Centraal georganiseerde bijscholing
voor koepels, stichtingen en scholengroepen
Kies voor duurzame professionele groei
Speciaal voor koepels, stichtingen en scholengroepen
Goede bijscholing van docenten kost tijd, geld en is lastig te plannen. Wij helpen jullie om professionalisering voor meerdere scholen tegelijk slim te organiseren. Zó geregeld!
Wij geven al jaren trainingen in het onderwijs. Met eigen ogen zien we hoe druk het is en hoe lastig het is om goede scholing centraal te organiseren. Daarom maken we bijscholing makkelijk, flexibel en vooral zo effectief mogelijk.
Wij zorgen voor:
✔️ Een programma dat naadloos aansluit op jullie bestaande structuren (koepelacademie, scholingsbudget per school, gezamenlijke studiedag).
✔️ Alle planning en communicatie rond de bijscholing, zodat jij hier niet over na hoeft te denken.
✔️ Een passend programma, inclusief opvolging en borging, zodat het ook echt wordt toegepast in de klas.
Zo houd je als koepel, stichting of bestuur overzicht en controle - zonder extra werk op je bord.

Herken je dit:
- Elke school regelt z’n eigen scholing, maar het voelt als los zand.
- Je wilt overzicht, maar komt vooral om in het regelwerk.
- Trainingen inspireren even, maar er verandert weinig in de praktijk.
- Je zoekt iets wat wél past bij jullie visie, planning en budget.
Ontdek dan wat centraal geregelde scholing kan opleveren:
✅ Eén helder aanbod voor al je scholen, afgestemd op jullie visie.
✅ Meer kwaliteit en samenhang, zonder dat jij alles hoeft te regelen.
✅ Praktijkgerichte trainingen waar docenten écht iets aan hebben.
✅ Schaalvoordeel en minder losse aanvragen = tijd én geld bespaard.
Centrale professionalisering geeft je grip, rust en resultaat. En je laat als koepel zien: wij investeren in mensen én in goed onderwijs.

Zorgeloos professionaliseren
We regelen alles, van A tot Z:
- Communicatie met de docenten.
- Inschrijfformulieren
- Materialen, trainers en terugkoppeling.
- Ook de digitale leeromgeving zetten we klaar.
Jij houdt het overzicht: wij doen het werk. Zo blijft er voor jullie als koepel tijd en ruimte over om te focussen op wat echt telt: goed onderwijs en tevreden teams.
ACTUEEL, INTERACTIEF EN PARKTIJKGERICHT
Onze trainingen zitten boven op de dagelijkse realiteit van het onderwijs en de maatschappelijke ontwikkelingen. Wij komen dagelijks op scholen door het hele land en weten wat er speelt.
We richten ons op drie thema’s:
✅ Technologie
✅ Spelend leren
✅ Burgerschap & persoonlijke ontwikkeling
Onze trainingen zijn praktisch en interactief. Geen saaie presentaties, maar direct aan de slag met opdrachten, oefeningen en voorbeelden uit de lespraktijk.
Je behoudt de regie, zonder het regelwerk.
Makkelijk voor jou, super waardevol voor het team.
Kies ook voor een samenwerking!
Wat werkt voor jullie, staat bij ons voorop
Elke koepel is anders en dus leveren we maatwerk. We denken actief mee over wat past bij jullie scholen, doelen en planning.
Onze trainingen zijn modulair opgebouwd: met een stevige basis en de mogelijkheid tot verdieping. Zo kunnen docenten op elk niveau instappen en doorgroeien. De trainingen zijn flexibel in te plannen, bijvoorbeeld tijdens een studiedag, op een vast moment of juist in een serie sessies. Wat we ook doen, het doel is altijd hetzelfde: duurzame verbetering van het onderwijs in de klas.
Waarom samenwerken met Docentenbijscholing?
✅ Boeiende en interactieve scholing
Onze trainingen zijn actief en praktisch. Docenten gaan meteen aan de slag met werkvormen en opdrachten die direct toepasbaar zijn in de klas.
✅ Flexibel en schaalbaar
Of je nu een kleine stichting bent of een grote onderwijskoepel: wij stemmen onze aanpak af op jullie wensen en mogelijkheden.
✅ Centraal en overzichtelijk georganiseerd
Wij regelen alles: van communicatie en inschrijvingen tot evaluatie. Eén aanspreekpunt, duidelijk en efficiënt.
✅ Trainingen op maat gemaakt
Elke training wordt afgestemd op jullie doelgroep, thema’s en ontwikkelbehoeften.
