De grootste verandering binnen het onderwijs?
Zonder twijfel Artificial Intelligence

Leer je leerlingen en studenten AI op creatieve en verantwoorde wijze te gebruiken

AI in de Klas

AI kan zowel docenten als leerlingen helpen bij het leerproces. Tijdens de training krijgen docenten praktische handvatten om ChatGPT, Gemini en andere tools te integreren in hun lessen en leerlingen te leren hoe ze deze technologie kunnen gebruiken om effectiever te leren en hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Van praktijkschool tot gymnasium; Aiklas is voor elke docent

Hier is wat je krijgt wanneer je meedoet

Deze training geven we graag bij jou op school, maar je kunt deze ook online volgen. We zorgen er voor dat je meteen zelf gaat oefenen. Je gaat praktisch aan de slag met ideeën en materiaal voor jouw onderwijspraktijk en toepassingen voor jouw leerlingen of studenten. De training is geschikt voor docenten van alle Dunamare scholen.

Leren in je eigen tijd en tempo

Je leert wanneer jij wilt en hoe snel je leuk vindt. Alle inhoud staat overzichtelijk bij elkaar in de Digitale Leeromgeving.


Aanmoediging via slimme mails

Vaak heb je wat aanmoediging nodig. Wij blijven je per mail enthousiasmeren met nieuwe tools, ideeën  en aanmoediging. Net het zetje dat het verschil maakt tussen leren en doen.

Aantrekkelijke lessen met veel zelf oefenen

Geen saaie teksten maar visueel spannende lessen. Een les kost tien minuten maar pas op voor de verslavende werking van AI.


Toegang tot de Power Prompts Bank

Vijftig kant en klare Power Prompts om ChatGPT direct dingen te laten maken. Lesplan, meerkeuze test, spellen, oefeningen, ideeën voor activiteiten etc. De Power Prompts gaan je direct tijd besparen.

Dit is wat docenten over de training zeggen

De impact van deze training op docenten is ongekend.
Voor vrijwel iedereen vormt dit een grote verandering.
Praktijkschool, HAVO of gymnasium; leer AI gebruiken.

Sam

Docent Nederlands

ChatGTP een eyeopener

"De ChatGTP-cursus was echt een eyeopener voor mij. Als docent was ik sceptisch over het gebruik van AI in de klas, maar deze training heeft me laten zien hoe waardevol het kan zijn. Ik heb al gemerkt dat mijn leerlingen het waarderen dat ik materiaal op maat voor ze maak. Bedankt voor deze geweldige cursus!"

Jona

ICT-coordinator

Technologie en onderwijs

Als ICT-coördinator ben ik altijd op zoek naar manieren om technologie op een waardevolle manier in te zetten in het onderwijs. De ChatGTP-cursus heeft me laten zien hoe AI de manier waarop we onderwijs geven kan verbeteren en hoe we de technologie kunnen gebruiken om leerlingen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het was een inspirerende training.

Rob

Groep 7

Snel goed lesmateriaal maken

Als basisschool leerkracht ben ik altijd op zoek naar manieren om mijn lessen effectiever te maken en mijn leerlingen beter te ondersteunen. De ChatGTP-cursus heeft me geleerd hoe ik AI kan gebruiken om mijn lesmateriaal en toetsen te verbeteren. Het heeft me enorm geholpen om beter te begrijpen hoe ik technologie kan gebruiken om mijn leerlingen te ondersteunen en te helpen. Ik ben blij dat ik deze cursus heb gevolgd en kan het aanbevelen aan elke docent.

Zo is de training opgebouwd

Vooral veel zelf oefenen en opdrachten doen met je leerlingen.

1

Module 1: Introductie tot AI en ChatGPT

In deze module wordt een inleiding gegeven tot ChatGPT en AI in het onderwijs en worden de voordelen en beperkingen van het gebruik van deze technologie besproken. Je gaat direct aan de slag om zelf te oefenen.

2

Module 2: Effectieve AI tekst prompts leren geven

Leer hoe je ChatGPT en AI effectief kunt integreren in je lessen. AI kan een vast onderdeel worden van het leerproces, zowel bij de voorbereiding en feedback geven op werk door de docent, als gëintegreerd in het leerproces van de leerlingen of studenten.

3

Module 3: ChatGPT als hulpmiddel voor leerlingen en studenten

Je geeft je leerlingen en studenten een grote voorsprong door ze in te wijden in ChatGPT als tutor. Je leert ze om ChatGPT en AI op verantwoorde wijze te gebruiken als hulpmiddel bij leren, maken, spelen en werken. Ook zaken als fake nieuws en informatie komen aan de orde.

4

Module 4: ChatGPT als onderwijsassistent

In deze module leren docenten hoe ze ChatGPT kunnen gebruiken als onderwijsassistent.
Lessen voorbereiden, lesplan maken, differentiëren, formatief toetsen, vakoverschrijdend onderwijs, je leert hoe ChatGPT je hierbij kan helpen.

