In een Escape the Classroom lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!
Het is daarmee dan ook een activerende werkvorm bij uitstek.

Met onze Escape the Classroom training leer je zelf een escape room te maken in de klas.


Training voor escape room in onderwijs

Docenten komen naar onze trainingen om binnen korte tijd een nieuwe vaardigheid te leren. Deze training om een ecape room te maken is daar niet anders in. De cursus is vooral praktisch en niet theoretisch. Dat past heel goed bij onze eigen visie op eigentijds onderwijs. Wij zijn namelijk dol op activerend leren. Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken: welkom in de 21e eeuw!

Escape the Classroom geeft structuur 

Veel docenten vinden het een uitdaging om structuur te geven aan informeel leren. Tijdens een Escape the Classroom ben je heel hard aan het leren, zonder dat je het merkt. Je bent met plezier een spel aan het spelen, maar ondertussen… Terwijl de leerlingen aan het spelen zijn leren ze de inhoudelijke stof die in de puzzels verwerkt zit. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe gretig leerlingen op een lastig thema duiken, gewoon omdat ze zo’n plezier in het spel hebben!Laat leerlingen zelf een escape room ontwerpen

Leerlingen vinden het niet alleen geweldig om een Escape the Classroom te spelen, ze vinden het ook heel leuk om er zelf een te maken! Ook tijdens het ontwerpen van een Escape the Classroom zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en verdiepen ze hun inhoudelijke kennis. Zo biedt een escaperoom echt meerwaarde voor het onderwijs.

Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen hoeft de inzet van Escape the Classroom jou als docent niet veel tijd te kosten. Doordat docenten reeds gemaakte spellen met elkaar delen is er steeds meer keuze aan onderwerpen. De benodigde hardware zoals kistjes, cijfersloten en uv-lampen kun je telkens opnieuw gebruiken. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om een succes van Escape the Classroom te maken.

Doel van de training

    Tijdens de training leer je:

 • Hoe je een pakkende Escape the Classroom voor het onderwijs bouwt met behulp van ruim voorradig materiaal en online tools;
 • Hoe je losse Escape the Classroom puzzels gebruikt om je reguliere lessen te verrijken;
 • Hoe je een escape room maakt in de klas;
 • Hoe Escape the Classroom helpt bij het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden als samenwerking en leiderschap.


Training informatie Escape the Classroom

Ben je geïnteresseerd in het volgen van één van onze Escape the Classroom trainingen? Wil jij binnen een halve dag je eigen mini Escape the Classroom voor het onderwijs maken? We bieden je verschillende manieren aan om onze trainingen te volgen. Graag verwelkomen we je op één van onze trainingen op locaties in Nederland en België. Ook op onze live-webinars ben je van harte welkom. En natuurlijk komen we ook naar je school toe, bijvoorbeeld voor een studiedag.

Nu tijdelijk gratis flessenslot bij deelname aan de training op locatie.

Kraak de code

Online

Online training in de vorm van een live webinar.


Krijg les van ervaren trainers.

 • Docenten beheersen het gebruik van de Escaperoom als activerende werkvorm.
 • Door het gebruik van de chat is de les echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de trainer en de deelnemers.
50
Days
:
 
10
Hours
:
 
43
Minutes
:
 
52
Seconds

You missed out!

 € 155,-   € 135,-  

In-School

Training van een halve dag op school in Nederland of België.


Ideale combinatie van studiedag en teambuildingsactiviteit.

 • Docenten kunnen de nieuwe kennis direct met veel succes in de klas toepassen.
 • Voorbeeld escaperoom spel
  dat je samen speelt
  bevat educatieve puzzels, 


Neem contact op voor prijsinformatie

Locatie

Training op locatie in Amsterdam of Antwerpen.


Training van 3  uur.

Ontmoet collega leerkrachten.

 • Docenten beschikken over tenminste 1 Escaperoom spel, dat direct te spelen is.
 • Docenten weten hoe ze samen met leerlingen een nieuw Escaperoom spel kunnen ontwerpen en spelen.
50
Days
:
 
10
Hours
:
 
43
Minutes
:
 
44
Seconds

You missed out!

€ 265,-  € 245,-

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je na de training inspireren en motiveren om verder te gaan met Escape the Classroom. We sturen ideeën voor scripts, nieuwe spellen en handige tips, die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor cursisten en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen voor jouw escaperoom in het onderwijs.

Het materiaal bestaat uit o.a. readers, video's, kaartensets, online tools, verhaallijnen en activiteiten die je direct kunt toepassen. Op het besloten forum kun je kennis en ervaring uitwisselen met andere docenten die ook met Escape the Classroom aan de slag zijn gegaan. Ben jij klaar om een escape room te maken in de klas?

3 manieren om de training te volgen

Online training in de vorm van een live webinar

Het webinar wordt online gegeven door een van onze ervaren trainers en duurt 120 minuten. Je hoort en ziet de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen wordt de les echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! Tijdens de training leer je alles over Escape the Classroom zodat je leerlingen kan begeleiden in het bouwen en spelen.

Training van een halve dag op school in Nederland en België

Tijdens de training leer je hoe je een spannende Escape the Classroom bouwt en hoe je een spel in goede banen leidt. Je bouwt met hulp van de trainer een eigen mini Escape the Classroom. Om zelf te ervaren hoe het voelt om zo’n spel te spelen, krijg je van ons een Escape the Classroom aangeboden. We gaan dit spel tijdens de training direct spelen. Dit is een goede gelegenheid om alles te leren over Escape the Classroom en om zelfstandig met deze activerende lesvorm aan de slag te kunnen gaan. Een superleuke activiteit voor teambuilding, met als extra opbrengst een nieuw Escape the Classroom spel dat direct met leerlingen te spelen is. Perfect als voorbereiding voor een toets, werkweek of vakoverschrijdende activiteit.

