Digitale Escape room in de klas: een activerende werkvorm bij uitstek 

In een Escape room lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd. Escape room in de Klas is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen of studenten krijgen er enorm veel leerplezier van!

Een spannend spel over elk onderwerp

Maak zelf makkelijk je eigen Digitale Escape room spel

Het is niet altijd even makkelijk om je leerlingen of studenten enthousiast te krijgen over bepaalde leerstof. Stel dat je iets hebt waar je klas altijd opgewonden over raakt. Een activiteit waar ze niet op kunnen wachten, zoals het populaire 'apenspel' in het gymlokaal.

Met spelend leren verpak je de inhoud van je verhaal in aantrekkelijke vormen. Door een Escape room prikkel je je leerlingen om actief bezig te zijn. Tijdens het spel zijn ze actief aan het leren en bovendien stimuleert de escape room om samen te werken aan het oplossen van de puzzels.

Digitale Escape room in de Klas

Leerlingen en studenten die spelend leren

Insert Image

In de training Digitale Escape Room leren wij je in anderhalf uur een om zelf snel en makkelijk Escape room spellen te maken. Na het volgen van deze training ben jij in staat om voor elk onderwerp een spannend Escape room spel te maken. Dankzij de training weet jij precies hoe je een goed spel ontwerpt. We laten het je zien en je gaat er mee oefenen in het online webinar. Bovendien blijven we je voorzien van tools, tips en materiaal. Met de Digitale Escape room gaan je leerlingen en studenten uit hun dak.

Spelend leren en samenwerken

Veel docenten vinden het een uitdaging om structuur te geven aan informeel leren. Tijdens een Escape room ben je heel hard aan het leren, zonder dat je het merkt. Je bent met plezier een spel aan het spelen, maar ondertussen… Terwijl de leerlingen aan het spelen zijn leren ze de inhoudelijke stof die in de puzzels verwerkt zit. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe gretig leerlingen op een lastig thema duiken, gewoon omdat ze zo’n plezier in het spel hebben!

krantenartikel puzzel

Met behulp van de tools maak je zelf snel nieuwe puzzels. Bijvoorbeeld met de krantenartikel generator. In het artikel verstop je natuurlijk een code. Of je maakt met opzet taalfouten of er klopt inhoudelijk iets niet. Op die manier gaan leerlingen op zoek naar de oplossing, terwijl ze ondertussen ook het artikel lezen.

Hoeveel lidwoorden zitten er in het artikel?  

REBUS


De rebustool is een goed voorbeeld van een tool waarmee je snel een nieuwe puzzel maakt. Bovendien kun je rebussen natuurlijk voor elk onderwerp en niveau gebruiken. Elke dag een rebus is natuurlijk saai. daarom bevat onze Digitale Puzzel Toolkit meer dan vijftig verschillende tools. De rebustool vindt je trouwens hier. Gebruik hem alvast en kijk eens hoe je leerlingen of studenten reageren.

Kun je de rebus hiernaast ontcijferen?

breinkraker

Breinkrakers zijn een geweldig leuke categorie puzzels. Het aardige is dat je ook breinkrakers makkelijk kunt aanpassen aan het onderwerp van jouw les.

In het plaatje hiernaast staat een auto geparkeerd. Welk nummer heeft het vak waar de auto staat?

Positief leren

Puzzels doen niet alleen een beroep op je andere hersenhelft.
Puzzels zijn ook een uitstekende aanleiding om samen te werken.
Want wat is er nou leuker dan samen een puzzel oplossen en de code kraken!

Puzzels Toolkit

Door slim gebruik te maken van onze Digitale Puzzels Toolkit hoeft de inzet van spannende puzzels jou als docent of trainer niet veel tijd te kosten. Digitale puzzels zijn gemakkelijk aan te passen aan het niveau van jouw groep of klas. Met behulp van de Digitale Puzzels Toolkit maak je in een handomdraai de spannendste puzzels. 

