uǝๅǝds ʇunʞ ǝuᴉๅuo sๅɐ sɐๅʞ ǝp uᴉ ๅǝʍoz ǝſ ǝᴉp sๅǝzznd ǝʌǝᴉʇɐɔnpǝ ǝpuǝuuɐdS

(Spannende educatieve puzzels die je zowel in de klas als online kunt spelen)

Stel je voor dat je elke les, training of leeractiviteit kunt verlevendigen met spannende puzzels. Puzzels in allerlei verschillende vormen waarmee je leerlingen, studenten of trainees spelenderwijs leren. Je kunt deze puzzels op een fysieke locatie spelen maar ook online inzetten. Ludi's zijn puzzels voor alle leeftijden en niveaus en kunnen gaan over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen of deelnemers krijgen enorm veel leerplezier van Ludi's! 

Lidwoordenpuzzel gemaakt met de 'oude brieven tool'.
Kun jij bedenken wat de puzzel is en het antwoord vinden?

Makkelijk en snel nieuwe Ludi puzzels maken

Met de online tools uit onze puzzels toolkit maak je zelf in een handomdraai geweldige Ludi's. Met behulp van de handige tools leer je om snel mooie en spannende puzzels te ontwerpen. Je hebt geen speciale software nodig, je hoeft er niet bijzonder creatief voor te zijn en het kost je minder dan vijf minuten om een toffe Ludi puzzel te maken.

De tools in onze Ludi Puzzels Toolkit zijn stuk voor stuk geselecteerd op eenvoud, gebruiksgemak en vooral op het maken van prachtige en opwindende puzzels. Alle tools zijn direct te gebruiken zonder dat je je er uitvoerig in hoeft te verdiepen. En het mooiste? Bij de tools geven wij je tips en aanwijzingen hoe je de puzzels zo maakt dat je ze didactisch verantwoord kunt toepassen!

Hoe geweldige puzzels je lessen en trainingen een enorme boost geven 

Het is niet altijd makkelijk om de aandacht van leerlingen of deelnemers aan een training erbij te houden. Hoe zorg je er voor dat mensen geconcentreerd blijven en betrokken bij jouw verhaal? Ludi's zijn een uitstekende manier om de aandacht van leerlingen en trainees te trekken. 

Niet alleen kinderen en jongeren vinden het leuk om te spelen en puzzels op te lossen, bijna iedereen vindt het een welkome afwisseling tijdens een les of training. Een passende Ludi doet een beroep op de cognitieve vaardigheden van een leerling of deelnemer, zoals aandacht, concentratie, herkennen en herinneren.

Door slim gebruik te maken van onze Ludi Puzzels Toolkit hoeft de inzet van spannende puzzels jou als docent of trainer niet veel tijd te kosten. Ludi's zijn gemakkelijk aan te passen aan het niveau van jouw groep of klas. Met behulp van de Ludi Puzzels Toolkit maak je in een handomdraai de spannendste puzzels.

Eenvoudige woordzoeker, gemaakt met de woordzoeker tool. 
Welk woord hoort er niet bij?

Voordelen van de Ludi Puzzels Toolkit

Zeer snel leuke, spannende puzzels maken

Te spelen met oneindig aantal spelers en groepen

Zowel in de klas of locatie als op afstand te spelen

Geschikt voor groepen en individuele deelname op school of training

Opbrengsten van de Ludi Puzzels Toolkit

Met behulp van de Digitale Puzzels Toolkit leer je:

  • hoe je in een paar minuten spannende puzzels creëert met behulp van handige online tools;
  • hoe je puzzels kunt inzetten voor zowel afstandsonderwijs als in de klas of trainingslocatie;
  • hoe je elke puzzel didactisch kunt inzetten;
  • hoe je puzzels gebruikt om je reguliere en online lessen en trainingen te verrijken;
  • hoe je je puzzels kunt inzetten om formatief te toetsen;
  • hoe puzzels helpen bij het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden als samenwerking en logisch denken.

