Leren omgaan met werkdruk 

Training voor docenten en schoolleiders  

Ben jij docent in het PO of VO en ervaar je werkdruk? Heb je stressklachten en wil jij weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan? In deze training krijg je uitgebreid inzicht in werkdruk. Je leert stress hanteren en spanning verminderen. 

Je volgt deze training op je eigen manier: op locatie in Amsterdam of 's-Hertogenbosch of digitaal vanuit huis. 

Ben je schoolleider? Dan geven we deze training bij jou op school, voor het hele team

werkdruk verminderen

Last van stress en werkdruk in het onderwijs?

Deze training helpt je inzicht te krijgen en je uitdagingen aan te pakken

Ervaar jij stress in je werk en voel je je opgejaagd? Heb je als docent het gevoel dat er elke dag teveel van je gevraagd wordt en weet je niet wat je hieraan kunt doen? In deze training leren we je stap voor stap hoe je grip krijgt op je stress en hoe je het beste met werkdruk om kunt gaan. Zodat jij weer met meer plezier voor de klas kunt staan. 

Het laatste dat je wilt, is dat je stressklachten verergeren en dat je overspannen raakt of in een burnout terecht komt. Deze training helpt je je stress aan te pakken en te voorkomen dat je in de toekomst in dezelfde valkuilen stapt.

Zo gaan we tijdens de training in op factoren die een rol kunnen spelen bij de werkdruk die jij ervaart. Stress is namelijk een optelsom van externe factoren in je werk- en privé-leven en interne factoren (je persoonlijke stijl van denken en doen). 

Je kunt de training op je eigen tempo, vanuit huis volgen. Zo krijg je langzaam weer grip op je stress. Je leert je schadelijke patronen herkennen en hierop actie te ondernemen.

Zet de eerste stap naar het verminderen van werkdruk door hier onze gratis flyer te downloaden met handige tips en trucs om de werkdruk te verminderen.

Persoonlijke stressverhogende factoren

Iedereen is anders. De ene persoon is gevoeliger voor stress dan de andere. Iedereen kan burnout raken, maar niet iedereen overkomt het. Welke factoren spelen hier een rol in? Welke stijl van denken en doen heb jij ontwikkeld waardoor je gevoeliger bent voor stress? Ook dit bespreken we in deze training.

Speciaal ontwikkeld voor mensen in het onderwijs

Door en voor educatieve professionals

werkdruk onderwijs

Er zijn ontzettend veel cursussen en trainingen over omgaan met werkdruk. Maar, waarom zou je toch voor deze kiezen? Het antwoord is simpel: wij hebben deze training speciaal ontwikkeld voor docenten en professionals in het onderwijs. Het blijft niet bij theorie maar je gaat direct praktisch aan de slag. 

Onze jarenlange ervaring in de onderwijssector en talloze gesprekken met onderwijzers en docenten hebben geleid tot deze training. Boordevol tips, praktische handvatten en altijd gegeven door een trainer die precies weet hoe het onderwijs in elkaar steekt.

De inhoud van de training

De onderwerpen die in de training aan de orde komen

1

Wat is stress?

We beginnen de training door dieper in te gaan op stress. Wat is dit eigenlijk? Wat doet het met je lichaam? Hoe kun je het herkennen? Welke persoonlijke factoren spelen een rol in jouw stressbeleving? We leggen het precies aan je uit. 

2

Meten is weten

In het 2e onderdeel gaan we in op het vastleggen van je mate van stress. Want, hoe kom je erachter dat je teveel stress hebt? Je hebt het lang niet altijd door! En dat terwijl het erg belangrijk is om stress vroegtijdig op te merken. Daarom moet je bekend zijn met de signalen op fysiek, mentaal en cognitief gebied. Door bijvoorbeeld een vragenlijst in te vullen of een dagboek bij te houden krijg je inzicht in jouw stressbronnen.

3

Mindfulness 

In deze modulen behandelen we mindfulness. Wat is het? En waarom is dit zo belangrijk om beter met stress om te leren gaan? Je hebt nu een heleboel nieuwe inzichten in je eigen patronen en je weet wat je kunt doen om beter met stress om te gaan. 

