Training Escape the Classroom: een activerende werkvorm bij uitstek!

In een Escape the Classroom lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp. Je leerlingen krijgen er enorm veel leerplezier van!


Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Escaoe the classroom

 Escape the Classroom is een activerende werkvorm bij uitstek!

Leerlingen en studenten denken visueel en zijn snel afgeleid

Docenten komen naar onze trainingen om binnen korte tijd een nieuwe vaardigheid te leren. De training is vooral praktisch en niet theoretisch. Dat past heel goed bij onze eigen visie op eigentijds onderwijs. Wij zijn namelijk dol op activerend en spelend leren.

Leerlingen die actief bezig zijn om kennis te verwerven, elkaar in de ogen kijken en samenwerken, eigen en andermans vaardigheden ontdekken: welkom in de 21e eeuw!

Veel docenten vinden het een uitdaging om structuur te geven aan informeel leren. Tijdens een Escape the Classroom ben je heel hard aan het leren, zonder dat je het merkt. Je bent met plezier een spel aan het spelen, maar ondertussen… Terwijl de leerlingen aan het spelen zijn leren ze de inhoudelijke stof die in de puzzels verwerkt zit.

Wij hebben met eigen ogen gezien hoe gretig leerlingen op een lastig thema duiken, gewoon omdat ze zo’n plezier in het spel hebben!

Training Escape the Classroom

Training Escape the Classroom

Ontwerp je eigen escaperoom

Insert Image

Leerlingen vinden het niet alleen geweldig om een Escape the Classroom te spelen, ze vinden het ook heel leuk om er zelf een te maken! Ook tijdens het ontwerpen van een Escape the Classroom zijn leerlingen creatief bezig, trainen ze hun logisch denken en verdiepen ze hun inhoudelijke kennis.

Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen hoeft de inzet van Escape the Classroom jou als docent niet veel tijd te kosten. Doordat docenten reeds gemaakte spellen met elkaar delen is er steeds meer keuze aan onderwerpen. De benodigde hardware zoals kistjes, cijfersloten en uv-lampen kun je telkens opnieuw gebruiken. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om een succes van Escape the Classroom te maken.

Binnen 5 minuten vormgeven wat je maar wilt

In het webinar leer je om met behulp van Canva en andere tools makkelijk en snel vorm te geven. Door gebruik te maken van templates, sjablonen en andere handigheden ziet je materiaal eruit alsof het door een professionele vormgever is gemaakt. Er zijn templates voor elk onderwerp, leeftijd en niveau. Je kunt straks niet alleen zelf prima vormgeven maar het ook je leerlingen en studenten leren!

Print

Je maakt de mooiste ontwerpen om op papier af te drukken. Of het nu gaat om een opdracht, toets, boekje of spel: je maakt het allemaal makkelijk en snel. Wanneer je het vormgeven eenmaal hebt ontdekt wordt het een verslaving. Een verjaardagskaart, uitnodiging voor ouders, voor je het weet ziet alles wat er uit jouw handen komt geweldig uit.

Smartboard

Ook saaie presentaties voor op het smartboard verander  je in een handomdraai in een spannende belevenis. Kies een van de honderden templates en pas deze zelf gemakkelijk aan. Je zult zien dat je de aandacht van de klas langer vasthoudt met frisse, prikkelende vormgeving. Een beeld zegt meer dan honderd woorden.

scherm

Wanneer je taken en opdrachten aantrekkelijk zijn vormgegeven motiveert dat leerlingen om hun best te doen. Door gebruik te maken van kant en klare templates hoef je zelf niets te ontwerpen en ben je gauw klaar. Terwijl je leerlingen genieten van professioneel opgemaakt materiaal!

Bert Vos

Bert Vos is van oorsprong violist en verhalenverteller. Naast zijn werk als trainer reist Bert langs Nederlandse scholen met zijn zelf geschreven muziekvertelvoorstellingen. Deze zijn gebaseerd op het werk van zijn moeder, de kinderboekenschrijfster Ida Vos. In deze populaire voorstellingen worden lastige en gevoelige onderwerpen op een unieke en informele wijze bespreekbaar gemaakt.

Al sinds zijn achtste jaar is Bert vertrouwd met informele leerprocessen, vanwege zijn actieve rol binnen Nederlandse jeugdverenigingen en jeugdorkesten. Vanaf zijn 14e is Bert Vos zelf betrokken bij het onderwijzen van jongere kinderen, met gebruikmaking van ‘gestuurd informeel leren’. Bert was docent op de muziekscholen van Leiderdorp en Leiden. Nu is Bert naast zijn werk als trainer, werkzaam als verhalenverteller voor het impresariaat ‘het Verteltheater’. Als uitvoerend artiest is Bert actief op podia in binnen- en buitenland.

