​Volg 2, 4 of 6 bijzondere workshops
Escaperoom, Schoolradio, VR en nog veel meer!

Het is de combinatie van bijzondere leervormen met persoonlijke training die deze Praktijkdag zo krachtig maakt.
Voor activerend leren heb je de juiste 'tools' nodig. Wij hebben deze in huis en willen je graag leren hoe je deze bij jou op school toe kan gaan passen. Alle tools zijn vernieuwend en nodigen uit tot nadenken, beleven en samenwerken. Speel een spannende Escape the Classroom, maak Schoolradio met je eigen schoolradiozuil of kruip in de huid van een ander dankzij een waanzinnige Virtual Reality-beleving. Maak daarnaast kennis met Creatool, prachtig nieuw en duurzaam materiaal waarmee leerlingen echt leren samenwerken. Of volg de workshop Activerende Werkvormen, vol met spellen en activiteiten! En als je juist even iets heel anders wilt, dan volg je de workshop Yoga en Mindfulness in de klas voor meer ontspanning en concentratie.

Op de Praktijkdag Activerend Leren volg je twee of vier van de zes workshops. We maken het qua planning graag zo eenvoudig mogelijk voor je: kies er bijvoorbeeld voor om een hele dag mee te doen, of alleen een dagdeel. Vind je het fijner de workshops over twee woensdagmiddagen te spreiden? Dat kan. En ook wanneer je alle zes workshops wilt volgen, verdeel je ze gewoon over twee dagen. 

Een dag vol met activerend leren

Was er maar een plek op aarde waar je naar toe zou kunnen om je onder te dompelen in leuke, spannende en inspirerende leervormen. Een plek waar je activerend leren kan ervaren, waar je actief kan voelen en proeven. Die plek bestaat! Welkom op onze Praktijkdag Activerend Leren. Op de Praktijkdag Activerend Leren kies je twee, vier of zes workshops. Kom de hele dag, kom een dagdeel, of verdeel de workshops over twee dagen. We maken het qua planning graag zo eenvoudig mogelijk voor je. De Praktijkdag Activerend Leren is gericht op docenten van het PO, VO en MBO. Alle workshops maken gebruik van originele en activerende leervormen met als belangrijkste uitgangspunt: de kracht van het spelen!

Virtual Reality

Escape the Classroom

Yoga & Mindfulness

Activerende werkvormen

We gaan het je niet uitleggen, we gaan het doen! En na de Praktijkdag neem jij al dat moois mee naar je eigen school om het zelf toe te passen. Om deze dag nog waardevoller te maken, zullen we je bovendien verrassen met pop-up optredens en helpen we je je ideale match te vinden d.m.v. Idee Dating. En natuurlijk serveren we tussendoor een drankje in het Spelend Leren Cafe.

Informatie

Open Inschrijving

Hele of halve dag, ook woensdagmiddag


Een intensieve trainingsdag waarbij je leert omgaan met twee of vier activerende leervormen!

 • Leer door te doen en te ervaren samen met docenten uit het hele land.
 • check
  Kies voor een hele of halve dag, twee of vier van de zes verschillende workshops.
 • check
  Kies voor PO, VO of MBO.
 • Inclusief materiaal om mee te nemen.

€ 195,- halve dag

350,- hele dag + lunch

Neem je collega mee en ontvang beide 50% korting!

Bij jou op school

In Nederland en Belgie


Programma op maat: compleet verzorgde studiedagen voor 20 - 400 deelnemende docenten, variërend van één tot meerdere dagdelen.

 • Pak met het hele docententeam het activerend leren aan.
 • check
  Workshops inclusief kant-en-klare activerende leerprogramma's.
 • check
  Inclusief genoeg materiaal om direct mee te starten.
 • Geheel op maat samengesteld.

