Bereid je leerlingen voor op de gevaren van internet en sociale media

In de cursus leer je om Internetveiligheid op een leuke en speelse manier onder de aandacht van je klas te brengen. We laten je precies zien hoe je leerlingen hun computer, tablet en mobieltje zo goed mogelijk kunnen instellen en gebruiken zodat ze veilig op het internet zijn. Je krijgt handvaten om te zorgen hoe je leerlingen bewust kan maken van de uitdagingen die het internet met zich mee brengt. Hoe voorkom je cyberpesten en wat doe je als het te laat is en de veiligheid van je leerling al in gevaar is. Hoe ga je met leerlingen, collega’s en ouders om wat betreft al de uitdagingen op het internet.

Begin met de Kletskaarten Pesten en overtuig jezelf

Op een leuke manier leren over Internetveiligheid

Tijdens deze training leer je hoe je een gesprek op gang brengt tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. Je leert hoe je je leerlingen zoveel mogelijk beschermt tegen de gevaren van social media en wat je kunt doen om cyberpesten zo veel mogelijk te voorkomen.

Wist je dat leerkrachten maar twintig procent van het (online) pestgedrag waarnemen?

Er zijn zo veel applicaties die je leerlingen gebruiken. Maar hoe zit het met de gevaren die al die applicaties met zich meebrengen? Ben je als docent wel bewust van de gevaren, en hoe zit het met de ouders en de leerlingen zelf? In deze cursus leer je een aantal onmisbare tools kennen om je leerlingen zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet.

Spelend en activerend leren

Eigenlijk hebben we het hier niet alleen over en training. Want bij Docentenbijscholing bestaan trainingen uit complete leerprogramma's. Ook bij de training Internetveiligheid krijg je toegang tot onze Digitale Leeromgeving met toegang tot allerlei materialen, zoals spellen, checklists, kaartensets, tools, video's etc.

Neem bijvoorbeeld ons Digitale Escape the Classroom spel 'Ontmasker de Hacker'. Leerlingen vinden het niet alleen heel leuk om zo'n spel te spelen maar leren ondertussen spelenderwijs over Internetveiligheid!  

Door slim gebruik te maken van kant en klare spellen, enquetes, quizzen, filmpjes en meer hoeft het onderwerp Internetveiligheid jou als docent niet veel tijd te kosten. In onze besloten Facebook groep delen docenten tips en ervaringen om al het materiaal zo effectief mogelijk in te zetten. Tijdens de training leren we je alle fijne kneepjes om Internetveiligheid succesvol aan te pakken. 

Filmpje uit het Escape Room Spel 'Ontmasker de Hacker' waarin leerlingen spelenderwijs leren over Internetveiligheid.

Voordelen van ons leerprogramma

Interactief webinar waar je je geen moment verveelt.

Enthousiaste leerlingen door spelend leren.

Zowel in de klas als op afstand te spelen

Geschikt voor teams en voor individuele deelname

120 Euro

Opbrengsten van de training

De training bestaat uit een webinar, materialen, spellen, video's, gidsen en meer.
In deze training leer je:

  •  Hoe je leerlingen hun computer, tablet en mobieltje zo goed mogelijk kunnen instellen zodat ze veilig op het internet zijn.
  • Hoe je leerlingen bewust kan maken van de uitdagingen die het internet met zich mee brengt.
  • Hoe voorkom je cyberpesten en wat doe je als het te laat is en de veiligheid van je leerling al in gevaar is.
  • Hoe ga je met leerlingen, collega’s en ouders om wat betreft alle uitdagingen op het internet.
  • Spel activiteiten voor in de klas over internetveiligheid, cyberpesten en nepnieuws.
  • Wat de beste digitale tools van dit moment zijn om je te beschermen tegen hackers.
  • Wat is nepnieuws, en hoe herken je nepnieuws? 