'Ik help je graag de kracht van spelend leren te ontdekken. Want leerlingen en studenten leren beter en makkelijker wanneer het beeld ook optimaal is'. We helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven.
Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

Ervaringen van deelnemers

Astrid

Jus groep zes

Jonge leerlingen denken in beelden

Heel erg verfrissend en inspirerend. Al die doosjes en slotejes maken het heel spannend. Ik heb de training op locatie gevolgd en het  contact met mede cursisten is waardevol. Het was ook leuk en leerzaam dat we zelf een speel konden spelen gedurende de training.

Maarten

Docent Duits, VMBO

Wiskunde aantrekkelijk maken

Een hele leuke training waar je gelijk mee aan de slag kan in je eigen klas. Het is wel even pittig om zelf aan de slag te gaan, maar de e-mails met nieuwe ideeën helpen daarbij. De besloten facebook groep is ook een goede aanvulling op de training..

Theo

Metor, VWO

Spelen leren - wat spannend!

Wat een waanzinnige cursus was dit zeg!! De aanpak was heel relaxt en de inhoud kwam goed uit de verf. Leuk om te merken hoe zo’n escaperoom een groep bij elkaar kan brengen en vervolgens effectief aan het werk kan zetten. Een inspirerende activiteit die ik graag wil gaan gebruiken in mijn onderwijs."

Kraak de code

De onderwerpen die in de training aan de orde komen

1

Het gebruik van templates voor je escaperoom

In de training leer je hoe je met behulp van Canva gemakkelijk nieuwe afbeeldingen, documenten en presentaties maakt. Je leert om een nieuw project te starten en te delen, het gebruik van kleuren, fonts en het verplaatsen van objecten.  Tijdens het webinar ga je direct al aan het oefenen.

2

Story telling en escaperooms

Door middel van kant en klare templates en sjablonen kun je zeer snel de prachtigste projecten maken. In de training leer je om gauw de juiste templates te vinden. Je leert om templates handig aan te passen aan jouw onderwerp, stijl en het niveau van jouw leerlingen of studenten.

3

Educatieve puzzels maken

Canva kent een uitgebreide bibliotheek van educatieve templates en objecten. Wanneer je weet hoe je deze moet gebruiken maak je in een handomdraai het mooiste materiaal. Voor print, scherm en smartboard.

4

Hoe speel je het spel

We besteden extra aandacht aan het maken van aantrekkelijke presentaties met Canva. Presentaties die je op het Smartboard toont of digitaal met je leerlingen deelt.

5

Video

Je leert ook hoe je Canva kunt gebruiken om korte educatieve videoclips te maken. Bijvoorbeeld als flitsende inleiding over een onderwerp wat je in de les gaat behandelen.

6

Screencasts

Met behulp van een screencast kun je een video maken van wat jij doet op je beeldscherm. Zo kun je gemakkelijk bepaalde dingen aan je leerlingen of studenten uitleggen.

7

Extra tools en handigheidjes

Met Canva kun je ontzettend veel, maar niet alles. Wat wanneer je een foto wil isoleren van de achtergrond? Of wanneer je een afbeelding lichter wilt maken? Misschien ben je op zoek naar rechtenvrije foto's? Met onze gereedschapskist vol tools heb je alles wat je nodig hebt.

tools

De toolbox blijf je ook na de training gebruiken 

Om snel en makkelijk te vormgeven gebruiken we een aantal verschillende tools en programma's. In de Toolbox die bij de training hoort vindt je ruim twintig handige tools die een geweldige aanvulling op Canva vormen. Ook na de training blijf je toegang houden tot de Toolbox. Er komen regelmatig tools bij. Je gaat hier voor jaren plezier aan beleven.

Jij kunt dit ook aan
je leerlingen leren!

daan

'Met Canva kun je niet alleen vormgeven voor papier, maar je kunt ontwerpen ook digitaal gebruiken. dat is veel beter voor het milieu!'

lucas

'Voor school heb ik een boekje over Orca's gemaakt. De juf heeft me geholpen om het mooi te maken. Ik heb dat programma heel snel geleerd.'

emma

'Sinds ik Canva heb geleerd maak ik heel mooie boekverslagen. M'n cijfers zijn omhoog gegaan, ik denk dat m'n docente ook van mooi opgemaakte boekverslagen houdt.'

Lisa

'Super leuke zo'n Escaperoom, zelfs onder deze beker was een QR code verstopt die we nodig hadden om een puzzel op te lossen.

Extra bij de training

Natuurlijk krijg je ook bij dit programma een paar extra's. Na afloop van de training  blijven we je via mail en Facebook prokkelen met tips, nieuwe tools en interessant materiaal.

Besloten Facebook groep

In de besloten Facebook groep wisselen deelnemers tips, ideeën en materiaal uit. Gooi je project in de groep en ontvang direct opbouwende feedback.

Tips en Tricks mails

We blijven je mailen met tips, tools en nieuw materiaal. Natuurlijk kun je je altijd afmelden maar wil je niet geïnspireerd blijven?

