Share

Introductieles IdentiteitsCirkels

De IdentiteitsCirkel is een tool die leerlingen helpt om na te denken over hun eigen identiteit en die ze stimuleert om met elkaar te praten over wie ze zijn. Een identiteitscirkel is een segmenten cirkel, die de identiteit van een persoon op een speelse en eenvoudige manier zichtbaar maakt.

In de cursus leer je om de IdentiteitsCirkel te gebruiken om een proces op gang te brengen dat leerlingen helpt om na te denken en te voelen wie ze zijn en wie de ander is. Tijdens de cursus leer je een stukje theorie over identiteit en imago en leer je om de IdentiteitsCirkel toe te passen in de klas.

Onze nieuwe introductieles geeft je de gelegenheid om gratis kennis te maken met de IdentiteitsCirkel! De introductieles wordt elke week online gegeven door een van onze enthousiaste instructeurs.

Deze cursus leert je om leerlingen te helpen om hun eigen identiteit zichtbaar te maken en kennis te laten maken met de belevingswereld van anderen. De IdentiteitsCirkel heeft zich bewezen als een intercultureel leermiddel bij uitstek en brengt twee beelden samen: hoe jij jezelf ziet (identiteit) en hoe anderen jou zien (imago). Door je open te stellen voor elkaars cultuur en belevingswereld, maak je het verschil tussen identiteit en imago kleiner: je leert elkaar (en jezelf) dus beter kennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school