Gun je leerlingen frisse leerenergie met spannende escapespellen!

Kant-en-klaar Spellenpakket PO
Ontdek de kracht van spelend leren


Voor basisscholen die deze activerende werkvorm schoolbreed willen gaan inzetten hebben wij het Escape the Classroom Spellenpakket voor het Primair Onderwijs samengesteld. In het pakket zitten 5 verschillende kant-en-klare escaperoomspellen om direct in de klas te gaan spelen. De spellen gaan over uiteenlopende onderwerpen en oefenen verschillende vaardigheden die aansluiten op de kerndoelen. Tevens zijn alle spellen gericht op het oefenen van taal- en rekenvaardigheden. Er is voor ieder wat wils: vanaf groep 4 kan iedere klas minstens één spannend escaperoomspel spelen.

Het Escape the Classroom Spellenpakket voor Primair Onderwijs bevat de volgende 5 spellen:

 • Ontdek de tijd - Klokkijken (groep 4/5)
 • Citotoets - Spelend oefenen (groep 8)
 • Zelfstandig naar school - Verkeersveiligheid (groep 7/8)
 • Verdwaald in het bos - Dieren (groep 5/6)
 • Robots 2040 - Burgerschap (groep 7/8)

175,- incl. BTW

De Escape the Classroom Materialenset bevat de volgende materialen:

 • 120 cijfersloten
 • Stickervellen
 • 15 flessensloten
 • 15 UV-lampjes
 • 4 geheimschriftstiften

750,- incl. BTW

Uitverkocht

De Materialenset wordt één week na ontvangst van betaling verzonden.

Het Escape the Classroom Spellenpakket wordt direct na betaling digitaal verstuurd. In de webshop zijn de spellen ook los aan te schaffen. De licentie is strikt schoolgebonden.

Bonus: Ouderavond Spel

Bij aanschaf van het Escape the Classroom spellenpakket ontvang je als bonus het Ouderavond Spel van ons: een super leuke manier om je ouderavond nu eens ècht anders in te vullen! 

Escape the Classroom op school

Het enthousiasme voor Escape the Classroom groeit in het onderwijs, en dat is niet verwonderlijk. Escaperooms zijn edutainment bij uitstek: tijdens het spelen van een escaperoom zijn leerlingen ontzettend hard aan het leren, zonder dat ze het door hebben! Niet alleen leerlingen zijn er gek op, docenten net zo goed. Escape the Classroom geeft docenten namelijk de kans om informeel leren structureel te integreren in hun lespraktijk. Het is een toegankelijke, activerende werkvorm die je op alle denkbare terreinen, bij alle denkbare schoolvakken kan inzetten. Steeds weer opnieuw. Een Escape the Classroomspel kan je namelijk gewoon hergebruiken voor de volgende klas.

Hoe werkt het?

Elk spel bestaat uit drie onderdelen: het speldocument, de laadhandleiding en de docentenhandleiding. Het speldocument bevat spelkaarten, spelonderdelen, puzzels en illustraties. Met behulp van de laadleiding wordt het spel speelklaar gemaakt en de handleiding zorgt ervoor dat de docent het spel tijdens het spelen in goede banen kan leiden. Deze drie onderdelen van elk van de 5 spellen zijn heel gemakkelijk digitaal te downloaden.

Naast het spellenpakket met spelmateriaal in digitale vorm bieden we ook een aparte materialenset aan. Deze materialenset bevat 12 speelsets met een aantal essentiële materialen voor een geslaagde Escape the Classroom: sloten, stickervellen, UV-lamp, geheimschriftpen en flessenslot. Elke speelset bevat voldoende materiaal om een Escape the Classroomspel te spelen met een groepje van 5-6 leerlingen. Met het complete materialenpakket kunnen dus twee hele klassen tegelijkertijd (iedere klas opgedeeld in 6 groepjes van 5-6 leerlingen) een escaperoomspel spelen.