Neem contact op voor meer informatie

Programma

Locatie

De Praktijkdag Activerend Leren vindt plaats in het Mirror Centre. Het Mirror Centre ligt in Amsterdam naast het Muiderpoort station of 5 minuten lopen van Q-Park Oosterpoort. Parkeer met 50% korting in Q-Park Oosterpoort met gebruik van deze link: https://parkeren-oostpoort.amsterdam/

Trainers

Bert Vos

Hanneke Geurts

Naf Hershler

Rosanne Haringhuizen

Schrijf je in voor de Praktijkdag

De Praktijkdag Activerend Leren vindt plaats op 25 maart & 7 oktober 2020. Het aantal plekken is beperkt want niet meer dan 25 personen kunnen per workshop deelnemen. Schrijf je snel in om zeker te zijn van deelname!

Heb je nog vragen over de Praktijkdag Activerend Leren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Ontvang de Praktijkdag folder

Perfect om binnen je school te laten zien of handig als overzicht voor jezelf. Laat ons alleen even weten wie je bent en je ontvangt direct de Praktijkdag Activerend Leren folder per mail!

Virtual Reality 


 • Ontdek de veelzijdige toepassingen van Virtual Reality (VR) in het onderwijs.
 • Leer hoe je je klas rondleidt in Google Expeditions.
 • Inclusief één VR-oefenbril per deelnemer (te gebruiken met de eigen smartphone).
 • Inclusief Virtual Reality ZVV-kaarten: Wat Zie ik? Wat Voel ik? Wat Vraag ik?

Escape the Classroom 


 • Speel het spannende voorbeeldspel en leer je hoe je een spel met bestaand materiaal kan voorbereiden en ‘laden’. 
 • Oefen essentiële vaardigheden: samenwerking, herkenning van je eigen talenten en die van anderen, doorzettingsvermogen.
 • Inclusief het Escape the Classroomspel 'Veilig op het Internet' (over nepnieuws, internetveiligheid en cyberpesten).
 • Na deze workshop kan je een eigen Escaperoom spelen met je leerlingen.
 • Inclusief speciale UV-zaklantaarn. 

Schoolradio & Storytelling 


 • Leer hoe Schoolradio als activerende leervorm kan worden ingezet op school.
 • Leer de drie basisprincipes van Storytelling die jij en je leerlingen direct kunnen toepassen.
 • Inclusief voorbeeld redactiekaarten.

Creatool 


 • Ontwikkel jouw creatieve en spelende talenten als docent.
 • Maak kennis met het exclusieve Creatool materiaal, ideaal om talentgericht, toekomstgericht en vakoverschrijdend te werken. 
 • Leer hoe Creatool leerlingen stimuleert om zelfstandig projecten uit te voeren en samen te werken.
 • Voer samen met je collega's spannende opdrachten uit en en geniet!  

Yoga & Mindfulness 


 • Tijdens deze workshop ervaar je hoe je rustpunten kunt creëren in een lange, zware schooldag.
 • Zelf rust vinden en ontspannen, samen met je leerlingen.
 • Leer drie oefeningen om direct in de klas toe te passen!
 • Inclusief drie yoga & mindfulnesskaarten met toebehoren.

Activerende werkvormen 


 • Tijdens de workshop leer je een aantal spelende werkvormen gebruiken waarmee je je leerlingen van frisse leerenergie voorziet.
 • De activerende werkvormen bestaan uit: introductie-oefeningen, verdiepende werkvormen,
  stimuleren van de creativiteit, bevorderen van interactie en evaluatie-vormen.
 • Je ontdekt activerende werkvormen die je direct in je klas kunt toepassen. 

Schrijf je in voor de Praktijkdag

De Praktijkdag Activerend Leren vindt plaats op 25 maart & 7 oktober 2020. Het aantal plekken is beperkt want niet meer dan 25 personen kunnen per workshop deelnemen. Schrijf je snel in om zeker te zijn van deelname!

Heb je nog vragen over de Praktijkdag Activerend Leren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Na afloop van de Praktijkdag...

