Bel ons:  020-8943037

020-8943037

Training Digitale Werkvormen

en online activerende werkvormen

Meer leerplezier met Digitale Toptools

Er zijn heel veel online tools die je lessen rijker, interactiever en spannender kunnen maken. Maar welke zijn nu echt bruikbaar om toe te passen in het onderwijs? Als je de juiste tools kent en ook weet hoe je deze kunt gebruiken, dan kan dat de voorbereidingstijd van je lessen aanzienlijk verkorten. Daarbij worden je lessen nog interessanter en interactiever, in de klas en online. Tijdlijnen, rebussen, grafische tools en zo veel meer: je kan niet meer zonder.  In het interactieve webinar delen wij de allerbeste gratis Toptools  en natuurlijk laten we zien hoe je ze moet gebruiken. Op je eigen overzichtelijke Toptools pagina heb je ze vervolgens voor altijd op een rijtje! Hoe praktijkgericht wil je het hebben?

Ga aan de slag met gratis voorbeeldtools en overtuig jezelf

Onze favoriete Toptools en activerende online werkvormen voor alle schooltypes

Wij testen maandelijks tientallen online tools. We beoordelen of ze bruikbaar zijn in het onderwijs. Of ze de lessen beter en mooier maken en ook of ze het leven van de docent makkelijker kunnen maken. Uiteindelijk blijven er ruim 30 tools over die we met jou gaan delen. Gratis tools zonder downloads met een grote educatieve meerwaarde. Natuurlijk gebruiken we deze tools zelf ook, dus we weten waar we het over hebben. Tijdens het webinar ga je meteen praktisch aan de slag. Je experimenteert met programma’s en toepassingen waarmee je je lesmateriaal makkelijk en aantrekkelijk kunt vormgeven, digitale toetsen en quizzen kunt maken of leerlingen effectief kan laten samenwerken. Daarnaast besteden we aandacht aan de vele manieren waarop je interactiviteit kunt inzetten in je lessen, zowel in de klas als online, voor formatief toetsen bijvoorbeeld. Je hoeft geen computer wizzkid te zijn om aan deze training mee te doen. Een laptop met internetverbinding is alles wat je nodig hebt! Alle tools zijn gratis en je hoeft niets te downloaden.

Samen op afstand of in de klas 

De tools die wij aan je presenteren kun je natuurlijk in de klas gebruiken, maar je kunt ze ook inzetten voor het leren op afstand. De interactiviteit is hierbij het allerbelangrijkste. Leerlingen worden actieve deelnemers in plaats van passieve consumenten. De tools nodigen uit tot zelf bijdragen, tot actief informatie verwerken en ze sluiten naadloos aan op de digitale maatschappij waarin onze leerlingen opgroeien. De meeste tools zijn ontworpen om samen te kunnen werken. En juist dat deel is zo essentieel als je op afstand doceert, omdat samenwerken bij lessen op afstand opeens een stuk minder vanzelfsprekend is. Wil jij ook af van de situatie waarin jij vooral zendt en de leerlingen vooral ontvangen? Dan is deze training een absolute aanrader!

Voordelen van digitale Toptools

digitale tools

Lessen worden rijker en interessanter

mediawijsheid

Bruikbaar voor alle schooltypes en niveau’s

digitale tools

Zowel in de klas als op afstand te gebruiken

Aanzienlijke tijdsbesparing tijdens de voorbereiding van je lessen

Opbrengsten van de training

De training bestaat uit een webinar van ongeveer 90 minuten, verdiepingsvideo’s, je eigen pagina met een overzicht van de toptools en lidmaatschap van onze besloten Toptools Facebook pagina. In deze training leer je:

 • wat de beste digitale Toptools zijn van dit moment;
 • hoe je deze tools kunt gebruiken in het onderwijs;
 • hoe je leerlingen de tools kunnen gebruiken voor scripties, spreekbeurten en presentaties;
 • hoe je tot meer interactiviteit komt met behulp van de tools;
 • hoe je je toptools  zowel in de klas als bij afstandsonderwijs kunt inzetten;
 • hoe je Toptools inzet voor formatief toetsen.

Bekijk de tools en overtuig jezelf

Ben je nog niet zeker of de training  Digitale Werkvormen iets voor jou is? Bekijk dan een selectie van de tools hieronder. Of ga alvast aan de slag met de gratis voorbeeldtools.

mediawijsheid

Schrijf je in voor de training!

De training bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het webinar. Alle onderdelen zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving. Het bijbehorende webinar volg je één keer.In de komende weken en maanden hebben we weer een aantal webinars gepland. Steeds op een andere dag van de week, zodat je makkelijk een passende datum kunt vinden. Bij inschrijving kun je meteen een keuze maken uit de data die beschikbaar zijn.

