Mentor Meesterschap: Mentor strategieën voor Optimaal Leren & een Veilige Klassensfeer

Leid je leerlingen naar succes en welzijn met Mentor Meesterschap

Mentor Meesterschap

Deze training is ontworpen om docenten in het voortgezet en middelbaar onderwijs te helpen lastige maatschappelijke onderwerpen op een effectieve en inclusieve manier met leerlingen te bespreken. Ontdek hoe kletskaarten en geavanceerde AI-tools jouw gespreksvaardigheden kunnen versterken. Bovendien komt in deze training leren om te leren aan de orde.

mentor training

Transformeer Gesprekken met Leerlingen

Mentor Meesterschap biedt jou krachtige methoden en tools om complexe onderwerpen met leerlingen te bespreken. Leer hoe je respectvolle en constructieve gesprekken over lastige maatschappelijke onderwerpen kunt voeren, ondersteund door kletskaarten en innovatieve AI-gestuurde oefeningen.

Vaardigheden voor Effectieve Gesprekken: Begeleid Leerlingen in Complexiteit

Ontdek hoe je de volledige potentie van gesprekken kunt benutten, ongeacht het onderwijsniveau. Leer niet alleen hoe je een ondersteunende leeromgeving kunt creëren, maar ook hoe je vaardigheden ontwikkelt om moeilijke onderwerpen met leerlingen te bespreken. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde voor alle soorten docenten.

Empathisch Luisteren: Het Creëren van een Veilige en Verbonden Klasomgeving

Verdiep je in strategieën om actief te luisteren naar de behoeften en problemen van je leerlingen. Ontdek hoe je op verschillende niveaus kunt ingrijpen, waardoor gesprekken openhartiger, veiliger en constructiever worden. Hierdoor voelen leerlingen zich begrepen en gehoord.

AI-gestuurde Hulpmiddelen: Kletskaarten en Creatieve Oefeningen

Onze geavanceerde AI-tool, stelt jou is staat om op maat gemaakte kletskaarten en andere activiteiten over uitdagende onderwerpen te genereren. Deze tool ondersteunt jou met creatieve ideeën om moeilijke gesprekken aan te gaan over onderwerpen die op dat moment relevant zijn in de klas. Met behulp van de tool creëer je waardevolle en toepasselijke gesprekservaringen.

Creëer een Positieve Leeromgeving: Respect en Open Dialoog

Leer strategieën om een inclusieve sfeer te bevorderen en uitdagingen tussen leerlingen aan te gaan. Ontdek hoe je op verschillende niveaus kunt interveniëren, waardoor gesprekken openhartiger, veiliger en constructiever worden. Deze aanpak draagt bij aan een positieve en veilige klasomgeving.

> Of lees hieronder wat de training precies inhoudt 👇

Zo is de training opgebouwd

1

Module 1: Lastige onderwerpen bespreekbaar maken

Leer hoe je moeilijke onderwerpen open kunt breken en bespreekbaar kunt maken in de klas. Ontwikkel effectieve gespreksvaardigheden om diepgaande en constructieve interacties te creëren tussen jou en je leerlingen.

2

Module 2: Luistervaardigheden en effectieve communicatie

Verfijn je luistervaardigheden en leer hoe je signalen van leerlingen kunt oppikken voor betere gesprekken.

3

Module 3: KletsKaarten voor lastige gesprekken

Ontdek de impact van onze kletskaarten bij het voeren van uitdagende gesprekken. Leer hoe je deze doelgerichte hulpmiddelen kunt inzetten om diepgaande dialogen te stimuleren en complexe maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Ontwikkel je vermogen om met vertrouwen en empathie te luisteren naar de gedachten en gevoelens van je leerlingen, en gebruik onze kletskaarten als krachtig hulpmiddel voor betekenisvolle gesprekken.

4

Module 4: Culturele diversiteit en inclusieve dialogen

Verken culturele diversiteit en stimuleer inclusieve dialogen voor een verrijkende leeromgeving.