Via de Digitale Leeromgeving heb je toegang tot de complete Puzzels Toolkit. De tools zijn gratis toegankelijk en staan overzichtelijk per categorie ingedeeld. Veel tools zijn zonder uitleg te gebruiken. Voor andere tools hebben we korte instructiefilmpjes gemaakt. Er komen maandelijks nieuwe puzzeltools bij.

Els Graaf

Els is meer dan twintig jaar werkzaam bij educatieve uitgeverijen.
Ze is een groot voorstander van spelen en puzzelen in het onderwijs. 

'Ik help je graag de kracht van het spelen ontdekken.
Want uitdagende puzzels geven elke les frisse leer energie!' 

We helpen je graag om jouw leerlingen aan het denken te zetten.
Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

Ervaringen van deelnemers

Manon

Juf, groep vier

Puzzels helpen bij het leren

Het zijn niet alleen de super handige tools maar ik heb ook veel aan de tips hoe je elke puzzel op een didactische manier kunt inzetten. Daar was ik zelf nooit op gekomen.  De training en de bijbehorende puzzels toolkit toolkit heeft m'n lessen echt een positieve boost gegeven!

Johan

Docent geschiedenis, VMBO

Ik ben populair  door puzzels

Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk is om leuke puzzels te maken. M'n leerlingen wachten erop dat ik weer met een nieuwe puzzel kom. Omgerekend heb ik per tool minder dan 75 cent betaald. Een belachelijk lage investering als ik zie hoe leuk m'n leerlingen de puzzels vinden.

Dana

Trainer integriteit

Managers houden ook van puzzels

Bij een training per Zoom is het lastig om de aandacht van de deelnemers erbij te houden. Cursisten reageren  enthousiast op puzzels. Nu stop ik in elke training wel een paar puzzels die ik op maat maak voor de klant. Het kost me vijf minuten per puzzel en het wordt enorm gewaardeerd.

Puzzels voor elke gelegenheid

De onderwerpen die in de training aan de orde komen

1

Puzzels voor elk onderwerp en niveau

In de training leer je hoe voor elk onderwerp en niveau een puzzel kan bedenken. Wanneer je op het juiste moment tijdens je les of training een puzzel tevoorschijn haalt geeft dat een enorme versterking aan je verhaal. Wij leren je puzzeldenken.

2

Het gebruik van de Puzzels Toolkit

Door slim gebruik te maken van onze Digitale Puzzels Toolkit hoeft de inzet van spannende puzzels jou als docent of trainer niet veel tijd te kosten. Je leert om snel puzzels te maken over jouw onderwerp, stijl en het niveau van jouw leerlingen of studenten.

3

Puzzels gebruiken in lesmateriaal

Wanneer je eenmaal weet hoe je puzzels kunt gebruiken maak je in een handomdraai het mooiste materiaal.  

4

Puzzels en formatief toetsen

Puzzels zijn prima te gebruiken om formatief te toetsen. Wanneer je een serie puzzels over een onderwerp maakt kun je deze tevens als toets gebruiken. 

5

Extra tools en handigheidjes

We laten je zien allerlei handigheidjes zien om de puzzels breed in te zetten, zowel in print als op het smartboard en de computer. We besteden ook aandacht aan interactieve puzzels.

tools

De toolbox blijf je ook na de training gebruiken 

Om snel en makkelijk puzzels te maken gebruiken we een aantal verschillende tools en programma's. In de Puzzels Toolkit die bij de training hoort vindt je ruim vijftig geweldige puzzel tools. Ook na de training blijf je toegang houden tot de puzzel tools. Er komen regelmatig tools bij. Je gaat hier voor jaren plezier aan beleven.

Extra bij de training

Natuurlijk krijg je ook bij dit programma een paar extra's. Na afloop van de training  blijven we je via mail en Facebook prokkelen met tips, nieuwe tools en interessant materiaal.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep wisselen deelnemers tips, ideeën en materiaal uit. Gooi je project in de groep en ontvang direct opbouwende feedback.

Trips en Tricks mails

We blijven je mailen met tips, tools en nieuw materiaal. Natuurlijk kun je je altijd afmelden maar wil je niet geïnspireerd blijven?