Probeer de Kletskaarten Pesten
 en overtuig jezelf

Ben je nog niet zeker of de training Internetveiligheid iets voor jou is? Download dan nu de Kletskaarten "Pesten op School". Gebruik de Kletskaarten als geheim wapen om goede gesprekken over dit belangrijke onderwerp op gang te brengen. Je kunt de kaarten ook gebruiken voor activiteiten met je leerlingen! Bij ons volg je niet alleen een training maar ontvang je geweldig materiaal om de klas spelend en activerend te laten leren over Internetveiligheid.

Stop cyberpesten

Schrijf je in voor de training!

De training bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder het webinar. Alle onderdelen zijn beschikbaar in onze overzichtelijke leeromgeving. Het bijbehorende webinar volg je één keer.

In de komende weken en maanden hebben we weer een aantal webinars gepland. Steeds op een andere dag van de week, zodat je makkelijk een passende datum kunt vinden. Bij inschrijving kun je meteen een keuze maken uit de data die nog beschikbaar zijn. Ook kies je daar of je de training individueel volgt, of in groepsverband in ons trainingscentrum, of bij jou op school

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Jouw investering voor de complete training inclusief deelname aan het webinar en al het materiaal bedraagt:

120 Euro

Heb je nog vragen over de training? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

Deze training bieden we ook in-school aan, waarbij we een speciaal webinar geven, exclusief voor jouw team. Wanneer de tijd het weer toelaat geven we deze training ook fysiek bij jou op school, eventueel als onderdeel van een complete studiedag. In dat geval kan de training Internetveiligheid worden gecombineerd met onze andere trainingen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Training informatie

Ben je geïnteresseerd in het volgen van onze training Internetveiligheid? Wil jij binnen een paar uur leren hoe je leerlingen spelenderwijs aan de slag kunnen gaan met dit belangrijke onderwerp? Deze training is compleet met alle materialen die je nodig hebt. Je hoeft verder niets aan te schaffen en je hebt geen speciale software nodig. We leren je niet alleen de laatste stand van zaken over Internetveiligheid maar ook hoe je je leerlingen zich bewust laat worden over de gevaren van internet, niet een keer maar steeds weer!

Het leren stopt niet na de training

Als jij dat wilt blijven we je ook na het webinar actief inspireren en motiveren om verder te gaan met Internetveiligheid. We sturen ideeën voor activiteiten, nieuw materiaal en handige tips, die je via de mail ontvangt. Dit materiaal is exclusief voor cursisten en wordt aangepast aan jouw persoonlijke behoefte. Zo kun je alle nieuwe kennis daadwerkelijk in de praktijk brengen.

Het materiaal bestaat onder andere uit spellen, video's, kaartensets en online tools die je direct kunt gebruiken. In de besloten Facebook groep kun je ervaringen en tips uitwisselen met andere docenten die ook met Internetveiligheid aan de slag zijn gegaan.

Wat krijg je:

Als je besluit om de training bij ons te volgen en met Internetveiligheid aan de slag te gaan krijg je de volgende zaken:

Webinar


Het webinar wordt online gegeven door een van onze ervaren trainers en duurt ongeveer 90 minuten. Tijdens het webinar vertellen we je alles over de huidige stand van zaken over Internetveiligheid. We laten je ook zien hoe je dit belangrijke onderwerp op een speelse manier bespreekbaar met je leerlingen kunt maken. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen en input geven. Door het gebruik van de chat en je eigen input wordt het webinar echt interactief: geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten! Tijdens de training leer je alles over Internetveiligheid zodat je je leerlingen kunt begeleiden in dit belangrijke onderwerp.

We limiteren het aantal deelnemers per webinar zodat je zeker kunt zijn van persoonlijke aandacht.