Digitale Leeromgeving

In de Digitale Leeromgeving vind je o.a. extra instructiefilmpjes en de Toolbox met 20 onmisbare vormgeving tools. Ook na de training behoudt je toegang.

Doe zelf mee of train met het hele team

Je kunt deze training volgen met een online webinar of meedoen aan de fysieke variant bij jou op school. De open inschrijving trainingen worden vrijwel wekelijks gegeven. 

Individuele deelname

live online € 175,-  € 87,-

  • Deelname aan het webinar 
  • Toegang tot de Digitale Leeromgeving
  • Mail abo met tips, tools en materialen
  • Geen voorkennis nodig, iedereen kan het
  • Kies een datum die jou uitkomt, ook in de vakantie
bij jou op school

voor jouw docententeam of leerlingen


informeer

naar de kosten

  • Fysiek bij jou op school of online
  • Op maat voor jouw school en team
  • Ook geschikt voor digibeten
  • Design heeft directe impact op het leerproces
  • Afsluiting training met spannende wedstrijd

De kosten te financieren vanuit het NPO

Deze programma's vallen onder de binnen het Nationaal Programma Onderwijs aangewezen interventies waar geld voor beschikbaar is. De door de overheid opgestelde menukaart biedt interventies die in internationaal onderzoek effectief zijn gebleken. In Nederland zijn ze kansrijk bij de aanpak van corona vertragingen in alle onderwijssoorten: PO, VO en MO. Onze kant en klare subsidie-templates helpen je om de programma's direct te verwerken in het actieplan van jouw school. Neem contact met ons op om een programma op maat te bespreken.

Meer over financiering vanuit het Nationaal Programma Onderwijs

In samenwerking met Docentenbijscholing kun je de programma’s financieren vanuit het Nationaal Programma Onderwijs. Daarbij is het tevens mogelijk om de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen. Onze programma’s zijn kant en klaar, dus inclusief enthousiaste instructeurs, de benodigde hardware en lesplannen gebaseerd op spelend leren en samenwerking. Elk programma wordt op maat gemaakt, aangepast aan de leerdoelen van de school en het niveau van de leerlingen.

Onze programma’s zijn geschikt voor PO, VO, MO, inclusief speciaal en praktijkonderwijs. Om je te helpen hebben we direct te gebruiken subsidie-template gemaakt om onze programma’s te verwerken in het actieplan van jouw school.

De programma’s van de Programmeerclub vallen onder de doelgebieden A, D en F van de menukaart van het Ministerie van OCW

.D. Ontwikkeling van de executieve functies van leerlingen
De programma’s van Docentenbijscholing op het gebied van spelend leren, persoonlijke talentontwikkeling en techniek helpen bij het ontwikkelen van metacognitie en zelfregulerend leren. Samenwerking en de ruimte geven aan elkaars talenten staat altijd centraal. De programma’s zijn ook een uitstekend voorbeeld van onderzoekend- en ontwerpend leren.

F. Faciliteiten en randvoorwaarden
Deze categorie is uitsluitend randvoorwaardelijk/ondersteunend in te zetten samen met interventies onder A-E. Het is dus mogelijk om binnen het programma de benodigde hardware zoals laptops, robots, drones, VR-brillen, 3D printers etc. aan te schaffen doch altijd gekoppeld aan de uitvoering van een programma op school. 

Tevens mogelijk in combinatie met programma's van de Programmeerclub
Onze zusterorganisatie de Programmeerclub verzorgt complete techniek programma's op PO, MO en VO scholen op basis van spelend leren. We helpen scholen met met de bèta, wetenschap en techniek invulling van hun onderwijs. Behalve het verzorgen van onderwijs door onze eigen instructeurs trainen we docenten om meer met techniek te doen. Het opdoen van technische kennis gecombineerd met het leren van sociale vaardigheden staat centraal. Neem contact op om een programma op maat voor jouw school te bespreken:
www.programmeerclub.com

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel op 020 - 8943037l, app of mail om met ons te overleggen.

Gun je leerlingen die voorsprong.

Mijn collega Naftalie heeft het altijd over de krachtige combinatie van inhoud met vorm. De vorm is minstens zo belangrijk, want bepalend of de boodschap van de inhoud overkomt. Leer zelf vormgeven en je doet je leerlingen een groot plezier met fraai en toegankelijk materiaal. Leer je leerlingen zelf ook vormgeven en je geeft ze een kado voor het leven, op school, voor studie, werk en privé. We helpen je graag om jouw leerlingen ook een voorsprong te geven. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of schrijf  je meteen in voor de training.

PS
Buiten de training voor docenten geven we ook programma's Design Captain aan leerlingen. Onze instructeurs komen op scholen door heel Nederland om leerlingen te leren vormgeven. Kijk op www.programmeerclub.com 

 Onze trainingslocatie

Al onze trainingen worden zowel op school als geheel online gegeven. Onze fysieke open inschrijving trainingen worden gegeven in Amsterdam, Antwerpen en Groningen.

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school