✅ Leren stopt niet na de trainingsdag
Alle deelnemers krijgen toegang tot onze digitale leeromgeving met video’s, materialen en updates.
✅ Vernieuwend en actueel
Wij ontwikkelen continu nieuwe trainingen en spelen in op actuele thema’s zoals AI, burgerschap en werkdruk.
Van planning tot digitale leeromgeving - wij regelen het.
Kies de vorm die nu bij jullie past
Als koepel kun je op 3 manieren met ons samenwerken. Allemaal flexibel en zonder rompslomp.
Trainingen binnen de koepel
Voor meerdere scholen tegelijk, op één plek.
We organiseren een training op een centrale locatie, zoals jullie koepelacademie of één van de scholen.
Docenten van verschillende scholen schrijven zich in.
Gaat door bij voldoende aanmeldingen – schaalbaar én betaalbaar.
Goedkoper dan een losse training.
Online trainingen
Leren in eigen tijd en tempo
We maken een gepersonaliseerde pagina voor jullie koepel, inclusief logo, uitleg en aanmeldformulier.
Docenten leren wanneer het hen uitkomt, in hun eigen tempo.
Facturatie per kwartaal op basis van deelname.
Met scherpe koepelkorting.
Training op school
Specifieke leerbehoefte?
Wij komen langs.
Is er op één school een concrete vraag of leerbehoefte? Dan verzorgen we daar een training op maat.
- Praktisch en direct toepasbaar voor het hele team.
- Workshops afgestemd op de specifieke behoeften van de school
- Altijd tegen het koepeltarief
Trainingsaanbod
Elke training is gekoppeld aan een digitale leeromgeving met extra videomodules, tools en materialen. Zo blijven deelnemers zich verder verdiepen en bijleren in hun eigen tempo.
AI in het
onderwijs
De cursus 'AI in het onderwijs' biedt een unieke kans voor docenten om ChatGPT, Claude, Gemini en andere AI tools effectief te gebruiken en zo tijd te besparen en de leerervaring van leerlingen te optimaliseren. Door middel van deskundige begeleiding en praktische oefeningen leer je hoe je AI kunt inzetten om snel vragen van leerlingen te beantwoorden en je eigen lesgeven te verbeteren. Daarnaast leer je hoe je leerlingen op een creatieve en verantwoorde manier met AI kunt laten omgaan.
Effectief differentiëren
in de klas
Deze workshop biedt frisse inzichten, effectieve strategieën en praktijkgerichte tools om lessen te verrijken door meer te differentiëren. De focus ligt op het gebruik van AI-tools om differentiatie in het onderwijs makkelijker en effectiever te maken. Dit stelt leraren in staat gepersonaliseerd onderwijs te bieden zonder veel extra tijd te investeren, waardoor aan ieders leerbehoefte kan worden voldaan.
Fysieke escaperoom
In een Escape the Classroom wordt een groepje leerlingen opgesloten in een lokaal. Door het oplossen van allerlei puzzels kunnen ze zich bevrijden. Escape the Classroom is ‘edutainment’ bij uitstek: terwijl de leerlingen de puzzels oplossen oefenen ze naast vakinhoudelijk ook hun logisch denken.
Digitale escaperoom
In een Digitale Escape Room lost een groepje leerlingen een aantal spannende puzzels op. Ondertussen wordt er van alles geleerd: letterlijk spelenderwijs leren. Je kunt de spellen en puzzels geheel online spelen maar ook fysiek in de klas. Escape the Classroom is er voor alle leeftijden, niveaus en over elk denkbaar onderwerp.
Digitale werkvormen
Maak kennis met een aantal verschillende tools die o.a. gebruikt kunnen worden om lesmateriaal vorm te geven, leerlingen effectief samen te laten werken, je lessen te voorzien van interactiviteit en nog veel meer. Ontdek de vele mogelijkheden van ons digitale tijdperk tijdens de workshop 'Digitale werkvormen voor in de Klas'.
Lesmateriaal ontwerpen met Canva
Bij leren draait het om de combinatie van inhoud en vorm. Stel je voor dat jezelf in een oogwenk de mooiste designs maakt. Lesbladen, toetsen, kaartensets, spellen, posters en meer. Na het volgen van ´Lesmateriaal ontwerpen met Canva´ ben jij in staat om dat allemaal zelf te maken. Bovendien ben je in staat om je leerlingen of studenten te helpen om hun opdrachten vorm te geven.
