Share

Microsoft Education komt met leerversnellers: ondersteuning voor leerlingen en docenten

Tijdens het jaarlijkse Reimagine Education event introduceerde Microsoft onlangs nieuwe learning accelerators: leerversnellers. Het is een set tools die aan de ene kant leerlingen helpen met zelfgestuurd leren, en aan de andere kant docenten ondersteunt bij het personaliseren van opdrachten, feedback en instructies.

Leerversnellers


Microsoft Education: Reimagine

Het Microsoft Reimagine Education evenement vindt jaarlijks plaats en is erop gericht om scholen te laten zien hoe ze technologie kunnen inzetten om lees-, schrijf-, reken- en communicatievaardigheden van leerlingen te verbeteren. Het event vond dit jaar op 9 februari plaats en Microsoft introduceerde hierbij de nieuwe leerversnellers.

leerversnellers

Wat zijn leerversnellers van Microsoft?

De leerversnellers van Microsoft zijn hulpmiddelen die geïntegreerd zijn in de bekende Microsoft producten, zoals Teams, OneNote, Powerpoint, Word en meer. Het zijn producten die helpen bij het ondersteunen en stroomlijnen van het maken, beoordelen en analyseren van de voortgang van leerlingen. 

De tools bieden realtime ondersteuning aan leerlingen, maar zijn er ook op gericht om jou als docent te helpen bij het personaliseren van opdrachten, feedback en instructies.

Welke leerversnellers zijn er?

De leerversnellers die Microsoft Education heeft geïntroduceerd richten zich op verschillende facetten, zoals lezen, reflecteren, zoeken en spreken.

Leescoach 

Met leescoach kunnen leerlingen oefenen met lezen, door AI-gegenereerde opdrachten. De leerlingen oefenen zelfstandig en krijgen hiermee hulp bij de uitspraak, het afbreken van lettergrepen en het vergroten van hun woordenschat. De leescoach helpt leerlingen elk op hun eigen niveau. 

Leesvoortgang 

Met leesvoortgang houd je als docent de voortgang van je leerlingen bij. Het geeft je ook snel praktische inzichten, waarmee je je leerlingen op specifieke verbeterpunten kunt wijzen. Leesvoortgang helpt jou als docent bij het maken, beoordelen en analyseren van leesopdrachten, waardoor je meer tijd overhoud om les te geven. 

Reflecteren 

Reflect is een hulpmiddel binnen Teams. Hiermee kunnen leerlingen hun gevoelens op een leuke en veilige manier uitdrukken. Met behulp van grappige monstertjes bouwen de leerlingen hun emotionele woordenschat op en geven ze jou als docent inzicht in hun gevoelens. 

Zoekcoach

De zoekcoach helpt de leerlingen bij de belangrijke taak om onderscheid te maken tussen feiten en meningen. Ook helpt de zoekcoach de leerlingen bij het formuleren van een goede zoekopdracht en het vinden van betrouwbare websites. Het ondersteunt de leerlingen bij het kritisch nadenken over de zoekresultaten. Erg belangrijk in deze wereld vol nepnieuws en meningen. 

Zoekvoortgang 

Met zoekvoortgang monitor je als docent de ontwikkeling van het zoekgedrag van je leerlingen. Zo kun je je leerlingen helpen de kwaliteit van hun zoekopdrachten te verbeteren. 

Sprekercoach 

De sprekercoach gaat in op het verbeteren van de presentatievaardigheden van je leerlingen. Het is een realtime coachingtool die feedback geeft op toonhoogte, het gebruik van stopwoorden en het spreektempo. Deze tool is beschikbaar in Powerpoint, maar binnenkort ook in Teams. 

Sprekervoortgang 

Met sprekervoortgang krijg je als docent met analyses inzicht in de vaardigheden van je leerlingen op het gebied van spreken. Zo kun je actief aan de slag en je leerlingen persoonlijke feedback geven. Deze leerversneller komt in 2024 beschikbaar. 

Wil je aan de slag met Microsoft Education leerversnellers? 

Wil jij in de klas aan de slag met deze leerversnellers? De tools zijn geïntegreerd in de verschillende Microsoft 365 Education producten. Kijk op de website van Microsoft voor meer informatie. Of lees hier de Engelstalige quick start guide.

Gebruik je de leerversnellers al? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Deel ze in een reactie!


Meer weten over digitale tools voor het onderwijs?

Gebruik jij graag digitale tools in de klas? Wij hebben er nog veel meer die je kunt gebruiken.
Kijk even hier en wij sturen je de extra tools toe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in voor tips, gratis materiaal en laatste updates!

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school