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Jouw investering voor de complete training inclusief deelname aan het webinar en al het materiaal bedraagt:

195,- Euro

Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037.

Deze training bieden we ook in-school aan, waarbij we een speciaal webinar geven, exclusief voor jouw team. Wanneer de omstandigheden het toelaten geven we deze training ook fysiek bij jou op school, eventueel als onderdeel van een complete studiedag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Training informatie

Ben je geïnteresseerd in het volgen van onze Digitale Werkvormen training? Wil jij binnen een paar uur leren om je lessen interactiever te maken? Deze training is compleet met alle materialen die je nodig hebt. Je hoeft verder niets aan te schaffen en je hebt geen speciale software nodig. Het is niet ingewikkeld, ook als je geen digitaal wonder bent. We leren je niet alleen wat de beste tools van dit moment zijn, maar je leert ook hoe je er mee kunt werken en vooral: hoe ze van wezenlijk nut zijn binnen jouw onderwijspraktijk.

Het leren stopt niet na de training

Nadat je de training hebt gevolgd krijg je toegang tot de speciale pagina met het overzicht van alle toptools van dat moment. Zo heb je alle belangrijke hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. Dit is een onmisbare aanvulling op het webinar, omdat natuurlijk niet alle tools tijdens het webinar aan bod kunnen komen. Bovendien mag je lid worden van de besloten Facebook groep ‘Digitale Werkvormen, de training gaat door’. Hierin worden tools uitgewisseld door docenten.  De trainer neemt ook actief aan deze groep deel.

5 manieren om Digitale Toptools in te zetten

Als verdieping en verrijking van je lessenDoor gebruik te maken van digitale hulpmiddelen, worden je lessen aantrekkelijker, spannender en levendiger. Veel tools nemen je werk uit handen. Het maken van een rebus of een woordzoeker bijvoorbeeld kan je normaal uren tijd kosten. Met het juiste digitale hulpmiddel kost het je 23 seconden…

Leren en lesgeven op afstandVeel tools lenen zich prima om het online leren interessanter en meer interactief te maken. De tools bieden de perfecte manier om op afstand leerlingen hun aandacht erbij te houden.

Formatief toetsenDoor gebruik te maken van alle nieuwe digitale leermiddelen, krijg je op een speelse en interactieve manier een goede indruk van het niveau van je klas.  Je leerlingen worden getoetst zonder dat ze dit zelf door hebben. Perfect voor formatief toetsen.

Digitale vaardighedenDe leerlingen hebben veel baat bij goede digitale vaardigheden, waaronder het gebruik kunnen maken van verschillende tools. Deze training kan helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden onder je eigen leerlingen.

Laat leerlingen eigen tools ontdekken en er mee samenwerkenAls leerlingen weten dat er veel mooie hulpmiddelen zijn waarmee je relatief eenvoudig eigen materiaal kunt produceren, dan stimuleert dit om eigen tools te ontdekken. Zelf zoeken en zelf ontdekken. En daarna samen zoeken en samenwerken. Digitaal samenwerken door leerlingen is een  razend interessant gebied, waar wij je graag verder mee helpen.

Wat krijg je:

Als je besluit om de training bij ons te volgen en met de Digitale Werkvormen aan de slag te gaan krijg je de volgende zaken:

Webinar

Het webinar wordt online gegeven door onze ervaren trainer Miriam Levy.  Ze wordt bijgestaan door een collega die vragen per chat zal beantwoorden. Al tijdens het webinar ga je aan de slag om zelf te oefenen met de tools. Door het gebruik van de chat en het oefenen wordt het webinar echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Je eigen pagina met Digitale Toptools

Een overzichtelijke pagina waar alle tools makkelijk op te vinden zijn. Er komen voortdurend nieuwe tools bij!

mediawijsheid

Persoonlijk certificaat

Na het afronden van het webinar krijg je je persoonlijke certificaat per mail opgestuurd. Je naam, datum van de training en aard van de training worden duidelijk vermeld. Heel goed te gebruiken voor het inzichtelijk maken van je nascholings-uren.

mediawijsheid

Besloten Facebookgroep

Na het voltooien van het webinar krijg je een uitnodiging om lid te worden van onze besloten Facebookgroep ‘Digitale Werkvomren, de training gaat door’. Hier worden tools gedeeld en tips en tricks uitgewisseld. Onze trainster Miriam Levy neemt actief aan deze groep deel!

mediawijsheid

20+ Video’s met uitleg

Behalve het webinar krijg je meer dan 20 trainingsvideo’s waarin we een aantal belangrijke onderwerpen uit het webinar nogmaals goed uitleggen. Bijvoorbeeld:

 • Hoe je met Loom  een aansprekende screencast kan maken
 • Hoe je de Canva tool gebruikt om je werk visueel aantrekkelijk te maken
 • Hoe je makkelijk een mooie website bouwt met Wixx
 • Hoe je Tricider inzet voor collectief antwoorden, brainstormen en stellingen behandelen
 • Hoe je formatief kan toetsen met Plickers

Bonusvideo: hoe haal je het beste uit Google Docs?