Digitale Leeromgeving

In de Digitale Leeromgeving vind je de Puzzel Toolkit met 50 geweldige puzzel tools. Ook na de training behoudt je toegang.

Doe zelf mee of train met het hele team

Je kunt deze training volgen met een online webinar of meedoen aan de fysieke variant bij jou op school. De open inschrijving trainingen worden vrijwel wekelijks gegeven. 

Individuele deelname

live online 



€ 175,-  € 155,-

  • Deelname aan het webinar
  • Toegang tot de Puzzels Toolkit
  • Mail abo met tips, tools en materialen
  • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
  • Kies een datum die jou uitkomt, ook in de vakantie
bij jou op school

fysiek of online voor jouw docententeam 


informeer

naar de kosten

  • Fysiek bij jou op school of online
  • Op maat voor jouw school en team
  • Ook geschikt voor digibeten
  • Design heeft directe impact op het leerproces
  • Afsluiting training met spannende wedstrijd

De kosten te financieren vanuit het NPO

Deze programma's vallen onder de binnen het Nationaal Programma Onderwijs aangewezen interventies waar geld voor beschikbaar is. De door de overheid opgestelde menukaart biedt interventies die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. In Nederland zijn ze kansrijk bij de aanpak van corona vertragingen in alle onderwijssoorten: PO, VO en MO. Onze kant en klare subsidie-templates helpen je om de programma's direct te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op om een programma op maat te bespreken.

Meer over financiering vanuit het Nationaal Programma Onderwijs

In samenwerking met Docentenbijscholing kun je de programma’s financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Daarbij is het tevens mogelijk om de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen. Onze programma’s zijn kant en klaar, dus inclusief enthousiaste instructeurs, de benodigde hardware en lesplannen gebaseerd op spelend leren en samenwerking. Elk programma wordt op maat gemaakt, aangepast aan de leerdoelen van de school en het niveau van de leerlingen.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MO, inclusief speciaal en praktijkonderwijs. Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW

.D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen
De programma’s van Docentenbijscholing op het gebied van spelend leren, persoonlijke talentontwikkeling en techniek helpen bij het ontwikkelen van metacognitie en zelfregulerend leren. Samenwerking en de ruimte geven aan elkaars talenten staat altijd centraal. De programma’s zijn ook een uitstekend voorbeeld van onderzoekend- en ontwerpend leren.

F. Faciliteiten en randvoorwaarden
Deze categorie is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school. 

Tevens mogelijk in combinatie met programma's van de Programmeerclub
Onze zusterorganisatie de Programmeerclub verzorgt complete techniek programma's op PO, MO en VO scholen op basis van spelend leren. We helpen scholen met met de bèta, wetenschap en techniek invulling van hun onderwijs. Behalve het verzorgen van onderwijs door onze eigen instructeurs trainen we docenten om meer met techniek te doen. Het opdoen van technische kennis gecombineerd met het leren van sociale vaardigheden staat centraal. Neem contact op om een programma op maat voor jouw school te bespreken: www.programmeerclub.com

Alle informatie

Het aanbod

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Voor wie?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Opbrengsten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Trainers - docenten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Opbouw programma

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Toelatingseisen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Open inschrijving - schrijf nu in

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

Training bij jouw op school

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et nam dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco nam laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

Gun je leerlingen die voorsprong.

Bij Docentenbijscholing hebben we het altijd over spelend leren. Dat werkt ontzettend goed, want of het nu gaat om kleuters of managers van een bank: iedereen vindt splen leuk. Je doet je leerlingen een groot plezier met spannende puzzels want elke les knapt er van op.

We helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

PS
Buiten de training voor docenten geven we ook programma's Design Captain aan leerlingen. Onze instructeurs komen op scholen door heel Nederland om leerlingen te leren vormgeven. Kijk op www.programmeerclub.com 

 Onze trainingslocatie

Al onze trainingen worden zowel op school als geheel online gegeven. Onze fysieke open inschrijving trainingen worden gegeven in Amsterdam, Antwerpen en Groningen.