Training van een halve dag op locatie in Amsterdam of Antwerpen

Tijdens de training leer je hoe je een spannende Escape the Classroom bouwt en hoe je een spel in goede banen leidt. Je bouwt met hulp van de trainer een eigen mini Escape the Classroom. Om zelf te ervaren hoe het voelt om zo’n spel te spelen, krijg je van ons een Escape the Classroom aangeboden. We gaan dit spel direct tijdens de training spelen. Dit is een goede gelegenheid om alles te leren over Escape the Classroom en om zelfstandig met een escape room in de klas aan de slag te kunnen gaan.

Schrijf je in voor de training!

 Heb je nog vragen over de training? Wil je aan de slag met een escape room voor het onderwijs, maar zijn er nog zaken onduidelijk? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Ervaringen van deelnemers

Erg actieve cursus waar ik veel inspiratie uit heb gehaald om zelf aan de slag te gaan." Eva

"Ik vond het echt leerrijk met duidelijke, bruikbare tips om zelf aan de slag te gaan."  Valerie

"Ik kan oprecht zeggen dat ik dit de leukste en meest nuttige training ooit vond! Ik werk inmiddels al wat jaren in het onderwijs en heb dus ook van alles voorbij zien komen, van leuk maar niet bruikbaar tot gewoon niet goed. Vanmiddag- en vanavond heb ik voor het eerst meegemaakt dat ik om 19.45 uur eigenlijk nog niet klaar was met de training en nog rustig een uur door had gekund. Ik kwam ook vol energie en inspiratie thuis!"  Tess

"Fijn dat het praktisch was, meteen ook zelf aan het werk."  Vanessa

"Wat een waanzinnige cursus was dit zeg!! De aanpak was heel relaxt en de inhoud kwam goed uit de verf. Leuk om te merken hoe zo’n escaperoom een groep bij elkaar kan brengen en vervolgens effectief aan het werk kan zetten. Een inspirerende activiteit die ik graag wil gaan gebruiken in mijn onderwijs."  Gidius

"Ik ben enthousiast gemaakt en heb veel bruikbare tips gekregen om zelf aan de slag te kunnen."  Kim

"Vernieuwend en inspirerend." Selma

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Hoe werkt Escape the Classroom?

De leerlingen zitten in kleine groepjes rondom een tafel. De timer gaat aan, je hebt precies 1 uur. Op de tafel staat een fles met een slot. In de fles: flessenpost. Een brief aan de leerlingen. De opdracht is duidelijk, maar nu moet je het gaan DOEN, alle vragen moeten worden beantwoord. Elk goed antwoord levert een code op en elke code opent een volgende box met nieuwe spannende en leerzame dingen er in. Een UV-lampje dat het geheime telefoonnummer onthult, een doosje dat ONDER de tafel is geplakt, een sprekend boek. Het verhaal zindert door de ruimte. We hebben een brief gekregen van een slaaf en wij moeten hem bevrijden; over een uur worden alle mobieltjes in onze school gehacked en wij moeten de hacker ontmaskeren. Help! Het postpakket met Franse menukaarten is zoek… De leerlingen storten zich op het verhaal en op de vragen en opdrachten alsof hun leven er van af hangt.

Klinkt als een ideale situatie, toch? Dat is het ook en het werkt als een trein. Moeilijk en tijdrovend om te doen? 2x Nee! Het is een nieuwe vaardigheid die je moet leren, dat is alles. Je kunt gebruik maken van kant-en-klare spellen of zelf een nieuw spel ontwerpen, al dan niet samen met je klas. Het ontwerpen en voorbereiden van een spel is voor leerlingen onderdeel van het leerproces. Een gemaakt spel kan natuurlijk jarenlang worden hergebruikt voor nieuwe groepen. En het leuke is dat je het concept kan aanpassen aan je eigen behoefte. Je kan het spel bijvoorbeeld verspreiden over een aantal lesweken. Na elke les geef je één puzzel die gaat over de lesstof die je net behandeld hebt. Escape the Classroom wordt zo geïntegreerd in je huidige lessen met gebruik van het bestaand lesmateriaal. Of wat dacht je van een geweldige kick-off voor een themadag, een projectweek of een werkweek?

Als onderdeel van de training ontvang je het door ons gemaakte Escape the Classroom-spel 'Veilig op het Internet'. In dit spel, dat bestaat in een PO- en VO-versie, komen je leerlingen alles te weten over internetveiligheid, mediawijsheid en cyberpesten.

Gun je leerlingen frisse leerenergie met spannende escapespellen!

Voor basisscholen die deze activerende werkvorm schoolbreed willen gaan inzetten hebben wij het Escape the Classroom Spellenpakket voor het Primair Onderwijs samengesteld. In het pakket zitten 5 verschillende kant-en-klare escaperoomspellen om direct in de klas te gaan spelen. De spellen gaan over uiteenlopende onderwerpen en oefenen verschillende vaardigheden die aansluiten op de kerndoelen. Tevens zijn alle spellen gericht op het oefenen van taal- en rekenvaardigheden. Er is voor ieder wat wils: vanaf groep 4 kan iedere klas minstens één spannend escaperoomspel spelen.

Van saaie toets naar spannende puzzel

Je kunt een Escape the Classroom spelen over elk mogelijk thema. Sommige onderwerpen vragen gewoon om een eigen Escape-spel, de rekentoets bijvoorbeeld. Bekijk het filmpje en ontdek hoe Bert elke school in Nederland bezoekt om een einde te maken aan saaie toetsen!

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel op 020 - 8943037l, app of mail om met ons te overleggen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school