Digitale werkvormen

In de training Digitale werkvormen leer je veel verschillende tools kennen die je lessen interessanter en interactiever maken.

Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Digitale tools

Meer leerplezier met

 Digitale Activerende Werkvormen

Wil jij leren om je lessen interactiever te maken met de beste digitale top tools?

Er zijn heel veel online tools die je lessen rijker, interactiever en spannender kunnen maken. Maar welke zijn nu echt bruikbaar om toe te passen in het onderwijs?

Als je de juiste tools kent en ook weet hoe je deze kunt gebruiken, dan kan dat de voorbereidingstijd van je lessen aanzienlijk verkorten. Daarbij worden je lessen nog interessanter en interactiever, in de klas en online. 

Tijdlijnen, quizzen, polls, enquêtes, tools voor onderzoekend leren en zoveel meer: je kunt niet meer zonder.  

Tijdens de online training 'Digitale Werkvormen' delen wij de allerbeste gratis toptools  en natuurlijk laten we zien hoe je ze moet gebruiken. Op je eigen overzichtelijke werkvormen pagina heb je ze vervolgens voor altijd op een rijtje! Hoe praktijkgericht wil je het hebben?

Ga direct aan de slag met gratis werkvormen!

Digitale werkvormen:

De leukste en handigste educatieve tools
Voor in de klas en voor op afstand

Digitaal onderwijs
Insert Image
Digitaal onderwijs

In de training Digitale Werkvormen leren wij je de beste digitale tools kennen voor het onderwijs. Na het volgen van deze training ben jij in staat om zelf quizzen, interactieve spellen en opdrachten te maken. Snel en makkelijk dankzij vele gratis online tools. We laten het je zien en je gaat er mee oefenen in digitale leeromgeving. Bovendien blijven we je voorzien van tools, tips en materiaal. Dit gaat jou en je leerlingen echt helpen!

Onze favoriete Toptools en activerende online werkvormen voor alle schooltypes

Wij testen maandelijks tientallen online tools. We beoordelen of ze bruikbaar zijn in het onderwijs. Of ze de lessen beter en mooier maken en ook of ze het leven van de docent makkelijker kunnen maken. Uiteindelijk blijven er ruim 30 tools over die we met jou gaan delen. Gratis tools zonder downloads met een grote educatieve meerwaarde. 

Natuurlijk gebruiken we deze tools zelf ook, dus we weten waar we het over hebben. Tijdens het online training ga je meteen praktisch aan de slag. Je experimenteert met programma's en toepassingen waarmee je digitale toetsen en quizzen kunt maken of leerlingen effectief kan laten samenwerken. Daarnaast besteden we aandacht aan de vele manieren waarop je interactiviteit kunt inzetten in je lessen, zowel in de klas als online, voor formatief toetsen en onderzoekend leren bijvoorbeeld. Je hoeft geen computer whizzkid te zijn om aan deze training mee te doen. Een laptop met internetverbinding is alles wat je nodig hebt! Alle tools zijn gratis en je hoeft niets te downloaden. 

In de klas - brainstormen

Er zijn heel veel tools die je in de klas kunt gebruiken om te brainstormen en/of mindmaps mee te maken. Wij laten je kennis maken met een aantal van deze tools.

Op afstand les geven

Lesgeven op afstand vraagt veel meer  van docenten dan fysiek voor de klas staan. Vooral de techniek is soms een uitdaging. Ook de concentratieboog van de leerlingen is vaak minder. Door meer activerende werkvormen te gebruiken maak je je lessen leuker, spannender en interactiever.

Samenwerken op afstand

Huiswerk en projecten doen op afstand is een uitdaging. Daarom leren we je de juiste tools kennen om ook op afstand samen te werken.

Met deze tools wordt op afstand samenwerken gemakkelijker, leuker en effectiever.

Miriam

Miriam is meer dan twintig jaar werkzaam in het veld van spelend leren en technologie. Ze is zich als geen ander bewust hoe belangrijk het is om leerlingen op verschillende manieren te prikkelen. Miriam is onder andere medeoprichter van een Nederlandse school in het buitenland en van de Programmeerclub.

'Ik help je graag om je leerlingen de liefde van leren mee te geven. Leerlingen en studenten vinden leren leuker als er meer interactie is. Ik helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven."
Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

Ervaringen van deelnemers

Inge

Juf, groep zeven

Spelend leren

Ik ben heel enthousiast geworden en inmiddels hebben vijf collega's deze training ook gevolgd. Iedereen past het nu toe en dat zie je echt nooit bij andere trainingen. Fijn dat alle tools gratis zijn, en super om te zien hoe de leerlingen spelend leren!

Nanette

Docent economie, VMBO

Economie aantrekkelijk maken

Ik vind dat Miriam dit heel goed aanpakt. Rustig, vriendelijk en bescheiden, maar ze weet wat ze wil en ze weet wat wij willen. Er waren 2 tools die ik al kende, maar dat gaf uiteindelijk niet, omdat er nog minstens 20 tools waren waar ik nog nooit van gehoord had.

Peter

Docent Engels, VWO

Meer interactie in de klas

Heerlijk hands-on en to the point (Sorry voor het 'Nederlands', ben docent Engels.) Ook voor een digibeet zoals ik zelf ben is dit goed te doen.