Ludi Puzzels volledig geïntegreerd in je les of training

De tools om de Ludi puzzels mee te maken wijzen zichzelf. Je hoeft er geen training voor te volgen of handleidingen te bestuderen. Natuurlijk wil je de puzzels inzetten als integraal onderdeel van je les of training. Daarom krijg je bij aanschaf van de Ludi Puzzels Toolkit tevens toegang tot onze mini-cursus Didactische Ludi Puzzels. In deze cursus ontvang je in de weken na aankoop acht lessen die je precies uitleggen hoe je de puzzels zo maakt en inzet dat je ze didactisch verantwoord kunt toepassen. De lessen bestaan uit puzzel voorbeelden, video's, tips en aanwijzingen die je direct kunt gebruiken. De lessen ontvang je per mail. Op deze manier haal je meer uit de Ludi Toolkit, zodat je elke les en training frisse leerenergie geeft met behulp van de digitale puzzels!

Rebus, gemaakt met de rebus tool. 
Kun jij ontcijferen wat hier staat?

Zien is geloven

Maak kennis met een aantal puzzeltools uit de Ludi Toolkit.
Stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerde tools die direct bruikbare puzzels opleveren.

Doe mee aan het gratis webinar
en overtuig jezelf

Ben je nog niet zeker of Ludi Puzzels Toolkit iets voor jou is? Doe dan gratis mee aan het webinar. Tijdens het webinar leer je alvast 4 geweldige tools kennen waarmee je zelf meteen aan de slag gaat om spannende Ludi puzzels te maken. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten en deelname aan het webinar kost je niets. Doe nu mee aan het webinar en overtuig jezelf van de waarde van Ludi Puzzels Toolkit!

Bestel de Ludi Puzzels Toolkit

De Ludi Puzzels Toolkit bestaat uit meer dan 70 online tools, die direct te gebruiken zijn.
Alle tools zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving.

Jouw investering voor de complete Ludi Puzzels Toolkit plus toegang tot de besloten Facebook groep waar docenten tips en ervaringen uitwisselen bedraagt:

Introductieprijs: 43,-  29,- Euro

Heb je nog vragen over de toolkit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

De Ludi Puzzels Toolkit bieden we ook schoolbreed aan, waarbij het hele team toegang krijgt tot alle tools. 
Dit kan gecombineerd worden met een speciale training, fysiek of online, waarbij we het team trainen in het gebruik van de tools en het creëren van spannende Ludi puzzels. Neem contact met ons op voor meer informatie.

We blijven je verrassen met nieuwe tools

Als jij dat wilt blijven we je na aanschaf inspireren en motiveren om verder te gaan met de Ludi Puzzels Toolkit. We sturen nieuwe tools, ideeën voor toepassingen en handige tips, die je via de mail ontvangt. Deze mailinglist is exclusief voor gebruikers van de toolkit. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

In de besloten Facebook groep kun je kennis, ervaringen en tips uitwisselen met andere docenten die ook met Ludi Puzzels Toolkit aan de slag zijn gegaan.

Verschillende manieren om 
Ludi  Puzzels in te zetten

Samen in de klas of op trainingslocatie
Ludi Puzzels zijn heel goed fysiek te gebruiken. Projecteer de puzzel op het smart board of met de beamer en kijk wie de puzzels als eerste oplost. Of print de puzzel en deel deze uit aan je leerlingen of studenten.

Op afstand tijdens een live bijeenkomst 
Een Ludi Puzzel kun je uitstekend online inzetten. Tijdens een live sessie presenteer je een of meerdere puzzels. Een welkome, speelse afwisseling tijdens elk webinar of Zoom sessie.

Online met een individuele link
Een Ludi is tevens prima geschikt als individuele activiteit. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met een puzzel. Het enige wat je hoeft te doen is puzzel doormailen en je leerlingen of trainees kunnen deze proberen op te lossen.

