Share

Koershoekmeter bestaat nog niet? Dan maak ik hem zelf wel!

Door Guido van der Horst, docent Kompaan College Zutphen

Als docent wiskunde en ondernemer kom je wel eens wat tegen wat je dan wilt opzoeken op internet, even bestellen en dan komt het een paar dagen later binnen en kun je weer verder met je dagelijkse beslommeringen.Koershoekmeter

voor de klas staan

Al zo’n 25 jaar sta ik al voor de klas en daarnaast ben ik ook met een evenementenbureau bezig.

Gewoon omdat allebei heel leuk is maar de combi maakt het eigenlijk perfect. Niet de hele week voor de klas maar ook vaak met groepen mensen (bedrijfsuitjes, kinderen en/of Leerlingen) leuke dingen doen.

Daarnaast ook nog roostermaker zijn op een school maakt het wel een beetje druk, zeker omdat ik ook nog twee kids heb en mijn huis aan het verbouwen ben…….pffff

Dan is het wel heel handig als je gewoon even iets kunt opzoeken , bestellen, betalen en binnen laten komen.

Guido van der Horst

een koershoekmeter

Maar wat wil nu het feit : een grote koershoekmeter, je weet wel zo’n rond schijfje met graden erin en de windrichtingen, voor wiskunde les, is gewoon helemaal nergens te vinden. Heel irritant, je laat het dan weer een jaartje de boel de boel en als je even tijd hebt google je weer eens of het intussen al ergens te krijgen is. Intussen tig lessen verder en een beetje vogelen met twee XL-geodriehoeken tegen elkaar op het bord. Het is behelpen…..

Toen maar eens gaan kijken hoe ik dat zou kunnen maken. Hier en daar met bedrijfjes gebeld en een ontwerpje gemaakt. Een ander bedrijfje heeft er toen 10 gemaakt voor mijn eigen school en mijn collega’s waren enthousiast. In elk wiskunde lokaal ligt en nu een !

Ik weer door met lessen geven, maar nu met zo’n mooie koershoekmeter in mijn lokaal! Het leven gaat weer door.

 

koershoekmeter

Totdat ik op facebook op de wiskunde groep iemand een vraag stelde dat ie ook zo’n ding zocht, of iemand dat wist. Ik reageerde dat ik het zelfde probleem had en dat ik ze nu zelf maakte.

Nou dat heb ik geweten want de messenger van facebook stond roodgloeiend! Ik kreeg gelijk 50 bestellingen door. Iedereen verschrikkelijk enthousiast over de koershoekmeter, veel likes en heel veel berichten.

Ik heb toen ik ze klaar had al die dingen verzonden (hoop werk trouwens). Ik heb toen mijn eigen post gezet op facebook dat ik ze maakte en dat er gelijk 50 mensen ze wilden hebben. De reacties op dit postje waren nog overweldigender als vorige keer en ik kon er weer 100 gaan maken. Ik daarna de mensen bedanken voor hun enthousiasme . Toen kwam de volgende golf van enthousiastelingen . Ik kon er weer 150 gaan maken.

koershoekmeter

lesgeven & roosters maken

Zo zie je maar dat je het ene moment druk bent met lesgeven, verbouwen, roosteren en events en mijn eigen kids, het andere moment ben je druk met koershoekmeters maken en versturen. Mijn verbouwing lag toen even stil.

Het leukste vind ik nu dat er intussen in 300+ lokalen mijn koershoekmeter ligt dat dus blijkbaar heel veel docenten al misten. Zo ben weer even ondernemer en zo ben je weer docent,

En dan weer gewoon pappa……

Interesse? Stuur me maar een PB!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hai Guido, super idee! Graag zou ik willen weten of je ze nog maakt en hoeveel ze kosten? Ga ik even polsen bij mijn collegae wie er nog meer geïnteresseerd is. Groet, Angelique

  1. Hoi Angelique, had je reactie niet gezien, ben vooral op fb bezig! Kun je me daar een bericht sturen
   Gr guido vd Horst

 2. He Guido,

  wat een top idee.
  Kan ik er 3 bestellen voor mijn collega’s hier op school.

  Ik hoor graag van je,
  Thnx.

 3. Wat een goed idee. Erg mooi! Zijn ze nog steeds bij u te bestellen?
  Met vriendelijke groet, E. Brinkman

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school