Bel ons:  020-8943037

020-8943037

Digitale Escape Rooms

Educatieve Escape Rooms die je zowel in de klas als online kunt spelen

In een Digitale Escape Room lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Je kunt de spellen en puzzels geheel online spelen maar ook fysiek in de klas. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!

Speel het proefspel en overtuig jezelf

Makkelijk en snel een nieuw spel maken

In deze training leer je hoe je zelf een Digitale Escape the Classroom kunt maken. Met behulp van handige tools leer je om snel mooie en spannende puzzels te ontwerpen. Voor de Digitale Escape Room heb je geen materialen nodig zoals kistjes of slotjes, alles is immers digitaal. Dat betekent dat je deze spellen ook op afstand kunt spelen met een onbeperkt aantal spelers en groepjes, steeds opnieuw.

Een Digitale Escape Room speel je op afstand online of samen in de klas. Een spel kan individueel worden gespeeld, maar in een groepje pak je de extra winst van het samenwerken en reflecteren daarop. Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken, in de klas of samen online: welkom in de 21e eeuw!

Online samen op afstand spelen of in de klas 

Je kunt tijdens een les een complete Escape the Classroom spelen. Maar hoe leuk is het om elke les weer één puzzel van het spel te spelen? Denk out of the box en geef elke les een nieuwe puzzel of maak een mini-Escape Room spel bestaande uit drie puzzels.

Leerlingen vinden het niet alleen geweldig om een Digitale Escape the Classroom te spelen, ze vinden het ook heel leuk om er zelf een te maken! Ook tijdens het ontwerpen van een Escape Room zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en verdiepen ze hun inhoudelijke kennis.Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen hoeft de inzet van de Digitale Escape Room jou als docent niet veel tijd te kosten. Doordat docenten reeds gemaakte spellen met elkaar zullen delen op onze besloten Facebook groep komt er steeds meer keuze aan onderwerpen. En Digitale Escape Rooms zijn gemakkelijk aan te passen aan het niveau van jouw groep of klas. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om een succes van de Digitale Escape the Classroom te maken.

Voordelen van een Digitale Escape Room

Geen kistjes, slotjes en ander materiaal nodig

Te spelen met oneindig aantal spelers en groepen

Zowel in de klas als op afstand te spelen

Geschikt voor groepen en individuele deelname

Opbrengsten van de training

De training bestaat uit een webinar, materialen, video’s, templates, puzzel tools en meer. In deze training leer je:

 • hoe je een pakkende Digitale Escaperoom bouwt met behulp van handige online tools;
 • hoe je een Digitale Escaperoom kan inzetten voor zowel afstandsonderwijs als in de klas;
 • hoe je met behulp van ‘storytelling’ geweldige Digitale Escaperoom scripts kunt maken;
 • hoe je losse Digitale Escaperoom puzzels gebruikt om je reguliere en online lessen te verrijken;
 • hoe je je Digitale Escaperoom inzet om formatief te toetsen;
 • hoe de Digitale Escaperoom helpt bij het ontwikkelen van 21e eeuwse vaardigheden als samenwerking en leiderschap, ook online.

Speel het proefspel en overtuig jezelf

Ben je nog niet zeker of de training Digitale Escape the Classroom iets voor jou is? Speel dan het gratis proefspel ‘Ontmasker de Hacker’ over internetveiligheid. In dit spannende spel probeert een gemene hacker om de school te hacken. Speel het spel en overtuig jezelf van de waarde van de Digitale Escaperoom in the Class.

Escape the classroom

Schrijf je in voor de training!

De training bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het webinar. Alle onderdelen zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving. Het bijbehorende webinar volg je één keer.In de komende weken en maanden hebben we weer een aantal webinars gepland. Steeds op een andere dag van de week, zodat je makkelijk een passende datum kunt vinden. Bij inschrijving kan je meteen een keuze maken uit de data die nog beschikbaar zijn. Ook kies je daar of je de training individueel volgt, of in groepsverband in ons trainingscentrum.