Doe zelf mee of train met het hele team

Je kunt deze training volgen met de online training of meedoen aan de fysieke variant, ook bij jou op school.

Online op je eigen tempo

Digitale leeromgeving

met alle lessen

€ 185-

 • Direct starten
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mails met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Handige Tutorials
bij jou op school

voor jouw docententeam 


informeer

naar de kosten

 • Fysiek bij jou op school of online
 • Op maat voor jouw school en team
 • Ook geschikt voor digibeten
 • Direct meetbare resultaten
 • Voor PO, VO, MO en HO

6 manieren om Digitale Werkvormen in te zetten

De tools die je in de training leert zijn gratis!

1

Als verdieping en verrijking van je lessen

Door gebruik te maken van digitale hulpmiddelen, worden je lessen aantrekkelijker, spannender en levendiger. Veel tools nemen je werk uit handen. Het maken van een kwis of een woordzoeker bijvoorbeeld kan je normaal uren tijd kosten. Met het juiste digitale hulpmiddel kost het slechts een aantal minuten.

2

Leren en lesgeven op afstand

Veel tools lenen zich prima om het online leren interessanter en meer interactief te maken.
De tools bieden de perfecte manier om leerlingen op afstand hun aandacht erbij te laten houden.

3

Formatief toetsen

Door gebruik te maken van alle nieuwe digitale leermiddelen krijg je op een speelse en interactieve manier een goede indruk van het niveau van je klas. Je leerlingen worden getoetst zonder dat ze dit zelf door hebben. Perfect voor formatief toetsen.

4

Digitale vaardigheden

De leerlingen hebben veel baat bij goede digitale vaardigheden, waaronder het gebruik kunnen maken van verschillende tools. Deze training kan helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden onder je eigen leerlingen.

5

Laat leerlingen eigen tools ontdekken en ermee samenwerken

Als leerlingen weten dat er veel mooie hulpmiddelen zijn waarmee je relatief eenvoudig eigen materiaal kunt produceren, dan stimuleert dit om eigen tools te ontdekken. Zelf zoeken en zelf ontdekken. En daarna samen zoeken en samenwerken. Digitaal samenwerken door leerlingen is een razend interessant gebied, waar wij je graag verder mee helpen.

6

Interactie en onderzoekend leren

Met behulp van verschillende digitale tools en werkvormen zorg je voor meer interactie in de klas, en stel je je leerlingen ook in de gelegenheid om onderzoekend te leren.

7

Extra tools en handigheidjes

Met de activerende werkvormen die je gedurende de online training leert kun je heel veel. In onze digitale leeromgeving vind je nog een extra schatkist met gratis educatieve digitale tools.

tools

De toolbox blijf je ook na de training gebruiken 

Nadat je de training hebt gevolgd krijg je toegang tot de digitale leeromgeving met het overzicht van alle toptools van dat moment. Zo heb je alle belangrijke hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. Bovendien doen wij steeds onderzoek naar de beste tools, en vernieuwen we de toolbox met de beste nieuwe tools zodat je up to date blijft.

Jij kunt dit ook met

je leerlingen doen!

Robin

'Met deze grafiekentool kun je zelf ook mooie grafieken maken voor je werkstuk!'

Asha

'De (online) lessen van mijn juf zijn een stuk leuker geworden, we doen meer spelletjes en quizzen.'

Floor

'Samenwerken op afstand is veel makkelijker wanneer je de juiste tools gebruikt.'

Olivia

'Mijn docent heeft ons laatst geleerd hoe we zelf podcasts kunnen maken. Super gaaf.'  

Extra bij de training

Natuurlijk krijg je ook bij dit programma een paar extra's. Na afloop van de training blijven we je via mail en Facebook prikkelen met tips, nieuwe tools en interessant materiaal.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep wisselen deelnemers tips, ideeën en materiaal uit. Gooi je project in de groep en ontvang direct opbouwende feedback.

Tips en Tricks mails

We blijven je mailen met tips, tools en nieuw materiaal. Natuurlijk kun je je altijd afmelden maar wil je niet geïnspireerd blijven?

Digitale Leeromgeving

In de Digitale Leeromgeving vind je o.a. extra instructiefilmpjes en de Toolbox met veel onmisbare educatieve tools. Ook na de training behoud je toegang.

Doe zelf mee of train met het hele team

Je kunt deze training volgen via de online training of meedoen aan de fysieke variant, ook bij jou op school.

Online op je eigen tempo

Digitale leeromgeving 

met alle lessen

€ 185-

 • Direct starten
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Mails met tips, tools en materialen
 • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
 • Handige tutorials
bij jou op school

voor jouw docententeam 


informeer

naar de kosten

 • Fysiek bij jou op school
 • Op maat voor jouw school en team
 • Ook geschikt voor digibeten
 • Direct meetbare resultaten
 • Voor PO, VO, MO en HO

Gun je leerlingen die voorsprong.

Mijn collega Naftalie heeft het er altijd over dat leerlingen geen passieve gebruikers moeten zijn van de technologie die tot hun beschikking staat maar dat ze ook actief met technologie moeten leren omgaan.  Leer je leerlingen om zelf ook de digitale tools te gebruiken en je geeft ze een kado voor het leven; op school, voor studie, werk en privé. We helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen. Bel, App of Mail voor meer informatie en eventuele vragen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school