4

Effectiever omgaan met werkdruk en stress

Tijdens dit onderdeel gaan we in op de do’s en don’ts bij het omgaan met stress en werkdruk in het onderwijs. We vertellen je bijvoorbeeld de best practices om je hoofd leeg te maken en om bewustwording en balans te creëren. Wat kun je loslaten, omdat je er geen invloed op hebt? En op welke punten in je leven kun je juist meer regie pakken?

5

Effectiever werken

Vervolgens kijken we naar je werksituatie. Wat kun je zelf doen om meer geordend te werken? Meer overzicht leidt vaak tot minder stress.  

6

Yoga en stress

Wist jij dat yoga een goede manier is om met stress om te gaan en om het te verminderen? In dit onderdeel leggen we je uit waarom dat zo is én hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Tijdens de training gaan we samen oefenen om ons dit eigen te maken.


Na deze training heb jij:

 • Meer inzicht in de oorzaken van jouw werkdruk en stress
 • Minder last van stress in je dagelijkse werkzaamheden
 • De kennis om met yoga en mindfulness rust te creëeren
 •  De ruimte om werkdruk bespreekbaar met je collega's te maken

Ook voor teamleiders, schoolleiders en directeuren

In het onderwijs worden gemiddeld 10% meer burnout klachten ervaren dan in andere sectoren. Onder alle leeftijdsgroepen, ook de jonge docenten. In het voortgezet onderwijs overweegt 25% van de leerkrachten al binnen 5 jaar te stoppen met het werken in het onderwijs. 

Als teamleider, schoolleider of directeur wil je natuurlijk voorkomen dat jouw mensen uitvallen vanwege stressklachten. Je wilt dat ze de signalen tijdig herkennen en daar op de juiste manier mee om weten te gaan. 

Daarom is deze cursus ook bij uitstek geschikt om in teamverband te volgen. We komen bij jou op locatie met een ervaren trainer. Voorkomen is beter dan genezen: leer je team stressklachten voor te blijven.


Zo werkt het

individuele, digitale deelname

Na inschrijven en betaling krijg je toegang tot de online training. De individuele, online training bestaat uit vooraf opgenomen video’s die je in je eigen tijd en op je eigen tempo kunt kijken. 

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je een onderdeel mist of dat je op een bepaalde tijd aanwezig moet zijn. 

Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving en je ontvangt na afloop mails van ons met extra tips. 

Je hebt drie jaar lang toegang tot de training.

08
Days
:
 
06
Hours
:
 
19
Minutes
:
 
54
Seconds

You missed out!

Schrijf je in tot het einde van de maand. De online training kun je vanuit huis doen in je eigen tempo.Je krijgt 50% korting ter gelegenheid van de Week van het Werkgeluk.

Individuele deelname op locatie in Amsterdam
of 's-Hertogenbosch

Je schrijft je in voor een bepaalde dag en komt voor de training naar Amsterdam of 's-Hertogenbosch. Hier volg je de training met een groep andere docenten. Na afloop van de training krijg je toegang tot de digitale leeromgeving. Hier staan alle trainingsonderdelen online, inclusief bijbehorend materiaal. Zo kun je de training nog eens op je gemak doornemen. 

Ook krijg je toegang tot de besloten Facebook-groep. Hier kun je met andere cursisten ervaringen uitwisselen of je vragen stellen aan onze trainers. 

Je hebt drie jaar lang toegang tot de digitale training en je ontvangt na afloop mails van ons met extra tips.

deelname met een team bij jou op school

We kunnen de training voor jouw team geheel op maat samenstellen. Hierbij houden we rekening met de specifieke behoeften in jouw team. 

Na afloop van de training krijgen de deelnemers toegang tot de digitale leeromgeving. Hier staan alle trainingsonderdelen online, inclusief bijbehorend materiaal. Zo kan iedereen de training nog eens rustig doornemen. 

Ook krijgen de deelnemers toegang tot de besloten Facebook-groep. Hier kun je met andere cursisten ervaringen uitwisselen of je vragen stellen aan onze trainers.