Met dit pakket willen we het je zo makkelijk mogelijk maken om met Escape the Classroom aan de slag te gaan. De verhaallijnen, opdrachten en puzzels worden kant-en-klaar aangeleverd en dankzij de materialenset maak je ook met de hardware een kickstart. In de handleiding vind je bovendien een handige checklist voor de materialen die je zelf nog moet verzamelen om het spel te kunnen gaan spelen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om doosjes, mappen, enveloppen of bekertjes: materialen die op de meeste scholen wel voorhanden zijn. Tenslotte zijn op ons youtube-kanaal heel veel filmpjes te vinden met handige tips en tricks voor het verzamelen en voorbereiden van al het materiaal voor de escaperooms.

Met dit spellenpakket nemen we jouw team bij de hand. Het pakket biedt een fantastische en complete start met de spannende wereld van Escape the Classroom en informeel leren. Je zal zien dat iedere docent straks met Escape the Classroom uit de voeten kan!

5 redenen om het Escape the Classroom Spellenpakket aan te schaffen

 • Leerplezier - activerende leervorm bij uitstek.
 • Gemak - 5 kant-en-klare spellen.
 • Schoolbreed inzetbaar - spannende spellen voor groep 3 t/m 8.
 • Lange termijn investering - jarenlang speel- en leerplezier voor de hele school.
 • Toegankelijk - heldere handleidingen en handige checklists.

Spellen uit het Spellenpakket

Ontdek de tijd - Klokkijken (groep 4/5)
Martijn heeft veel hobby's en is altijd druk. Morgen heeft Martijn ook een hele drukke dag, maar er is wel één probleempje... Martijn kan niet klokkijken! Leerlingen van groep 4/5 gaan Martijn helpen met op tijd komen. 

Citotoets - Spelend oefenen (groep 8)
Binnenkort gaan jullie de Citotoets maken! Dat is natuurlijk hartstikke spannend en jullie hebben in de klas vast al veel geoefend. Tijdens dit spel gaan we ook oefenen, maar dan op een heel leuke en bijzondere manier: met een Escaperoom! 

Zelfstandig naar school - Verkeersveiligheid (groep 7/8)
In 'Zelfstandig naar school' staan 2 leerlingen uit groep 8 centraal: Layla en Jasper. Volgend schooljaar moeten Layla en Jasper alleen naar de middelbare school gaan fietsen, dwars door de stad... De ouders van Layla en Jasper vinden dit een beetje spannend en daarom moet de fietstocht goed geoefend worden.

Verdwaald in het bos - Dieren (groep 5/6)
Olivier is verdwaald in het bos. Leerlingen van groep 5/6 moeten Olivier helpen de weg naar huis terug te vinden. Onderweg krijgt Olivier gelukkig ook nog hulp van eekhoorn Bobbie en van Ronald, de strenge boswachter. 

AIBOTS 2040 Verover je vrijheid - Burgerschap (groep 7/8)
Het is 2040. 100 Jaar na het uitbreken van WOII. Nederland is inmiddels overgenomen door AIBOTS, robots die zelf kunnen denken en handelen. Alle burgerrechten worden afgepakt en de AIBOTS proberen slaven van de mensen te maken. Leerlingen moeten in dit spel Nederland proberen te bevrijden. Maar hoe gaan ze dat doen?

Bonus: Ouderavond Spel

Bij aanschaf van het Escape the Classroom spellenpakket ontvang je als bonus het Ouderavond Spel van ons: een super leuke manier om je ouderavond nu eens ècht anders in te vullen! 

Wil je zelf aan de slag met Escape the Classroom? 

Volg dan onze Escape the Classroomtraining! Tijdens de training leer je hoe je zelf een spannende Escape the Classroom kan bouwen en hoe je zo'n spel in goede banen leidt. Docenten komen naar onze trainingen om binnen korte tijd een nieuwe vaardigheid te leren. De training is daarom vooral praktisch en niet theoretisch ingericht, passend binnen onze persoonlijke visie op eigentijds onderwijs. Wij geloven namelijk heilig in de kracht van activerend leren: leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, hun eigen en andermans vaardigheden ontdekken... Welkom in de 21e eeuw!

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over het spellenpakket. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-542119877

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

>