Als onderdeel van lesmateriaal of leerprogramma
Ludi's lenen zich er goed voor om op te nemen in lesmateriaal, readers of een leerprogramma.
Maak je lesmateriaal een stuk aantrekkelijker door er verschillende puzzels in op te nemen!

Toegang tot de besloten Facebook groep


Bij de Ludi Puzzels Toolkit  hoort het lidmaatschap van de besloten FB groep waarin tips, ervaringen en nieuwe tools worden uitgewisseld.

Mini-cursus Didactische Ludi Puzzels


Bij aanschaf van de Ludi Puzzels Toolkit krijg je tevens toegang tot onze mini-cursus Didactische Ludi Puzzels. In deze cursus ontvang je in de weken na aankoop acht lessen die je precies uitleggen hoe je de puzzels zo maakt en inzet dat je ze didactisch verantwoord kunt toepassen. De lessen bestaan uit puzzel voorbeelden, video's, tips en aanwijzingen die je direct kunt gebruiken. De lessen ontvang je per mail. Op deze manier haal je meer uit de Ludi Toolkit, zodat je elke les en training frisse leerenergie geeft met behulp van de digitale puzzels!

Ervaringen van gebruikers

"Met de tools uit de Ludi Toolkit weet ik elke training een speelse draai te geven "  Bas

"Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk is om leuke puzzels te maken. M'n leerlingen wachten erop dat ik weer met een nieuwe Ludi kom."  Angela

"Omgerekend heb ik per tool minder dan 30 cent betaald. Een belachelijke investering als ik zie hoe leuk m'n leerlingen de Ludi puzzels vinden."  Ingrid

"Het zijn niet alleen de super handige tools maar ik heb ook veel aan de tips hoe je elke puzzel op een didactische manier kunt inzetten. Daar was ik zelf nooit op gekomen."  Merel

"Bij een training per Zoom of Teams is de uitdaging groter om de aandacht van de deelnemers erbij te houden. Het verbaast me elke keer weer hoe enthousiast deelnemers reageren op de puzzels. Tegenwoordig stop ik in elke online training wel twee of drie Ludi's die ik op maat maak voor de klant. Het kost me vijf minuten per puzzel en het wordt enorm gewaardeerd"  Irene

"Zeer bruikbare tools en het team van Docentenbijscholing staat altijd voor je klaar."  Mijke

"De Ludi puzzels toolkit heeft m'n lessen echt een positieve boost gegeven!" Selma

Doe mee aan het gratis webinar
en overtuig jezelf

Ben je nog niet zeker of de Ludi Puzzels Toolkit iets voor jou is? Doe dan gratis mee aan het webinar. Tijdens het webinar leer je alvast 4 geweldige tools kennen waarmee je zelf meteen aan de slag gaat om spannende puzzels te maken. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten en deelname aan het webinar kost je niets. Doe nu mee aan het webinar en overtuig jezelf van de waarde van Ludi Puzzels Toolkit!

Bestel de Ludi Puzzels Toolkit

De Toolkit bestaat uit meer dan 70 online tools, die direct te gebruiken zijn.
Alle tools zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving.

Jouw investering voor de complete Ludi Puzzels Toolkit plus toegang tot de besloten Facebook groep waar docenten tips en ervaringen uitwisselen bedraagt:

Introductieprijs: 43,- 29,- Euro 

Je hebt tenminste twee jaar toegang tot alle tools. Heb je nog vragen over de Ludi Puzzels Toolkit? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

De Ludi Puzzels Toolkit bieden we ook schoolbreed aan, waarbij het hele team toegang krijgt tot alle tools. 
Dit kan gecombineerd worden met een speciale training, fysiek of online, waarbij we het team trainen in het gebruik van de tools en het creëren van spannende puzzels. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Scholen en organisaties
die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

WhatsApp

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail.