Enquete-Spel - Pesten op School

Het enquête-spel is een boeiend spel rondom het thema pesten, voor jou en je leerlingen. Een spel  waarbij je meer feiten te weten komt over de situatie rondom het pesten op school. Spelenderwijs leren de leerlingen bovendien over de enquête als onderzoeksmethode en hoe enquête-gegevens verwerkt en geïnterpreteerd kunnen worden.

In dit spel onderscheiden we de 4 groepen die bijna altijd aanwezig zijn in pest-situaties: de pester, de meeloper, diegene die gepest wordt en de toeschouwer. Wij gaan er van uit dat pesten de hele klas benadeelt en dat ook de toeschouwers daarom hun rol hebben. Dit is een totale benadering die veel verder gaat dan de gebruikelijke aandacht voor de pester en diegene die gepest wordt.

Veilig op het internet - thuis en in de klas

Tijdens deze cursus leer je hoe je een gesprek op gang brengt tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. Je leert hoe je je leerlingen zoveel mogelijk beschermt tegen de gevaren van social media en wat je kunt doen om cyberpesten zo veel mogelijk te voorkomen.

Er zijn zo veel applicaties die je leerlingen gebruiken. Maar hoe zit het met de gevaren die al die applicaties met hun meebrengen? Ben je als docent wel bewust van de gevaren, en hoe zit het met de ouders en de leerlingen zelf? In deze cursus leer je een aantal onmisbare dingen om je leerlingen zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet.

Doel van de cursus

In de cursus maak je kennis met verschillende digitale tools die je leerlingen kunnen helpen om hun privacy te beschermen. Tevens leer je je leerlingen helpen om hun apps zo in te stellen dat deze zo veilig mogelijk zijn. In de cursus leer je hoe je zowel met collega’s als met leerlingen en ouders media gerelateerde onderwerpen, zoals sociale media en cyberpesten kunt bespreken.

Cursusinhoud

De training bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het webinar. Alle onderdelen zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving. Het bijbehorende webinar volg je één keer.

In de komende weken en maanden hebben we weer een aantal webinars gepland. Steeds op een andere dag van de week, zodat je makkelijk een passende datum kunt vinden. Bij inschrijving kun je meteen een keuze maken uit de data die beschikbaar zijn. 

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht. Heb je nog vragen over de training? Bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Cursusinformatie

Online 

Online training met docenten uit het hele land


Bereid je leerlingen voor op de mogelijke gevaren van nieuwe media

  • Ontvang interessante activiteiten en lesmateriaal
  • Leer leerlingen zo veel mogelijk beschermen en wat je kunt doen om cyberpesten eventueel te voorkomen

€ 125,-

In-School

Training voor het gehele docententeam


Leer om internet veiligheid op de agenda te zetten bij de gehele school en bij iedere docent in de klas

  • Maak je leerlingen mediawijs
  • Leer je hoe je zowel met collega’s als met leerlingen en ouders media gerelateerde onderwerpen kunt bespreken

Neem contact op voor prijsinformatie

Nieuwsbrief Docentenbijscholing

Schrijf je in voor de nieuwsbrief 

Ontvang inspirerende informatie over onderwijs gerelateerde onderwerpen en uitnodigingen voor onze gratis introductielessen!