5

Module 5: AI Tools voor lastige gesprekken

Leer werken met AI-tools die je kunnen ondersteunen bij het voeren van lastige gesprekken. Leer hoe je deze tools effectief kunt inzetten om diepgaande gesprekken te faciliteren en tot nieuwe inzichten te komen.

6

Module 6: Emotionele intelligentie en empathie in gesprekken

Ontdek hoe je je bewustzijn van emoties kunt vergroten en effectief kunt reageren op de gevoelens van leerlingen. Leer hoe je een veilige ruimte kunt creëren waarin leerlingen zich gehoord en begrepen voelen. Ontwikkel vaardigheden om empathie te tonen en een ondersteunende omgeving te bevorderen, zelfs bij moeilijke gespreksonderwerpen.

7

Module 7: Reflectie en zelfzorg voor docenten

Leer hoe je na lastige gesprekken met leerlingen kunt reflecteren op je eigen rol en aanpak. Ontdek strategieën om met eventuele emoties om te gaan en jezelf te beschermen tegen emotionele belasting. Leer hoe je effectieve zelfzorg kunt integreren om je welzijn te behouden en professioneel te blijven, zelfs in uitdagende gesprekssituaties.

Of lees eerst meer over deze training  👇

Dit is wat docenten over de training zeggen

De impact van deze training op docenten en leerlingen is van grote waarde.
De training over het voeren van lastige gesprekken biedt een effectieve aanpak om uitdagende conversaties in het onderwijs aan te gaan.
en effectieve aanpak voor uitdagende gesprekken.
mentorklas
emiel

Juf groep 7

Interactieve mentorlessen

De training over lastige gesprekken heeft mijn pedagogische vaardigheden echt naar een hoger niveau getild. Dankzij de gesprekstechnieken en de kletskaarten voel ik me nu zelfverzekerder en beter voorbereid om moeilijke onderwerpen met mijn leerlingen te bespreken

mentorklas
denise

Docent Maatschappijleer

Gevoelige gesprekken bespeekbaar maken

De training over lastige gesprekken biedt een gestructureerde benadering van het omgaan met gevoelige thema's. Vooral het onderdeel over empathie en emotionele intelligentie heeft mijn inzicht vergroot. De praktische toepasbaarheid in het klaslokaal is echt een pluspunt.

mentor workshop
romy

Directeur VMBO

Snel goed lesmateriaal maken

De training over lastige gesprekken voor docenten voorziet ons team van waardevolle tools en inzichten. De kletskaarten en AI-tool zijn handige hulpmiddelen die bijdragen aan een positieve en respectvolle leeromgeving


> Of lees eerst meer over de workshop Mentor Meesters👇

ALEX

Alex is een ervaren pedagoog met een sterke passie voor het begeleiden van docenten in diverse rollen binnen het onderwijs. Als voormalig docent en mentor begrijpt hij uit eigen ervaring de uitdagingen waarmee docenten geconfronteerd worden bij het begeleiden van leerlingen. Met diepgaand inzicht in communicatieve vaardigheden en de behoeften van moderne leeromgevingen, traint hij docenten in effectieve strategieën voor mentorinteracties en het vormen van sterke groepen.

Alex hecht veel waarde aan het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving voor leerlingen. "Docent zijn gaat verder dan alleen lesgeven; het gaat om het inspireren en begeleiden van jonge geesten," benadrukt hij. "Ik ben enthousiast om docenten te ondersteunen bij het bouwen van bruggen tussen zichzelf en hun leerlingen, het aanpakken van lastige onderwerpen en het bevorderen van een positieve klassensfeer. Samen kunnen we leerlingen helpen groeien en hun volledige potentieel bereiken."

Waarom lastige maatschappelijke gesprekken  met je leerlingen zo belangrijk zijn

Lastige maatschappelijke gesprekken voeren met je leerlingen is van essentieel belang, omdat ze de mogelijkheid bieden om begrip te creëren voor diverse perspectieven en belangrijke maatschappelijke kwesties. In een wereld vol verschillende achtergronden en opvattingen is het vermogen om respectvolle gesprekken te voeren over controversiële onderwerpen een waardevolle vaardigheid. Door deze gesprekken aan te gaan, geven we leerlingen de kans om te leren hoe ze effectief kunnen luisteren naar anderen en hun eigen standpunten kunnen onderbouwen met argumenten en empathie.