In deze video leggen we je uit hoe je de gratis tool Google Docs kunt gebruiken om je leerlingen samen opdrachten te laten maken. Mooie extra opbrengst: je leerlingen worden vertrouwd met digitale samenwerking. Een vaardigheid die in latere werksituaties erg goed van pas komt.

Schrijf je nu in voor de training!

Schrijf je nu in voor de training. Heb je vragen of wil je je hele docententeam trainen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037.

De kosten te financieren vanuit het NPO

Deze programma’s vallen onder de binnen het Nationaal Programma Onderwijs aangewezen interventies waar geld voor beschikbaar is. De door de overheid opgestelde menukaart biedt interventies die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. In Nederland zijn ze kansrijk bij de aanpak van corona vertragingen in alle onderwijssoorten: PO, VO en MO. Onze kant en klare subsidie-templates helpen je om de programma’s direct te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op om een programma op maat te bespreken.

Meer over financiering vanuit het Nationaal Programma Onderwijs

In samenwerking met Docentenbijscholing kun je de programma’s financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Daarbij is het tevens mogelijk om de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen. Onze programma’s zijn kant en klaar, dus inclusief enthousiaste instructeurs, de benodigde hardware en lesplannen gebaseerd op spelend leren en samenwerking. Elk programma wordt op maat gemaakt, aangepast aan de leerdoelen van de school en het niveau van de leerlingen.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MO, inclusief speciaal en praktijkonderwijs. Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW

.D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingenDe programma’s van Docentenbijscholing op het gebied van spelend leren, persoonlijke talentontwikkeling en techniek helpen bij het ontwikkelen van metacognitie en zelfregulerend leren. Samenwerking en de ruimte geven aan elkaars talenten staat altijd centraal. De programma’s zijn ook een uitstekend voorbeeld van onderzoekend- en ontwerpend leren.

F. Faciliteiten en randvoorwaardenDeze categorie is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school.

Tevens mogelijk in combinatie met programma’s van de ProgrammeerclubOnze zusterorganisatie de Programmeerclub verzorgt complete techniek programma’s op PO, MO en VO scholen op basis van spelend leren. We helpen scholen met met de bèta, wetenschap en techniek invulling van hun onderwijs. Behalve het verzorgen van onderwijs door onze eigen instructeurs trainen we docenten om meer met techniek te doen. Het opdoen van technische kennis gecombineerd met het leren van sociale vaardigheden staat centraal. Neem contact op om een programma op maat voor jouw school te bespreken: www.programmeerclub.com

Nog niet overtuigd? Probeer het zelf!

Ben je nog niet zeker of de training Digitale Werkvormen iets voor jou is? Probeer dan gratis enkele Toptools uit.

Ervaringen van deelnemers

“Ik zag vaak op tegen eigen materiaal maken en na het volgen van deze training verheug ik mij er juist op “  Brenda

“Heerlijk hands-on en to the point (sorry voor het ‘Nederlands’ , ben docent engels)”  Valerie“Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk nogal cynisch over deze training. Alsof ik al niet genoeg achter mijn scherm zit. Na het volgen van de training begrijp ik dat dit soort tools juist helpen om dichter bij mijn leerlingen te komen. Ik kan nu veel sneller inspelen op extra leerbehoeftes, omdat ik razendsnel prachtig materiaal kan maken als aanvulling of verdieping op mijn lessen. Eigen materiaal maken is echt een stuk eenvoudiger geworden dank zij deze training en dat geeft de leraar moed.  ”  Brahim

“Eindelijk een training waar je meteen mee aan het werk kan. Beide benen op de grond en gaan! ”  Johan“Ik vind dat Miriam dit heel goed aanpakt. Rustig, vriendelijk en bescheiden, maar ze weet wat ze wil en ze weet wat wij willen. Er waren 2 tools die ik al kende, maar dat gaf uiteindelijk niet, omdat er nog minstens 20 tools waren waar ik nog nooit van gehoord had”  Nanette“Ik ben heel enthousiast geworden en er hebben nu al 5 collega’s deze training gevolgd. Iedereen past het nu toe en dat zie je echt nooit bij andere trainingen”  Inge“Ik heb inspiratie opgedaan en daarbij is het meteen bruikbaar”  Rosalie

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Trainers

Miriam Levy

“Mijn kralen van toen zijn mijn Digitale Toptools van nu”

Bert Vos

“Ik vind het boeiend om docenten binnen korte tijd een vaardigheid te leren die ze meteen kunnen toepassen.” 

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.

We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of verstuur je bericht via het formulier.

0 of 350 verstuur je bericht

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school