5

Module 5: AI visueel

In deze module ga je praktisch aan de slag met AI tools die visuele en multimediale zaken creëren. Beelden, 3D ontwerpen, spellen; je kunt het allemaal maken met behulp van AI.

6

Module 6: ChatGPT en AI en de toekomst van het onderwijs

In deze module worden de toekomstige ontwikkelingen van ChatGPT en AI in het onderwijs besproken, evenals ethische en privacy-overwegingen bij het gebruik van deze technologie alsmede het onderwerp plagiaat.

7

Module 7: Spelend leren met AI

In deze module leer je hoe je ChatGPT kunt gebruiken om makkelijk en snel educatieve spelletjes en spellen te ontwerpen. ChatGPT is heel goed in spellen bedenken en je leerlingen of studenten varen wel met spelend leren.

8

Module 8: Afsluitende test en evaluatie

Deze module biedt docenten de mogelijkheid om de training af te sluiten met een evaluatie en certificering.

Maak een lesplan in een oogopslag

Zomaar een voorbeeld van een docent geschiedenis.
Dit werkt voor ieder vak, voor ieder niveau, voor elke leeftijd.

Je vraagt ChatGPT om een lesplan over de Franse Revolutie.
Kijk wat er gebeurt.

ChatGPT schrijft zonder moeite een lesplan. 

Docenten vinden deze training ongekend

Veel docenten begrijpen dat ChatGPT het onderwijs blijvend veranderd.  
Lees wat collega's zeggen over onze training.

Yvonne

Leerkracht groep 7

"Wanneer je kinderen hier niet goed mee om leert gaan ben je niet goed bezig."

"Het is heerlijk om 24 uur per dag je eigen onderwijs assistent te hebben. Ik ben niet zo technisch, maar met de kant en klare prompts maak je snel de mooiste dingen. ChatGPT bespaart me echt ontzettend veel tijd."   

Kaia

Docent verzorging

"Dit helpt mijn leerlingen bij precies dat waar ze meestal niet goed in zijn."

"Mijn leerlingen zijn veel met hun handen bezig en met schrijven zijn ze vaak niet handig. ChatGPT doet dat voor ze en geeft ze bovendien ideeën, advies en structuur."

Marc

Docent marketing

"Veel studenten gaan ondernemen en KI geeft hun marketing vleugels"

"Ik heb in deze training veel geleerd om ChatGPT toe te passen en m'n studenten te leren hoe zij deze supertool kunnen inzetten voor hun marketing."

Waarom KI zo belangrijk is op school

AI en ChatGPT kan een geweldig nuttig hulpmiddel zijn bij het maken van presentaties of werkstukken. Leerlingen en studenten kunnen vragen stellen en feedback krijgen van ChatGPT over hun werk en zo geholpen worden bij het vinden van informatie en het verbeteren van hun schrijfvaardigheden. ChatGPT kan ook feedback geven op de grammatica en spelling van het werk en helpen bij het verbeteren van de leesbaarheid van de tekst.

ChatGPT kan assisteren bij het onderzoeken van verschillende onderwerpen, het opstellen van een lijst met bronnen en het bieden van alternatieve perspectieven op het onderwerp. Dit kan bijdragen aan de ontwikkeling van kritisch denken en het stimuleren van de nieuwsgierigheid van leerlingen en studenten. 


Er zijn ook gevaren aan het gebruik van AI, zoals afhankelijkheid van het model en de mogelijkheid van plagiaat. Docenten, leerlingen en studenten moeten leren om AI verantwoord te gebruiken. Het is belangrijk om AI op de juiste manier in te zetten in het leerproces, zodat het kan bijdragen aan de ontwikkeling van kritisch denken en zelfredzaamheid van leerlingen.

AI kan goed worden ingezet om te differentiëren. Met behulp van ChatGPT kunnen docenten bijvoorbeeld op maat gemaakte lessen en toetsen genereren die zijn afgestemd op de individuele leerbehoeften van elke leerling of student.

Als docent is dit een ontwikkeling die je niet mag missen. Schrijf je in voor de training en ontdek de wereld van ChatGPT. Je hebt hier geen enkele technische kennis voor nodig. Als je kunt Googlen, kun je ook ChatGPT gebruiken.


Individueel online
of bij jou op school met het team

I N D I V I D U E L E    T R A I N I N G  

T R A I N I N G   B I J   J O U  O P  S C H O O L

online OP eigen tempo

Digitale leeromgeving met alle lessen

Gratis voor Dunamare docenten

 • Leeromgeving met alle lessen en tools
 • Direct starten
 • Aiklas inspiratie mails
 • Toegang tot de Power Prompts Bank
op school met het hele team

Veel zelf oefenen, direct toepasbaar

Informeer naar de kosten

 • Training op maat, daarna online doorleren 
 • Aiklas inspiratie mails
 • Leeromgeving met alle lessen en tools
 • Power Prompts Bank

BEL, APP OF MAIL

Voor de Kickstart AI in de Klas hoef je niet technisch te zijn en heb je geen voorkennis nodig.