Het vermogen om goed te luisteren en respectvol te communiceren is de kern van het voeren van lastige gesprekken. Het stelt leerlingen in staat om de meningen van anderen te begrijpen en inzicht te krijgen in verschillende perspectieven. Door actief te luisteren naar elkaars standpunten, kunnen leerlingen hun eigen denkwijzen verbreden en meer begrip ontwikkelen voor de complexiteit van maatschappelijke vraagstukken.

Een veilige omgeving creëren voor deze gesprekken is van groot belang. Leerlingen moeten zich vrij voelen om hun gedachten en gevoelens te delen zonder angst voor veroordeling. Dit draagt bij aan een atmosfeer van openheid en vertrouwen, waarin iedereen zich gehoord en gerespecteerd voelt. In een dergelijke omgeving kunnen leerlingen met verschillende achtergronden en opvattingen samen leren en groeien.

Voor leerlingen is het cruciaal dat ze zich gehoord en begrepen voelen in de klas. Pas wanneer ze zich veilig voelen om hun gedachten te delen, kunnen ze volledig deelnemen aan het leerproces. Lastige gesprekken bieden de mogelijkheid om dit te bereiken, doordat ze een platform creëren waar leerlingen hun zorgen, vragen en meningen kunnen uiten. Dit draagt niet alleen bij aan een inclusieve leeromgeving, maar ook aan de ontwikkeling van kritisch denken en sociale vaardigheden die van onschatbare waarde zijn in hun toekomstige leven.

Bij jou op school of bij ons op locatie

op school - team

Veel zelf oefenen
Direct toepasbaar

Informeer naar
de kosten

 • Training op maat, leren gaat door na de training
 • Inspiratie mails
 • Set kletskaarten voor moeilijke gesprekken over verschillende onderwerpen
 • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
 • Toegang tot de AI tools

BEL, APP OF MAIL

op school - leiding

Ervaren, overzicht krijgen, strategie bepalen

Informeer naar
de kosten

 • Training door topspecialisten op directie niveau
 • Gericht op inzicht verkrijgen door te doen
 • Strategie sessie
 • Toegang tot de AI tools

BEL, APP OF MAIL

Dit is wat je krijgt wanneer je meedoet

Liefdevol gemaakt materiaal.
Geen theoretisch gezwam.
Veel praktijk en concrete voorbeelden.

Mails die je actief betrekken,
ook tussen trainingen door

 • Gesynchroniseerd met de lessen
 • Met AI afgestemd op jouw onderwijspraktijk
 • Levendige voorbeelden en direct toepasbare tips

Toegang tot de Power Prompt bank

Meer dan vijftig direct te gebruiken Power Prompts

Plus deze bonussen die je niet wilt missen!

Ai tool

om kletskaarten te genereren 

ChatGPT analyseert leerdoelen en creëert interactieve activiteiten die kennisverwerking en kritisch denken bevorderen. Het ontwikkelt uitdagende, probleemoplossende spellen en past deze aan voor diverse leeftijden en lastige onderwerpen.

AI in de klas
sets kletskaarten

Verschillende sets kletskaarten, direct inzetbaar in de klas om lastige gesprekken met je leerlingen aan te gaan.

Kletskaarten
Bonus 3

Bonus 3 gaat jouw leerlingen en studenten helpen. 

Overtuigd?

Wanneer je hier bent aangekomen ben je vast overtuigd van de kracht van Mentor Meesterschap. Twijfel je nog steeds om je in te schrijven voor de training? Laat me dan ajb weten waarom. Nog beter: schrijf je nu toch in, je gaat er geen spijt van krijgen. 

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel ons, stuur een app of verstuur je bericht via het formulier. 

Docentenbijscholing 
2050 Publishers BV
Retiefstraat 33
1092 VW Amsterdam

Neem contact met ons op:
T. 020-8943037
E. info@docentenbijscholing.nl

Algemene voorwaarde & Disclaimer
Hier vind je onze Algemene Voorwaarden en de Disclaimer.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school