Share

Kadaza: je persoonlijke startpagina op het digibord

In elke klas wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van het digibord. Erg handig, ook omdat je snel het internet op kunt om de leerlingen iets te laten zien. Maar, hoe onthoud je al die verschillende websites en URL’s die je veel gebruikt? Met Kadaza, een handige startpagina tool voor in de klas.

Kadaza onderwijs

Kadaza is een zelf samen te stellen, persoonlijke startpagina voor op je digibord. Je kunt icoontjes van verschillende websites simpel zelf toevoegen, verwijderen of verplaatsen. 

Je kunt zoeken in een uitgebreide database van 20.000 icoontjes. Daarnaast kun je het personaliseren met eigen kleuren, patronen en afbeeldingen. Zo richt je de startpagina helemaal naar je eigen voorkeuren in. 

Kadaza beschikt daarnaast nog over een aantal andere opties, zoals powersearch, waarmee live met de hand geselecteerde zoekresultaten worden getoond. 

Met Kadaza richt je je digibord dus in met snelle links naar bijvoorbeeld Wikikids, Schooltv, het Klokhuis of Squla.

Kadaza onderwijs

Voordelen van Kadaza

Zoals hiervoor genoemd, is het grootste voordeel van Kadaza dat je snel en eenvoudig al je veelgebruikte websites en online platformen op je digibord hebt. Daarmee behoud je overzicht en bespaar je tijd met zoeken naar de juiste websites.

Een belangrijk voordeel van Kadaza is bovendien dat het gratis is in gebruik én dat je je niet hoeft te registreren. Ook heeft Kadaza zelf veel categorieën waarin veel websites staan gerangschikt. Zo kun je snel een website vinden in een bepaald thema. Dit is ook handig om inspiratie op te doen: Kadaza maakt namelijk een selectie, waardoor je op websites terecht komt waar je zelf in eerste instantie misschien niet aan denkt. Kijk bijvoorbeeld hier voor de onderwijs-selectie van Kadaza.

AAN DE SLAG MET KADAZA

Ga jij aan de slag met Kadaza om je digibord startpagina te personaliseren? We lezen graag in een reactie wat jouw ervaring is met deze digitale tool. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school