Je hebt drie jaar lang toegang tot de digitale training en je ontvangt na afloop mails van ons met extra tips.  

Prijzen en mogelijkheden

Je kunt deze training individueel online volgen of
meedoen aan de fysieke variant, ook bij jou op school. 

Individuele deelname

fysiek in Amsterdam

 of 's-Hertogenbosch

3 uur

08
Days
:
 
06
Hours
:
 
21
Minutes
:
 
44
Seconds

You missed out!

€ 295,-  € 255,-

 • Live training op locatie
 • Samen met andere collega's uit het hele land
 • Na afloop nog 3 jaar toegang tot de digitale leeromgeving
 • Geen voorkennis nodig
 • Follow-up met e-mails
 • Kies een datum die jou uitkomt    
Individueel online

In je eigen tijd

en op je eigen tempo


08
Days
:
 
06
Hours
:
 
21
Minutes
:
 
44
Seconds

You missed out!

 € 230,-  € 125,-


 • Training digitaal in videovorm
 • Vanuit je eigen huis
 • In je eigen tempo
 • Na afloop nog 3 jaar toegang tot de digitale omgeving
 • Geen voorkennis nodig
 • Follow-up met e-mails
bij jou op
school

voor jouw docententeam


Informeer

naar de kosten

 • Fysiek bij jou op school of per online webinar
 • Op maat voor jouw school en team
 • Na afloop nog 3 jaar toegang tot de digitale leeromgeving
 • Geen voorkennis nodig
 • Follow-up met e-mails

Zet de eerste stap naar het verminderen van werkdruk door hier onze gratis flyer te downloaden met handige tips en trucs om de werkdruk te verminderen.

Extra bij de training

Volg je deze training over het verminderen van werkdruk in het onderwijs bij ons? Dan krijg je er nog meer bij dan de training alleen! Alle trainingsvormen komen met de volgende extra’s:

Toegang tot besloten Facebook-community 

Na de training krijg je toegang tot onze besloten Facebook-groep. Hierin kun je ervaringen uitwisselen met andere cursisten en je kunt je vragen stellen aan onze trainers.

Follow up met activerende
e-mails 

Na de training ontvang je van ons regelmatig een e-mail met daarin tips en tricks. Zo zorgen we dat je ook na het volgen van de training gemotiveerd blijft om het geleerde echt toe te passen.

Digitale Leeromgeving

Na betaling heb je 3 jaar toegang tot de digitale training. Je kunt het dus nog lang eens op je gemak terugkijken.

Twijfel je nog?

Dit is wat andere cursisten over de training zeggen.

Ingrid

Juf, groep zes

Leerzaam en waardevol

"Ik vond het erg leerzaam en waardevol, direct de volgende dag mindfulness oefeningen gedaan voordat ik naar een stressvolle vergadering ging."

Bas

Teamleider, VMBO

Enthousiaste docenten

"Het docententeam was erg enthousiast over deze training, de praktische handvatten zijn zeer waardevol. Dit kan een steuntje in de rug zijn om ziekteverzuim terug te dringen."

Kim

Wiskunde docent ,HAVO/VWO

Goede oefeningen

"Zeer bruikbare oefeningen! Duidelijke training waar je zelf veel aan kan hebben."


Veel gestelde vragen

Voor wie is deze training geschikt?
Voor docenten in het PO en VO en voor docententeams, schoolleiders, teamleiders en directeuren in het onderwijs. 

Ik betaal niet zelf voor deze training, hoe gaat dat in zijn werk? 
Bij de inschrijving kun je aangeven waar de factuur naartoe gestuurd moet worden. 

contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie of om een programma op maat voor je eigen school of team samen te stellen.


We spreken graag bij ons af, online per video of bij jou op school. Bel ons op 020-8943037, stuur een app of verstuur je bericht via het formulier. 

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden PO, VO en MBO scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

 Onze trainingslocatie

Al onze trainingen worden zowel op school als geheel online gegeven. Onze fysieke open inschrijving trainingen worden gegeven in Amsterdam, Antwerpen en Groningen.