Share

Annie M.G. Schmidt-dag

De eerste keer dat ik verliefd werd, was ik 4 jaar. Mijn moeder las Pluk van de Petteflet voor en ik was meteen verkocht. Wat een stoere jongen met zijn rode kraanwagentje en wat een avonturen beleefde hij in het torentje. Ik wist het zeker; later zou ik met Pluk gaan trouwen en samen in zijn kraanwagentje rijden door de stad. We zouden in de toren gaan samenwonen en nog meer avonturen beleven. Misschien zou iemand later ook wel een boek over ons schrijven!

Generaties groeien op met de boeken van Annie M.G. Schmidt. Ik heb mijn kinderen ook veel van haar boeken voorgelezen. Wiplala was het favoriete boek van mijn eigen jongens. Wat hebben we daar samen een plezier van gehad!

20 mei is de geboortedag van Annie M.G. Schmidt. Deze dag is in 1997 uitgeroepen tot de Annie M.G. Schmidt-dag.

Ter ere van haar verjaardag hoop ik dat er in zoveel mogelijk scholen aandacht aan Annie M.G. Schmidt en haar boeken besteed wordt. Wat mij betreft een super leuke gelegenheid voor leerkrachten om een boek op te pakken, een musical te bekijken of een les te wijden aan Annie M.G. Schmidt. Voor leerkrachten wordt er ieder jaar een lezing georganiseerd ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidt-dag. Dit jaar vindt de lezing plaats op 16 mei 2018 in het kinderboekenmuseum. Kijk hier voor meer informatie: https://www.kinderboekenmuseum.nl/ontdek-en-beleef/evenementen/32/annie-mg-schmidtlezing-vol

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school