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Jouw investering voor de complete training inclusief deelname aan het webinar en al het materiaal bedraagt:

125,- Euro

Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037.

Deze training bieden we ook in-school aan, waarbij we een speciaal webinar geven, exclusief voor jouw team. Wanneer de tijd het weer toelaat geven we deze training ook fysiek bij jou op school, eventueel als onderdeel van een complete studiedag. In dat geval kan ook de fysieke Escape Room met kistjes en slotjes aan de orde komen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Training informatie

Ben je geïnteresseerd in het volgen van onze Digitale Escape Room training? Wil jij binnen een paar uur leren om je eigen Digitale Escape the Classroom te maken? Deze training is compleet met alle materialen die je nodig hebt. Je hoeft verder niets aan te schaffen en je hebt geen speciale software nodig. Het is ook niet ingewikkeld om een spel te maken. We leren je niet alleen hoe het werkt maar ook hoe je een onweerstaanbaar Escape Room spel maakt door er een sterk verhaal in te stoppen!

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je na de training inspireren en motiveren om verder te gaan met Escape the Classroom. We sturen ideeën voor scripts, nieuwe spellen en handige tips, die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor cursisten en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kan je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.Het materiaal bestaat onder andere uit puzzels, video’s, kaartensets, verhaallijnen en online tools die je direct kunt gebruiken. In de besloten Facebook groep kun je kennis, spellen en ervaringen uitwisselen met andere docenten die ook met Escape the Classroom aan de slag zijn gegaan.

5 manieren om de Digitale Escape Room & Puzzels in te zetten

Op afstand tijdens een live bijeenkomst Een Digitale Escape Room kun je natuurlijk prima online spelen. Tijdens een live sessie spelen kleine groepjes spelers samen het spel. Ze moeten samenwerken en gebruik maken van elkaars talenten om de spannende puzzels op te lossen. Na het spelen reflecteren de leerlingen op hun samenwerking. Tijdens de training leer je de fijne kneepjes om ook van een live Escape Room een succes te maken.

Online met een individuele linkEen Digitale Escape Room is uitstekend geschikt als individuele activiteit. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met deze activerende lesvorm. Het enige wat je hoeft te doen is de link doorsturen en je leerlingen kunnen starten met het spel. Perfect voor formatief toetsen.

Samen in de klas of op locatieEen Digitale Escape the Classroom is ook heel goed fysiek samen te spelen. Je verdeelt de leerlingen in kleine groepjes en elk groepje speelt samen het spel. Ook hier moeten spelers samenwerken en gebruik maken van elkaars talenten om de spannende puzzels op te lossen. Na het spelen reflecteren de spelers  op hun samenwerking.

Laat leerlingen een eigen Escaperoom ontwerpenHet is goed mogelijk om leerlingen zelf een Digitale Escape the Classroom te laten ontwerpen. Individueel of samen is het een heel leuke en leerzame opdracht, waarbij leerlingen worden uitgedaagd om spannende puzzels te bedenken. Stel je voor dat een hogere groep of klas een spel maakt voor een lagere groep of klas. Hoe mooi is het wanneer ze het vervolgens samen spelen! Ook bij het ontwerpen van een spel moeten leerlingen samenwerken en hierop reflecteren.

Gebruik van losse puzzelsDigitale puzzels zijn ook uitstekend los in te zetten. Tijdens een online live bijeenkomst, als opdracht via mail en app of op het smartboard in de klas: een spannende puzzel geeft frisse leerenergie aan elke les!