Dit is wat je krijgt wanneer je meedoet

Liefdevol gemaakt materiaal.
Geen theoretisch gezwam.
Veel praktijk en concrete voorbeelden.

Digitale Leeromgeving
met de complete training

 • Acht modulen verdeeld in lessen, totaal 2 - 4 uur
 • Voorbeelden en interactieve oefeningen
 • Doe de training in je eigen tijd en tempo
 • Opdrachtkaarten voor leerlingen en studenten
 • Leren door te oefenen

Mails die je actief betrekken,
ook tussen trainingen door

 • Gesynchroniseerd met de lessen
 • Met AI afgestemd op jouw onderwijspraktijk
 • Levendige voorbeelden en direct toepasbare tips

Word lid van de Aiklas community
van innovatieve docenten

Wissel ervaringen uit met docenten die
ook de kansen van AI zien

Plus deze bonussen die je niet wilt missen!

Spelend leren met Aiklas

ChatGPT analyseert leerdoelen en creëert interactieve activiteiten die kennisverwerking en kritisch denken bevorderen. Het ontwikkelt uitdagende, probleemoplossende spellen en past deze aan voor diverse leeftijden en onderwerpen.

Bonus 2

Ik verklap nog niet wat bonus 2 is, maar je hebt er veel aan wanneer je effectieve prompts wilt leren schrijven.  

Bonus 3

Bonus 3 gaat jouw leerlingen en studenten helpen. 

In drie seconden
een invuloefening maken..

Een ander voorbeeld van een leerkracht groep 6.
Zo'n invuloefening maak je op elk niveau, ook in het Engels.
Je kunt het ook gebruiken voor kennisverwerking over een ander onderwerp.

Vraagt ChatGPT om een invuloefening.
Zo makkelijk is het

Het is meteen goed.
Maar maak gerust variaties.
Dat is differentiëren.

Probeer het zelf en gebruik
het morgen in je les!

Ben je nog niet overtuigd van de kracht van KI en ChatGPT in de Klas? Of twijfel je nog om je in te schrijven voor de training? 'The proof of the pudding is in the eating'. Probeer nu een van onderstaande prompts uit en je zult de grote waarde van deze training begrijpen.

 1. Ga naar https://chat.openai.com
 2. Registreer je
 3. Kies hieronder een van de door ons bedachte prompts kaarten
 4. Kopieer de prompt en vul de prompt in met jouw onderwerp en details
 5. Klik op 'enter' en ChatGPT gaat voor je aan de slag!

Wacht niet met inschrijven
 Kijk wat andere docenten over de training zeggen

Peggy

Docent economie

Een nieuwe wereld voor mij en m'n leerlingen

Ik ben echt verslaafd geraakt. Het is ongelofelijk hoeveel tijd je met ChatGPT kunt besparen. Maar eerlijk, chattie bedenkt ook leukere activiteiten dan waar ik zelf op kom.. Met de kant en klare prompts die bij de training horen, hoef ik zelfs niet eens instructies te schrijven.

Joram

Docent natuurkunde

AI verhoogt de kwaliteit van mijn lessen

De Power Prompts die je zo kunt gebruiken zijn de hele training al dubbel en dwars waard. Maar ook fantastisch om te leren hoe je zelf goede prompts schrijft en het beste uit ChatGPT haalt. 

Jessica 

Groep 4

AI betekend extra aandacht voor de leerlingen

Wij houden AI bewust uit de onderbouw. Maar het helpt mij als juf om m'n lessen leuker te maken en meer te differentiëren. Indirect hebben de leerlingen er dus heel veel aan. Ik doe nu ook meer met ouders, want door ChatGPT kost me dat een stuk minder tijd.

Overtuigd?

Wanneer je hier bent aangekomen ben je vast overtuigd van de kracht van AI in het onderwijs. Twijfel je nog steeds om je in te schrijven voor de training? Laat me dan ajb weten waarom. Nog beter: schrijf je nu toch in, je gaat er geen spijt van krijgen. 

Vragen & Antwoorden

Geven jullie deze training ook bij mij op school?

Kan ik deze training online volgen?

Wat bedragen de kosten voor de training?

Hoeveel studielast bedraagt deze training?

Kunnen we als school subsidie krijgen voor de training?

Heb ik hier een betaald abonnement op software voor nodig?

Moet ik hier technisch voor zijn?

Voor wat voor soort onderwijs is deze training geschikt?

Wie zijn jullie eigenlijk?

Kan ik de training Aiklas volgen als ik geen Dunamare docent ben?

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar creatieve en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MBO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Docentenbijscholing

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Retiefstraat 33
1092 VW Amsterdam

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. [email protected]

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vind je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school