Digitale Escaperoom: Educatieve Escape Rooms die je zowel in de klas als online kunt spelen

In een Digitale Escape Room lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Je kunt de spellen en puzzels geheel online spelen maar ook fysiek in de klas. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!

Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Educatieve escaperoom

Makkelijk en snel een nieuw spel maken

In deze training leer je hoe je zelf een Digitale Escape the Classroom kunt maken. Met behulp van handige tools leer je om snel mooie en spannende interactieve plaatjes te ontwerpen. Voor de Digitale Escape Room heb je geen materialen nodig zoals kistjes of slotjes, alles is immers digitaal. Dat betekent dat je deze spellen ook op afstand kunt spelen met een onbeperkt aantal spelers en groepjes, steeds opnieuw.

Een Digitale Escape Room speel je op afstand online of samen in de klas. Een spel kan individueel worden gespeeld, maar in een groepje pak je de extra winst van het samenwerken en reflecteren daarop.

Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken, in de klas of samen online: welkom in de 21e eeuw!

 Digitale Escape Rooms


Online samen op afstand spelen
of in de klas

Klik dan!

Insert Image


Je kunt tijdens een les een complete Escape Room in de klas spelen. Ook kun je een mini-Escape Room spel bestaande uit een aantal interactieve zoekplaten maken.

Leerlingen vinden het niet alleen geweldig om een Digitaal Escape Room spel te spelen, ze vinden het ook heel leuk om er zelf een te maken! Ook tijdens het ontwerpen van een Escape Room zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en verdiepen ze hun inhoudelijke kennis. Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen hoeft de inzet van de Digitale Escape Room jou als docent niet veel tijd te kosten.

Doordat docenten reeds gemaakte spellen met elkaar delen op onze besloten Facebook groep komt er steeds meer keuze aan onderwerpen. En Digitale Escape Rooms zijn gemakkelijk aan te passen aan het niveau van jouw groep of klas. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om een succes van de Digitale Escape the Classroom te maken.

Een spannend Escape Room Spel maken

In het webinar leer je om makkelijk en snel digitale Escape Room spellen te maken. Door gebruik te maken van onze template, de principes van een spannend verhaal en andere handigheden ontwerp je spellen die leerlingen en studenten aanspreken. Je kunt een Escape Room spel maken voor elk onderwerp, leeftijd en niveau. Bovendien is het ook heel leuk om je leerlingen een spel te laten maken.

Spelend leren 

Een Escape Room spel heeft altijd een onderwerp en maakt vaak deel uit van een groter leerproces. Zo kun je spellen maken over Internetveiligheid, de Franse Revolutie of Engelse werkwoorden. Het spel vormt een super gave introductie over een onderwerp. Of juist een toffe afsluiting en formatieve toetsing! 

logisch denken

Elk spel is samengesteld uit een reeks van puzzels. Het oplossen van de puzzels is een uitdaging. Puzzelen is een mentale uitdaging en een training van onze hersenen. Met een puzzel hebben leerlingen een doel voor ogen. Een doel dat ze graag willen bereiken. Elke puzzel die wordt opgelost vormt bovendien weer een motiverend succes momentje.

samenwerken

Om de puzzels op te lossen moeten deelnemers goed nadenken en bepaalde strategieën ontwikkelen. Het oplossen van puzzels is een voortdurend proces van samen denken en redeneren. Een is beter in taal, de ander in cijfers, weer een ander in logisch denken. Door elkaars talenten optimaal te gebruiken kun je de puzzels oplossen. Een escape room spel is een uitstekende manier om samenwerking te stimuleren. 

Doe zelf mee of train met het hele team

 De online trainingen worden vrijwel wekelijks gegeven.
En natuurlijk geven we deze training graag ook bij jou op school!

deelname online

live webinar  € 145,-  € 125,-

 • Deelname aan het webinar van ongeveer 1.5 uur 
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mail abo met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Kies een datum die jou uitkomt, ook in de vakantie
bij jou op school

voor jouw docententeam informeer

 • Fysieke training of online incl. spelen spannend Escape Spel
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mail abo met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Ook geweldige teambuilding activiteit

Naf

Naf Hershler is educator en ondernemer met een missie: het actief toepassen van informeel leren. Naf heeft er mede voor gezorgd dat het idee van informeel leren in Nederland en België handen en voeten krijgt. Hij is oprichter van Eduplaying, een bedrijf dat interactieve en ‘human-powered’ speeltoestellen produceert. Naf Hershler is ook oprichter en eigenaar van 2050 Publishers en van Docentenbijscholing. Als mede-oprichter is van de Programmeerclub inspireert hij ook leerlingen om zich meer te ontwikkelen op het gebied van techniek.

'Als kind al was ik bezig met spelletjes ontwerpen. Terwijl andere kinderen vooral spelletjes speelden, was ik het jongetje dat ze maakte. En daar ben ik altijd mee doorgegaan. Dat kleine jongetje dat zo enthousiast kan zijn over een puzzel, over een raadsel in het zand… dat ben ik nog steeds. Ik ben zelf een prachtig voorbeeld van de voordelen van informeel leren. Ik denk dat ik zelf het meeste geleerd heb van het spelen van zelfbedachte spelletjes, van filmpjes maken met een oude camera, en van het doen van experimenten waarvan een deel natuurlijk mislukte. Dat dat óók leren was, dat realiseerde ik me pas veel later, toen ik van informeel leren mijn vak maakte.'

Spelend leren is onze passie. We helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven.Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

Ervaringen van deelnemers

Merel

Juf, groep acht

Spelend leren

Wat een waanzinnige cursus was dit zeg!! De aanpak was heel relaxt en de inhoud kwam goed uit de verf. Leuk om te merken hoe zo’n escaperoom een groep bij elkaar kan brengen en vervolgens effectief aan het werk kan zetten. Een inspirerende activiteit die ik graag wil gaan inzetten in mijn klas.


Koen

Docent boiologie, VMBO

Biologie escaperoom?

Fijn dat het praktisch was, meteen ook zelf aan het werk. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was. Ik ben benieuwd hoe mijn leerlingen dit gaan vinden.Irma

Docent geschiedenis, Brugklas

Puzzelen is nog nooit zo leuk geweest!

Ik ben enthousiast gemaakt en heb veel bruikbare tips gekregen om zelf aan de slag te kunnen. Vavond heb ik voor het eerst meegemaakt dat ik om 21.30 uur eigenlijk nog niet klaar was met de training en nog rustig een uur door had gekund. Ik heb veel energie en inspiratie gekregen!

 5 manieren om de Digitale Escape Room
 in te zetten

De onderwerpen die in de training aan de orde komen

1

Op afstand tijdens een live bijeenkomst

Een Digitale Escape Room kun je natuurlijk prima online spelen. Tijdens een live sessie spelen kleine groepjes spelers samen het spel. Ze moeten samenwerken en gebruik maken van elkaars talenten om de spannende puzzels op te lossen. Na het spelen reflecteren de leerlingen of studenten op hun samenwerking. Tijdens de training leer je de fijne kneepjes om ook van een live Escape Room een succes te maken.

2

Online met een individuele link - Formatief toetsen

Een Digitale Escape Room is uitstekend geschikt als individuele activiteit. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met deze activerende lesvorm. Het enige wat je hoeft te doen is de link doorsturen en je leerlingen kunnen starten met het spel. Perfect voor formatief toetsen. 

3

Samen in de klas of op locatie

Een Digitale Escape the Classroom is ook heel goed fysiek samen te spelen. Je verdeelt de leerlingen in kleine groepjes en elk groepje speelt samen het spel. Ook hier moeten spelers samenwerken en gebruik maken van elkaars talenten om de spannende puzzels op te lossen. Na het spelen reflecteren de spelers  op hun samenwerking.

4

Leer je leerlingen om een eigen Escaperoom ontwerpen

Het is goed mogelijk om leerlingen zelf een Digitale Escape the Classroom te laten ontwerpen. Individueel of samen is het een heel leuke en leerzame opdracht, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om spannende puzzels te bedenken. Stel je voor dat een hogere groep of klas een spel maakt voor een lagere groep of klas. Hoe mooi is het wanneer ze het vervolgens samen spelen! Ook bij het ontwerpen van een spel moeten leerlingen samenwerken en hierop reflecteren.

5

Mini Escaperoom spel

Een Escaperoom spel hoeft niet altijd heel lang te zijn. Je kan ook een mini escaperoom spel maken met 2 of 3 opdrachten. Even iets anders doen kan wonderen doen voor de concentratie van je leerlingen.

De digitale leeromgeving blijf je ook na de training gebruiken 

Om snel en makkelijk te escaperooms te maken gebruiken we een aantal verschillende tools en programma's. In de digitale leeromgeving die bij de training hoort vind je handige tools en templates die je helpen om een mooie escaperoom te maken. Tevens krijg je een gratis digitaal escaperoom spel. Ook na de training blijf je toegang houden tot de digitale leeromgeving. Je gaat hier voor jaren plezier aan beleven.

Dit zeggen leerlingen over het  Escape spel

kim

'We hebben erg gelachen met het maken van de Escaperoom. Onze mentor had zelf een aantal filmpjes gemaakt wat het extra leuk maakte. Ik wist niet dat hij zoveel humor had.'

MELISSA

'Het was een hele uitdaging maar het is ons gelukt. Ik vond het leuk om een keer iets heel anders te doen, veel leuker dan een frontale les.'

Ron

'Erg leuk om bezig te zijn met economie maar dan op een hele andere manier dan normaal. Opeens begreep ik veel meer principes dan daarvoor.'

dennis

'Gelukkig mochten we in groepjes werken, want het was best moeilijk. Mijn groepje was heel snel en daardoor eerste geworden, dat maakte het extra leuk!'  

Extra bij de training

Natuurlijk krijg je ook bij dit programma een paar extra's. Na afloop van de training  blijven we je via mail en Facebook prikkelen met tips, nieuwe tools en interessant materiaal.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep wisselen deelnemers tips, ideeën en complete spellen uit. Gooi je project in de groep en ontvang direct opbouwende feedback.

Tips en Tricks mails

We blijven je mailen met tips, tools en nieuw materiaal. Natuurlijk kun je je altijd afmelden maar wil je niet geïnspireerd blijven?

Digitale Leeromgeving

In de Digitale Leeromgeving vind je o.a. extra instructiefilmpjes, tools en een gratis Escape Room spel. Ook na de training behoudt je toegang.

Doe zelf mee of train met het hele team

Je kunt deze training fysiek doen bij ons in Amsterdam of meedoen aan het online webinar De open inschrijving trainingen worden vrijwel wekelijks gegeven.
En natuurlijk geven we deze training graag ook bij jou op school!

deelname fysiek

op locatie Amsterdam


€ 265,-

 • Training op locatie in Amsterdam, 3 uur 
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mail abo met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Kies een datum die jou uitkomt, ook in de vakantie
deelname online

live webinar


 € 145,-

 • Deelname aan het webinar van ongeveer 1.5 uur 
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mail abo met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Kies een datum die jou uitkomt, ook in de vakantie
bij jou op school

voor jouw docententeam informeer

 • Fysieke training of online incl. spelen spannend Escape Spel
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mail abo met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Ook geweldige teambuilding activiteit

Spelend leren

Wanneer je eenmaal aan de slag gaat met spelend leren zul je merken dat de leerprestaties van je leerlingen er op vooruit gaan. Mensen van alle leeftijden houden van samen spelen. De Digitale Escape Room is een geweldige introductie in de wereld van spelend leren, voor jonge en oudere leerlingen en studenten. Doe mee, ik laat je precies zien hoe het moet.

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MBO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

 Onze trainingslocatie

Al onze trainingen worden zowel op school als geheel online gegeven. Onze fysieke open inschrijving trainingen worden gegeven in Amsterdam, Antwerpen en Groningen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school