Effectief differentiëren

Van theorie naar praktijk met innovatieve werkvormen en AI

Beter inspelen op diverse leerlingen

Ben je op zoek naar manieren om nog beter in te spelen op de diverse behoeften van je leerlingen? Onze training biedt je frisse inzichten, effectieve strategieën en praktijkgerichte tools om je lessen te verrijken door meer te differentiëren. Uniek aan deze training is de focus op het inzetten van AI-tools om differentiatie in het onderwijs makkelijker en effectiever te maken. Deze hulpmiddelen stellen je in staat om zonder veel extra tijd te investeren, gepersonaliseerd onderwijs te bieden, waardoor je aan ieders leerbehoefte kunt voldoen.

Voor wie?

Deze training is specifiek ontworpen voor docenten in het PO, MO en VO die te maken hebben met klassen waarin het niveau van leerlingen of studenten uiteenloopt. De training biedt concrete handvatten om effectief te differentiëren, zodat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen. Je leert hoe je een lesontwerp creëert dat rekening houdt met deze diversiteit, en hoe je theorie kunt omzetten in praktische toepassingen voor jouw lessen.  

Daarnaast ontvang je bruikbare tips die je direct kunt inzetten om de betrokkenheid van al je leerlingen te vergroten. Een cruciaal onderdeel van onze training is het gebruik van AI-tools, die niet alleen de effectiviteit van je differentiatie verhogen, maar ook helpen om tijd te besparen. Deze tools stellen je in staat om met minimale extra inspanning een gepersonaliseerd leertraject aan te bieden, waardoor je meer aandacht kunt besteden aan het individueel begeleiden van je leerlingen.

Wat levert het op?

Differentiatievaardigheden

Je bent in staat om je lessen nauwkeuriger af te stemmen op de individuele behoeften en niveaus van je leerlingen, waardoor elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen.

 Verhoogde leerlingbetrokkenheid

Met de aangeleerde technieken en strategieën zul je merken dat je leerlingen actiever en gemotiveerder zijn tijdens de lessen.

Uitwisseling van best practices

Je krijgt de kans om ervaringen en ideeën uit te wisselen met collega's, wat leidt tot een verrijking van jouw onderwijspraktijk.

Effectief Gebruik van AI-Tools

Je leert hoe AI-tools ingezet kunnen worden voor differentiatie, wat helpt om tijd te besparen en de leerervaring voor je leerlingen te personaliseren.

Ontwikkeling van lesplannen

De training biedt jou de tools en kennis om effectieve lesplannen te ontwerpen die de diversiteit in de klas omarmen.

Meer pedagogische flexibiliteit

Je ontwikkelt een grotere flexibiliteit in je pedagogische aanpak, waardoor je beter kunt inspelen op onverwachte situaties en diverse leerbehoeften.

Waarom kiezen voor Docentenbijscholing?

  • Trainingen op maat door ervaren trainers
  • Toegang tot exclusieve materialen
  • Combineer verschillende trainingen tot een geweldige studiedag
  • Focus op Innovatie en AI-Tools
  • Leren gaat door na de training met inspiratie mails en leeromgeving
  • CRKBO gecertificeerd

Neem gerust contact
met ons op

Telefoon

020 - 8943037

app

Kijk wat andere docenten over
de training zeggen

Sam

Docent Nederlands

Innovatief

Ik was echt onder de indruk van hoe je met AI-tools kunt differentiëren. Het idee dat ik tijd kan besparen terwijl ik mijn lessen personaliseer, was een openbaring. De tools waren niet alleen makkelijk te gebruiken, maar ook direct toepasbaar in mijn klas. Dit gaat een groot verschil maken in hoe ik lesgeef.

Jona

ICT-coordinator

Interactive training

Zelden heb ik een workshop meegemaakt die zo interactief en praktisch was. Vanaf het begin werden we aangemoedigd om zelf aan de slag te gaan, wat de leerervaring enorm versterkte. Ik heb zoveel nieuwe ideeën en technieken geleerd die ik direct in mijn klas kan toepassen.

Rob

Groep 7

Professioneel

De enthousiasme van de trainers was aanstekelijk! Hun passie voor onderwijs en differentiatie heeft me echt geïnspireerd om nieuwe methodes in mijn lessen te integreren. De trainer begrijpt echt wat docenten en leerlingen nodig hebben.

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar creatieve en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

AERES VMBO
De Dijk Primair onderwijs
Novum Gymnasium
Dunamare onderwijsgroep
Koning Willem College
Prisma scholengroep
Arentheem scholengroep
Globe College

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Retiefstraat 33
1092 VW Amsterdam

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. info@docentenbijscholing.nl

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vind je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school