Share

In een handomdraai Kahoot Quizzen maken met ChatGPT

Werk jij met Kahoot? Deze quiz-tool wordt al jarenlang veel op scholen gebruikt. Het maken van quizzen met Kahoot was altijd al eenvoudig, maar met de opkomst van ChatGPT wordt dit proces nu nog makkelijker. In dit blog laten we je zien hoe de integratie van Kahoot en ChatGPT werkt, en hoe jou dit waardevolle tijd kan besparen.

ChatGTP en Kahoot

Gebruik het Kahoot spreadsheet sjabloon

Wist je dat je bij Kahoot ook vragen en antwoorden kan importeren? Dan maak je de inhoud in een spreadsheet, die je importeert in Kahoot.  Kahoot levert een handig spreadsheet sjabloon dat het maken van quizzen en toetsen vereenvoudigt. Hier kun je het spreadsheet downloaden.


AI in de klas

ChatGPT integreren

ChatGPT kan in slechts enkele seconden vragen genereren die perfect aansluiten op het onderwerp van je les. Dit betekent minder tijd besteden aan het bedenken van vragen en meer tijd om je te concentreren op je leerlingen. ChatGPT is als je persoonlijke onderwijs assistent die je helpt bij het creëren van quizzen en formatieve toetsen.

Samenwerken

 Differentiëren met Kahoot en ChatGPT

Een van de meest krachtige voordelen van het combineren van Kahoot en ChatGPT is de mogelijkheid om eenvoudig te differentiëren in je lessen. Met slechts een paar aanpassingen kun je Kahoot-quizzes op verschillende niveaus maken. Zo krijgt de gemiddelde leerling een passende quiz, terwijl zwakkere leerlingen een makkelijkere quiz krijgen. Een derde quiz wordt gemaakt met meer uitdagende vragen voor de meer gevorderde leerlingen. Met behulp van ChatGPT kost dit differentiëren jou bijna geen extra inspanning.

Voorbeelden van Kahoot-quizzen

Stel je voor dat je een quiz wilt maken over gelijkheid voor je leerlingen van groep 8. Met Kahoot en ChatGPT is dit eenvoudiger dan ooit. Je kunt ChatGPT vragen laten genereren over het belang van gelijke behandeling, de betekenis van mensenrechten en hoe we kunnen bijdragen aan een samenleving gebaseerd op gelijkheid voor iedereen, ongeacht hun kleur, cultuur of geaardheid. Je mag deze begrippen inbrengen, maar je kunt ChatGPT ook alles zelf laten bedenken. 

In het VO kun je Kahoot en ChatGPT gebruiken om een quiz te maken over stemrecht en het democratische proces. Stel vragen over wie stemgerechtigd is, de geschiedenis van het stemrecht, en hoe verkiezingen werken. Met ChatGPT kun je snel en gemakkelijk vragen genereren die aansluiten op het curriculum van je geschiedenis- of burgerschap les. Differentieer de quiz door vragen op verschillende niveaus toe te voegen.

Met Kahoot en ChatGPT kun je quizzen maken voor elk onderwerp en elk niveau, van basisschool tot middelbare school en zelfs voor hoger onderwijs. Makkelijk en snel. Let wel op dat je de inhoud goed bekijkt en checkt. Je kunt ChatGPT ook een groter aantal vragen laten verzinnen waarvan jij alleen de meest geschikte vragen gebruikt.

ChatGTP kahoot
Formatief toetsen
Kahoot AI

Het proces     

1. Download het Kahoot spreadsheet template. Ga naar de Kahoot website en download het spreadsheet template die is ontworpen voor het maken van vragen.

2. Voer het onderwerp in waarover je een quiz wilt maken. 

3. Genereer vragen met ChatGPTGebruik onze Power Prompt om automatisch een reeks vragen te genereren, elk met vier mogelijke antwoorden.

4. Breng de vragen over naar het Kahoot spreadsheet

Kopieer en plak de gegenereerde vragen van ChatGPT in de juiste kolommen van het Kahoot spreadsheet sjabloon.

5. De test aanpassen en afwerken

Bekijk en verfijn de vragen indien nodig, zorg ervoor dat ze overeenstemmen met de leerdoelen en het niveau van je leerlingen.

6. Upload het spreadsheet naar Kahoot

Upload het spreadsheet naar Kahoot, die automatisch de interactieve quiz zal genereren op basis van de opgegeven vragen. Je kunt in de Kahoot nog afbeeldingen of video´s toevoegen om het levendiger te maken.

Kahoot  Power Prompt

Gebruik onze Power Prompt om automatisch een reeks vragen te genereren voor je Kahoot.

Maak een meerkeuze quiz met vier antwoorden over [vul onderwerp in] voor leerlingen of studenten van [vul niveau in]. De meerkeuze quiz moet bestaan uit [vul aantal vragen in] vragen. De vragen mogen elk niet meer dan 120 tekens bevatten. De antwoorden mogen elk niet meer dan 75 tekens bevatten. De volgende begrippen [vul in A, B, C, D, E ] moeten in elk geval in de test aan de orde komen. 

Voer het uit in een tabel met deze koppen Vraag - max 120 tekens, Antwoord 1 - max 75 tekens Antwoord 2 - max 75 tekens ,Antwoord 3 - max 75 tekens, Antwoord 4 - max 75 tekens, Tijdslimiet ( ) - 5, 10, 20, 30, 60, 90, 120 of 240 sec, Juist antwoord - kies er een - 1, 2, 3 of 4

In een handomdraai Kahoot Quizzen maken met ChatGPT

Het maken van quizzen met Kahoot was altijd al eenvoudig, maar met de opkomst van ChatGPT wordt dit proces nu nog makkelijker. In dit filmpje laten we je zien hoe de integratie van Kahoot en ChatGPT werkt, en hoe jou dit waardevolle tijd kan besparen.

Bekij hier de video

Kahoot AI

Kahoot AI vragen generator 

Als je een Kahoot!+ Max-abonnement hebt of een Kahoot! EDU-abonnement, kun je ook gebruikmaken van de AI-vragen generator die door Kahoot zelf wordt aangeboden.

Lees hier ons blog over andere tools waar je quizzen mee kunt maken.

Door Kahoot te combineren met ChatGPT kun je snel en makkelijk boeiende quizzen en toetsen maken. Deze combinatie spaart tijd, bevordert differentiatie en je leerlingen of studenten vinden het ook een leuke afwisseling. Laat ons je ervaringen weten, we zijn benieuwd.

Ontdek de mogelijkheden van ChatGPT voor jouw leerlingen en lessen!
Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor onze workshop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school