Wat krijg je:

Als je besluit om de training bij ons te volgen en met de Digitale Escape the Classroom aan de slag te gaan krijg je de volgende zaken:

Webinar

Het webinar wordt online gegeven door een van onze ervaren trainers en duurt ongeveer 120 minuten. Tijdens het webinar bouwen we een complete Digitale Escaperoom. We laten je van A tot Z zien hoe dat moet. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Al tijdens het webinar ga je aan de slag om zelf te oefenen met puzzels maken. Door het gebruik van de chat en het oefenen wordt het webinar echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! Tijdens de training leer je alles over Escape the Classroom zodat je je leerlingen kunt begeleiden in het spelen en bouwen.

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Leefstijl Spel

Het is natuurlijk tof wanneer je direct een spel kunt spelen met je klas. Tijdens het webinar bouwen we een spannend spel over leefstijl. Dat spel krijg je natuurlijk kado. Je kunt het zelfs heel gemakkelijk aanpassen aan het niveau van jouw groep of klas. Met een link ben je klaar om te spelen!

Kraak de code

Digitale Puzzel Tools

Omdat je natuurlijk direct van start wilt gaan helpen we je op weg met geweldige tools waarmee je in een handomdraai prachtige en spannende puzzels maakt.  Denk aan rebussen, woordzoekers, stereogrammen, bonnetjes, oude brieven etc. etc. Alle tools zijn gratis te gebruiken. Onze collectie tools hebben we door de jaren heen verzameld en ze worden dagelijks door ons zelf gebruikt.

Reflectiekaarten

Wanneer leerlingen samen een Escape Room spelen moeten ze samenwerken en gebruik maken van elkaars talenten om de puzzels op te lossen. De Reflectiekaarten helpen je leerlingen om na afloop van het spel te reflecteren op hun samenwerking.

Escape Room Design Template

Goed begin is het halve werk. Met behulp van onze Escape Room Design Template maak je snel en gemakkelijk een helder ontwerp voor je eigen spel.

Abonnement op de Escape Mails

Deelname aan de pre- en post-mails die je voor en na het webinar ontvangt met belangrijke informatie en materiaal. Ook na de training blijven we je nog gedurende tenminste drie maanden spannende tips en puzzels sturen ter inspiratie.

Escape the classroom

5 Video’s met uitleg

Behalve het webinar krijg je ook nog 5 losse trainingsvideo’s waarin we een aantal belangrijke onderwerpen uit het webinar nogmaals goed uitleggen:

 • Hoe je een Digitale Escape Room technisch aanmaakt en inricht
 • Hoe je de Canva tool gebruikt om je puzzels visueel aantrekkelijk te maken
 • Hoe je met behulp van verhaal en spanningsboog een onweerstaanbaar Escape Room spel maakt
 • Hoe je een Digitale Escape Room kunt spelen tijdens een live sessie
 • Hoe je de antwoorden van leerlingen uitleest en de Escape Room kunt gebruiken om formatief te toetsen

Toegang tot de besloten Facebook groep

Bij deze training hoort het lidmaatschap van de besloten FB groep waarin tips, ervaringen en complete spellen worden uitgewisseld.

Bonusvideo: hoe verander je een online spel in een fysiek spel

In deze video leggen we je uit hoe je een Digitale Escape Room kunt omzetten en aanpassen naar een fysiek spel met kistjes en slotjes. Ook leren we je hoe je een hybride Escape Room maakt, een combinatie van digitale en fysieke puzzels. Wel de charme van echte kistjes en slotjes, niet de stress van een berg materiaal om een spel in kleine groepjes met je klas te kunnen spelen.

Schrijf je nu in voor de training!

Schrijf je nu in voor de training. Heb je vragen of wil je je hele docententeam trainen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037.

De kosten te financieren vanuit het NPO

Deze programma’s vallen onder de binnen het Nationaal Programma Onderwijs aangewezen interventies waar geld voor beschikbaar is. De door de overheid opgestelde menukaart biedt interventies die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. In Nederland zijn ze kansrijk bij de aanpak van corona vertragingen in alle onderwijssoorten: PO, VO en MO. Onze kant en klare subsidie-templates helpen je om de programma’s direct te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op om een programma op maat te bespreken.