...blijven we je nog een tijdje inspireren met mails vol handige tips, waardevolle ideeën en bruikbare materialen.
Je ontvangt specifieke informatie en inspiratie passend bij de workshops die jij hebt gevolgd! 

Scholen die met ons werken

Scholen ontvangen ons graag. We hebben heel veel docenten kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar andere en actievere vormen van onderwijs. Hieronder een kleine selectie van de honderden scholen en instellingen waar we mee samenwerken.

5 redenen om mee te doen aan 
de Praktijkdag Activerend Leren

 • ​Laat je inspireren door de mogelijkheden en kansen van activerend leren en maak meteen kennis met een aantal spannende activerende werkvormen.
 • Onze aanpak is inclusief: training, materiaal en verdere inspiratie na de workshops.
 • Wij geven activerend leren handen en voeten. We hebben de ‘tools’ in huis om nieuwe lesvormen en technologieën te introduceren op een begrijpelijke en betaalbare manier.
 • check
  De workshops worden gegeven door onze eigen toegewijde trainers.
 • Bij onze trainingen leer je door het te doen. Bij elke workshop leer je nieuwe vaardigheden die je direct in je eigen lessen kunt toepassen.

Schrijf je in voor de Praktijkdag

De Praktijkdag Activerend Leren vindt plaats op 25 maart & 7 oktober 2020. Het aantal plekken is beperkt want niet meer dan 25 personen kunnen per workshop deelnemen. Schrijf je snel in om zeker te zijn van deelname!

Heb je nog vragen over de Praktijkdag Activerend Leren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel met één van onze medewerkers: 020-8943037. 

Docentenbijscholing is een CRKBO geregistreerde instelling

Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs bestaat uit Register Instellingen. In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over de Praktijkdag of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk.​ Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Skype

Docentenbijscholing

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

 • Jantine Leenstra schreef:

  Hallo, wat is het verschil met de normale trainingen die jullie geven?

  • admin schreef:

   Hoi Jantine,
   We dompelen je tijdens de Praktijkdag Activerend leren echt onder in activerend leren. Op de Praktijkdag heb je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende manieren van activerend leren in de vorm van workshops. Voor de workshops is veel minder tijd beschikbaar dan wanneer je je inschrijft voor één van onze trainingen.
   Heb ik zo je vraag beantwoord?
   Vriendelijke groet,
   Shai namens Docentenbijscholing

 • Merel Berendse schreef:

  Hallo, ik heb bij jullie al de Escape de Classroom training gedaan. Heel gaaf en interessant. Ik wilde wat meer over de trainers weten van deze Praktische Leerdag, maar ik zie alleen hun foto’s. Kan er ook wat info over de trainers op de site? Dank je wel.

  • admin schreef:

   Hoi Merel,
   Wanneer je op de foto’s van de trainers klikt krijg je meer informatie te zien!
   Goed weekend!
   Shai namens Docentenbijscholing

 • Koos van Zomeren schreef:

  Geachte mensen van de Docenten Nascholing, ik geef Klassieke Talen aan 5 en 6 VWO. Is dit evenement ook iets voor mij, of is het (gezien de naam) meer iets voor Praktijkscholen? Graag uw visie!

  • admin schreef:

   Beste Koos,
   De Praktijkdag is geschikt voor leerkrachten/docenten uit het PO, VO en MBO. Voor zover dat mogelijk is, zullen er niveau/vakspecifieke groepen gevormd worden bij de workshops.
   Vriendelijke groet,
   Shai namens Docentenbijscholing

 • Jack Farla schreef:

  Hallo Docentenscholing, ik zoek voor onze studiedag eigenlijk een soort nascholing zoals jullie hier aanbieden als praktijkdag. Maar dan dus niet bij jullie, maar bij ons op school (Rijswijk). Is dat mogelijk? Welke kosten zijn hier aan verbonden?

 • >