Gids eerste hulp bij cyberpesten


Natuurlijk wil je cyberpesten voorkomen. In de training en met ons leerprogramma leer je om diverse activiteiten te doen met je leerlingen om cyberpesten te voorkomen. Soms zal het toch gebeuren dat een van jouw leerlingen te maken krijgt met cyberpesten. Met onze 'Gids eerste hulp bij cyberpesten' weet je dan precies hoe je dit moet aanpakken.

cyberpesten

Social Media Dagboek


Ons Social Media Dagboek helpt leerlingen om zich bewust te worden van hun social media gebruik. Want hoewel social media inmiddels een onlosmakelijk onderdeel van ons leven zijn geworden veroorzaakt het gebruik er van regelmatig voor uitdagingen bij kinderen en jongeren.

internetveiligheid

Kletskaarten


Bij de training en het leerprogramma Internetveiligheid krijg je maar liefst twee sets van onze bekende Kletskaarten: Kletskaarten 'Pesten op School' en Kletskaarten 'Social Media'. Gebruik de Kletskaarten om met je klas het gesprek aan te gaan over deze belangrijke onderwerpen. Krijg meer inzicht in waar je leerlingen mee bezig zijn op het internet en voer daar met behulp van de kletskaarten een goed gesprek over.

Stop cyberpesten

Dé checklist voor veilige en sterke wachtwoorden


Met behulp van onze checklist voor veilige en sterke wachtwoorden help je leerlingen om zichzelf beter te beveiligen op het internet. Je krijgt trouwens ook toegang tot onze Veilig Wachtwoorden Quiz die je met je leerlingen kunt spelen.

internetveiligheid

Cyberpesten Enquête


Met behulp van de Cyberpesten Enquête peil je hoe het onder jouw leerlingen is gesteld met cyberpesten. 
De enquête is natuurlijk 100% anoniem, zodat je leerlingen eerlijk antwoord durven te geven.


Privacy gidsen


Met behulp van onze serie Privacy Gidsen help je je leerlingen om de instellingen van hun meest populaire apps zo aan te passen dat hun privacy optimaal gegarandeerd is.


internetveiligheid

Toegang tot de besloten Facebook groep


Bij deze training en leerprogramma hoort het lidmaatschap van de besloten FB groep waarin tips en ervaringen over Internetveiligheid worden uitgewisseld.

Persoonlijk certificaat


Na het afronden van het webinar krijg je je persoonlijke certificaat per mail opgestuurd. Je naam, datum van de training en aard van de training worden duidelijk vermeld. Heel goed te gebruiken voor het inzichtelijk maken van je nascholings-uren.

veilig internet

Bonus: Pluimkaarten


Als extra ontvang je van ons de nieuwe Pluimkaarten. Met behulp van de Pluimkaarten stimuleer je je leerlingen om elkaar een pluim te geven. Niet alleen voor internetveiligheid maar heel breed toepasbaar!

Schrijf je nu in voor de training!

Schrijf je nu in voor de training. Heb je vragen of wil je je hele docententeam trainen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers:  020-8943037. 

120 Euro

Nog niet overtuigd? Probeer onze Kletskaarten

Ben je nog niet zeker of de training Internetveiligheid iets voor jou is?  Gebruik de Kletskaarten "Pesten op School" als geheim wapen en overtuig je van de hoge kwaliteit en bruikbaarheid van onze materialen! Knip de Kletskaarten uit en gebruik ze om over het belangrijke onderwerp (cyber)pesten goede gesprekken op gang te brengen. Je kunt de kaarten ook gebruiken voor activiteiten met je leerlingen!

Ervaringen van deelnemers

"Een zeer interessante training over een belangrijk onderwerp.."  Jos

"Ik vond het echt leerzaam, veel praktische tips gekregen."  Jasmin

"Er zou meer aandacht in het onderwijs moeten worden besteed aan dit onderwerp. Nadat ik de training heb gevolgd kan ik op een veel betere manier met mijn leerlingen praten over cyberpesten"  Jolanda

"Ik heb het gevoel dat ik door de training veel beter begrijp wat mijn leerlingen uitspoken op het internet"  Inge

"Voorkomen is beter dan genezen, na het volgen van dit webinar heb ik het gevoel dat ik mijn leerlingen beter kan begeleiden, zodat ze veilig zullen zijn op het internet"  Loes

"Na het volgen van deze training wil ik hier ook binnen het team hier meer aandacht aan besteden. Vooral alle materialen die je erbij krijgt maken deze training aantrekkelijk."  Els

"Cruciale kennis opgedaan die iedere docent zou moeten weten." Johan

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel op 020 - 8943037l, app of mail om met ons te overleggen.