Meer over financiering vanuit het Nationaal Programma Onderwijs

In samenwerking met Docentenbijscholing kun je de programma’s financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Daarbij is het tevens mogelijk om de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen. Onze programma’s zijn kant en klaar, dus inclusief enthousiaste instructeurs, de benodigde hardware en lesplannen gebaseerd op spelend leren en samenwerking. Elk programma wordt op maat gemaakt, aangepast aan de leerdoelen van de school en het niveau van de leerlingen.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MO, inclusief speciaal en praktijkonderwijs. Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW

.D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingenDe programma’s van Docentenbijscholing op het gebied van spelend leren, persoonlijke talentontwikkeling en techniek helpen bij het ontwikkelen van metacognitie en zelfregulerend leren. Samenwerking en de ruimte geven aan elkaars talenten staat altijd centraal. De programma’s zijn ook een uitstekend voorbeeld van onderzoekend- en ontwerpend leren.

F. Faciliteiten en randvoorwaardenDeze categorie is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school.

Tevens mogelijk in combinatie met programma’s van de ProgrammeerclubOnze zusterorganisatie de Programmeerclub verzorgt complete techniek programma’s op PO, MO en VO scholen op basis van spelend leren. We helpen scholen met met de bèta, wetenschap en techniek invulling van hun onderwijs. Behalve het verzorgen van onderwijs door onze eigen instructeurs trainen we docenten om meer met techniek te doen. Het opdoen van technische kennis gecombineerd met het leren van sociale vaardigheden staat centraal. Neem contact op om een programma op maat voor jouw school te bespreken: www.programmeerclub.com

Nog niet overtuigd? Speel het proefspel!

Ben je nog niet zeker of de training Digitale Escape the Classroom iets voor jou is? Speel dan het gratis proefspel ‘Ontmasker de Hacker’ over internetveiligheid. In dit spannende spel probeert een gemene hacker om de school te hacken. Speel het spel en overtuig jezelf van de waarde van de Digitale Escape Room.

Ervaringen van deelnemers

Erg actieve cursus waar ik veel inspiratie uit heb gehaald om zelf aan de slag te gaan.”  Eva

“Ik vond het echt leerrijk met duidelijke, bruikbare tips om zelf aan de slag te gaan.”  Valerie“Ik kan oprecht zeggen dat ik dit de leukste en meest nuttige training ooit vond! Ik werk inmiddels al wat jaren in het onderwijs en heb dus ook van alles voorbij zien komen, van leuk maar niet bruikbaar tot gewoon niet goed. Vanmiddag- en vanavond heb ik voor het eerst meegemaakt dat ik om 21.30 uur eigenlijk nog niet klaar was met de training en nog rustig een uur door had gekund. Ik heb veel energie en inspiratie gekregen!”  Tess

“Fijn dat het praktisch was, meteen ook zelf aan het werk.”  Vanessa“Wat een waanzinnige cursus was dit zeg!! De aanpak was heel relaxt en de inhoud kwam goed uit de verf. Leuk om te merken hoe zo’n escaperoom een groep bij elkaar kan brengen en vervolgens effectief aan het werk kan zetten. Een inspirerende activiteit die ik graag wil gaan gebruiken in mijn onderwijs.”  Gidius“Ik ben enthousiast gemaakt en heb veel bruikbare tips gekregen om zelf aan de slag te kunnen.”  Kim“Vernieuwend en inspirerend.” Selma

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Kraak de code

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen. We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school.

020-8943037

 

Whatsapp

[email protected]

0 of 350 verstuur je bericht

Trainers

Naf Hershler

“Ik ben nog steeds dat jongetje dat leuke spelletjes voor zijn vriendjes maakt.” 

Bert Vos

“Ik vind het boeiend om docenten binnen korte tijd een vaardigheid te leren die ze meteen kunnen toepassen.”