• Home >>

Veilig op het Internet - Thuis en in de Klas

Tijdens deze cursus leer je hoe je een gesprek op gang brengt tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media. Je leert hoe je je leerlingen zoveel mogelijk beschermt tegen de gevaren van social media en wat je kunt doen om cyberpesten zo veel mogelijk te voorkomen. ​

Wist je dat ruim 60% van de jongeren aangeeft wel eens lichamelijke klachten te hebben door te veel gebruik van beeldschermen en het aanwenden van een verkeerde lichaamshouding? 

Er zijn zo veel applicaties die je leerlingen gebruiken. Maar hoe zit het met de gevaren die al die applicaties met zich meebrengen? Ben je als docent wel bewust van de gevaren, en hoe zit het met de ouders en de leerlingen zelf? In deze cursus leer je een aantal onmisbare dingen om je leerlingen zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet.

Doel van de cursus

In de cursus maak je kennis met verschillende digitale tools die je leerlingen kunnen helpen om hun privacy te beschermen. Tevens leer je je leerlingen helpen om hun apps zo in te stellen dat deze zo veilig mogelijk zijn. In de cursus leer je hoe je zowel met collega’s als met leerlingen en ouders media gerelateerde onderwerpen, zoals sociale media en cyberpesten kunt bespreken.

Cursusinhoud

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 60 minuten die live online worden gegeven door een van onze ervaren trainers. Tijdens de lessen hoor en zie je de docent en op je scherm zie je de slides die bij de les horen. Via de chat kunnen jij en je medecursisten vragen stellen. Door het gebruik van de chat, polls, oefeningen en stellingen waar je op kunt reageren wordt de les echt interactief; geen monoloog maar dialoog tussen de docent en de cursisten!

Tussen de lessen door krijg je per mail steeds materiaal en opdrachten die er voor zorgen dat je de nieuw opgedane kennis goed verwerkt. In de digitale leeromgeving vind je alle onderdelen van de cursus overzichtelijk bij elkaar. Op het besloten forum kun je je opgedane kennis en ervaring met andere cursisten delen.

In de cursus laten we je precies zien hoe je je computer, ipad en mobieltje zo goed mogelijk kan instellen zodat je veilig op het internet kan zijn. Je krijgt handvaten om te zorgen hoe je leerlingen bewust kan maken van de uitdagingen die het internet met zich mee brengt. Hoe voorkom je cyberpesten en wat doe je als het te laat is en de veiligheid van je leerling al in gevaar is. Hoe ga je met leerlingen, collega’s en ouders om wat betreft al de uitdagingen op het internet.

Schrijf je in voor de cursus!

Klik op "inschrijven", vul het inschrijfformulier in en alles wijst zich vanzelf! Heb je nog vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Online 

Online training met docenten uit het hele land


Bereid je leerlingen voor op de mogelijke gevaren van nieuwe media.

 • check
  Ontvang interessante activiteiten en lesmateriaal.
 • check
  Leer leerlingen zo veel mogelijk beschermen en wat je kunt doen om cyberpesten eventueel te voorkomen.

€ 160,-

In-School

Training voor het gehele docententeam


Leer om internet veiligheid op de agenda te zetten bij de gehele school en bij iedere docent in de klas.

 • check
  Maak je leerlingen mediawijs.
 • check
  Leer je hoe je zowel met collega’s als met leerlingen en ouders media gerelateerde onderwerpen kunt bespreken.

Neem contact op voor prijsinformatie

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

WhatsApp

00972-525734760

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Astrid schreef:

  Wij zouden graag deze cursus aan onze docenten aanbieden voor de week van de Mediawijsheid. Dat valt dit jaar op 17 t/m 24 November. Is dat te kort dag om nu nog te regelen?

  • Shai test Shai test schreef:

   Hoi Astrid, Er is nog genoeg tijd om deze cursus aan jullie docenten aan te bieden, voor de Week van de Mediawijsheid. We mailen je even over hoe we dat zo snel mogelijk kunnen regelen.

 • Truus schreef:

  Ik vind dit een heel belangrijk onderwerp. Ik ben zelf nogal ouderwets en ken veel programma’s niet. Leer je in deze cursus ook wat over de verschillende programma’s die jongeren gebruiken. Is de cursus ook bedoelt voor wat ouderwetsere docenten onder ons?

  • Shai test Shai test schreef:

   Beste Truus, Deze cursus is zeker ook geschikt voor docenten zoals jij. Er zijn zo veel applicaties die je leerlingen gebruiken. Maar hoe zit het met de gevaren die al die applicaties met hun meebrengen? Ben je als docent wel bewust van de gevaren, en hoe zit het met de ouders en de leerlingen zelf? In deze cursus leer je een aantal onmisbare dingen om je leerlingen zoveel mogelijk te beschermen tegen de gevaren van het internet. We maken in deze cursus kennis met populaire applicaties die je als docent moet kennen.

 • >