Van Werkdruk
naar Werkgeluk
In de training 'Van Werkdruk naar Werkgeluk' krijg je uitgebreid inzicht in werkdruk. Je leert stress hanteren en spanning verminderen om weer met plezier je werk te doen.
Je kunt de training online volgen in je eigen tempo en op een moment dat het jou uitkomt, of we komen de training op school verzorgen.
Positief lesgeven en
miscommunicatie
Een sterke band met je leerlingen begint bij effectieve communicatie. In deze training leer je hoe je het Process Communication Model (PCM) inzet om misverstanden te voorkomen, motivatie te vergroten en een positieve sfeer in de klas te creëren. Met PCM krijg je inzicht in verschillende communicatiestijlen en ontdek je hoe je deze kunt gebruiken om beter aan te sluiten bij leerlingen, ouders en collega’s.
Cijfers in Beweging
Ontdek de wondere wereld van rekenen met onze training "Cijfers in beweging - Een sprong vooruit", perfect voor basisschool leerkrachten. Deze workshop biedt creatieve methoden om zowel fundamentele rekenbegrippen als algemene rekenvaardigheden op een boeiende manier te tot leven te brengen. Door spel, beweging, en digitale hulpmiddelen te gebruiken, leer je hoe je rekenen interactief en leuk maakt voor je leerlingen.
Mindmaps
in het onderwijs
Leer hoe je Mindmaps kunt gebruiken om de structuur en leerervaring van je lessen te verbeteren in de training 'Werken met Mindmaps in het Onderwijs'. Mindmaps bieden overzicht en structuur in de les, waardoor je jouw lessen beter kunt organiseren en leerlingen de informatie beter kunnen begrijpen. Het gebruik van Mindmaps maakt complexe informatie begrijpelijk en verhoogt de betrokkenheid van leerlingen bij de les.
Creatief lesgeven
zelf creatieve werkvormen ontwikkelen
Als leerkracht ontdek je dat niet alle leerllingen hun aandacht erbij kunnen houden. Sommige leerlingen ontwikkelen zich veel sneller en bij anderen gaat het juist langzamer. Is het mogelijk om de lesstof een stuk leuker en actiever te maken? Hoe verzin je zelf oefeningen en werkvormen op maat gesneden voor jouw klas en context? En hoe geef je jezelf de vrijheid om iets uit te proberen? Ik nodig je van harte uit om mee op avontuur te gaan!
Mediawijsheid
In een wereld waar beeldvorming, nieuwe- en social media de wereld van jongeren beheerst is het erg belangrijk dat zij leren om kritisch en bewust met die nieuwe media om te gaan. Als docent ben je een belangrijke en bepalende factor in de ontwikkeling van jongeren vooral als het gaat om nieuwe media. Bij Docentenbijscholing kun je als docent de doelgerichte en interactieve training Mediawijsheid volgen.
Burgerschap Bouwers
Het vak burgerschap kan prachtig zijn, maar het is ook complex. Hoe kan je leren over samenwerking, inclusiviteit, diversiteit en mondigheid? Wij zijn daar heel uitgesproken over: door het te DOEN. Activerend burgerschap, dat is ons uitgangspunt. Wij hebben een complete activerende aanpak voor het vak burgerschap ontwikkeld.
STAS in de klas
Een STAS in de Klas is een STimulerend Activerend Spel dat je makkelijk en snel in de klas kunt spelen. Een STAS duurt 5 tot 10 minuten en is bedoeld om leerlingen frisse leerenergie te geven en verbinding met elkaar te laten voelen. Er zijn ook STASsen die wat langer kunnen duren en als activerende werkvorm zijn bedoeld om jouw leerlingen de stof actief te laten oefenen en verwerken.
Mentor Meesterschap
Welkom bij de training Mentor Meesterschap, waar we docenten uitnodigen om de reis van meesterlijk mentorschap te ervaren. Deze training is ontworpen om docenten te voorzien van krachtige effectieve methoden en tools die mentor ervaringen transformeren en klaslokalen omtoveren tot een inspirerende en veilige leeromgeving.
Empowerende Dialogen
met AI-KletsKaarten
Onze training, "Empowerende Dialogen
met AI-KletsKaarten" biedt essentiële vaardigheden en tools om doeltreffend om te gaan met uitdagende situaties. Je leert niet alleen hoe je met zelfvertrouwen kunt reageren, maar ook hoe je constructieve gesprekken kunt voeren. Of je nu een mentor, docent, teamleider of directeur bent, deze training is ontworpen om je te helpen groeien in je rol.