we van start!

Stap 6: Ongeveer een week voor aanvang van de cursus ontvang je per mail inloggegevens voor de leeromgeving en een link naar het webinar.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel op 020 - 8943037l, app of mail om met ons te overleggen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school