Schooljaar 2020/2021: alle trainingen online of op school

Veel docenten kennen ons vanwege onze Escape The Classroom trainingen. Hele populaire en hands-on trainingen, waarbij je vaardigheden leert die je daadwerkelijk in de klas kan toepassen. Dit is activerend leren in de praktijk. We doen het al jaren en het werkt!

Vanaf het schooljaar 2020/2021 bieden we al onze trainingen zowel op school als online (live) aan! Twee vormen, ieder met hun eigen specifieke voordelen. Of we nu bij jou op school komen, of dat wij je team online trainen: we zijn heel dichtbij. Het persoonlijke contact met ieder teamlid is voor ons van groot belang. En we laten je niet stil zitten, want al onze trainingen zijn gebaseerd op leren door het zelf te doen.  Dat is dus heel iets anders dan de nascholing oude stijl, die we allemaal maar al te goed kennen. Wij trainen jou of je hele team met groot plezier!

                         Bel ons op 020-4983037 om te praten over trainingen voor dit en volgend schooljaar.

Schrijf je in voor onze gloednieuwe training Digitale Toptools

Online en fysieke trainingen

Activerend Leren

ESCAPE THE CLASSROOM
DIGITAAL

Leer nu om Digitale Escape Rooms te bouwen, die je leerlingen zowel geheel online  samen of individueel kunnen spelen, maar ook in de klas. Geen kistjes en slotjes meer nodig. Deze training wordt online gegeven, of als training bij jouw op school. Wel de spanning van het Escape Room Spel, minder gehannes!Digitale escaperoom

escape the classroom
Fysiek

In een Escape the Classroom wordt een groepje leerlingen "opgesloten" in een lokaal. Door het oplossen van allerlei puzzels kunnen ze zich bevrijden. Escape the Classroom is ‘edutainment’ bij uitstek: terwijl de leerlingen de puzzels oplossen zijn ze heel hard aan het werk en oefenen ze naast vakinhoudelijk ook hun logisch denken. Kraak de code

DIGITALE TOPTOOLS


NIEUW:

Er zijn heel veel online tools die je lessen rijker, interactiever en spannender kunnen maken. Maar welke zijn nu echt bruikbaar om toe te passen in het onderwijs? In het interactieve webinar delen wij de allerbeste gratis Toptools  en natuurlijk laten we zien hoe je ze moet gebruiken. Op je eigen overzichtelijke Toptools pagina heb je ze vervolgens voor altijd op een rijtje!

Mediawijsheid

ESCAPEROOM SPELLENPAKKET

 

In het Escaperoom spellenpakket zitten 5 verschillende kant-en-klare escaperoomspellen om direct in de klas te gaan spelen. De spellen gaan over uiteenlopende onderwerpen en oefenen verschillende vaardigheden die aansluiten op de kerndoelen voor het primair onderwijs.


kraak de code

COMPLETE STUDIEDAG bij jou op school

Natuurlijk kan je je eigen studiedag invullen. Maar soms kan het verfrissend zijn om specialisten te vragen om het inhoudelijke werk uit handen te nemen. Wij dus. Mensen die dagelijks bezig zijn met het trainen van docenten en met het samenstellen van mooie en activerende programma's. Dan heb je echt een nieuw soort studiedag.

docentenbijscholing

VIRTUAL REALITY IN HET ONDERWIJS

Virtual Reality is geschikt voor activerend onderwijs voor elke leeftijd, niveau en onderwerp. Tijdens onze Trainingsdag Virtual Reality in het Onderwijs leer je om een VR-programma met jouw klas uit te voeren zonder dat je enige technische voorkennis nodig hebt.


VR op school

 Design Captain 

NIEUW:

 In de training Design Captain leren wij je in anderhalf uur een essentiële tool om mee vorm te geven. Na het volgen van deze training ben jij in staat om zelf al je lesmateriaal vorm te geven. Snel en makkelijk dankzij de gratis online Canva software. 

 YOGA EN MINDFULNESS IN DE KLAS

Op deze trainingsdag leer je hoe je samen met je leerlingen met energie en aandacht kan focussen, rustmomenten inbouwt en (zelf)bewustzijn vergroot. Zo creëer je een open, prettige sfeer in de klas, waar leerlingen meer ontspannen en geconcentreerd zullen zijn!


INTERNETVEILIGHEID

Tijdens de workshop 'Internetveiligheid' leer je hoe je je leerlingen zo goed mogelijk kan begeleiden met hun internetgebruik en wat je kunt doen tegen cyberpesten. Tevens besteden we aandacht aan gespreksvoering tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over de kansen en gevaren van nieuwe media.

Identiteitscirkels

In de cursus IdentiteitsCirkels leer je de IdentiteitsCirkel te gebruiken om een proces op gang te brengen dat leerlingen helpt om na te denken over wie ze zijn en wie de ander is. De IdentiteitsCirkel heeft zich bewezen als een intercultureel leermiddel bij uitstek en brengt twee beelden samen: hoe jij jezelf ziet en hoe anderen jou zien.

docentenbijscholing

Storytelling en Schoolradio

Ontdek wat de kracht van een goed verhaal kan betekenen voor jouw onderwijspraktijk. Maak echte verhalenvertellers van je leerlingen, daag ze uit hun eigen radioprogramma te produceren en zend het resultaat van hun inspanningen direct uit op jullie eigen schoolradio!

schoolradio

PRAKTIJKDAG ACTIVEREND LEREN     

Dompel jezelf en je team onder in een dag vol activerend leren!
Je hebt keuze uit 5 verschillende workshops: Escape the Classroom, Virtual Reality, Yoga, Schoolradio en Activerende werkvormen.
docentenbijscholing

Contact

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor informatie over onze cursussen of om een programma op maat voor je eigen school samen te stellen. Een afspraak maken bij jou op school is ook mogelijk. Kies een manier om contact met ons op te nemen die bij jou past!

Bel

020-8943037

Skype

Docentenbijscholing

Contactformulier

Je kunt op kantooruren meestal met ons chatten, open de chat in de rechter benedenhoek van deze pagina. Je kunt ook een vraag achterlaten in de commentaren hieronder. Het antwoord op je vraag in de commentaren ontvang je ook per mail. 

Maak kennis met het team

Het kernteam van Docentenbijscholing bestaat uit een groep gedreven mensen met veel ervaring in spelen, leren, technologie en storytelling. Wij helpen volwassenen en kinderen met spelen en leren. Onze cursussen en trainingen worden gegeven door een uitgebreid netwerk van ervaren trainers, docenten en coaches. Kom kennis met ons maken onder het genot van een kop koffie of thee, bij ons op kantoor, bij jou op school of online. 

Naf Hershler

Miriam Levy

Rosanne Haringhuizen

Bert Vos

Hanneke Geurts

Bereikbaarheid

Al onze trainingen worden zowel op school als geheel  online gegeven. Onze open inschrijving trainingen vinden plaats in het Mirror Centre te Amsterdam. Het Mirror Centre ligt naast het Muiderpoort station en is 5 minuten lopen van Q-Park Oosterpoort. Parkeer met 50% korting in Q-Park Oosterpoort met de gebruik van deze link: https://parkeren-oostpoort.amsterdam/

Trainingen ChatGPT, Escape Spel en Burgerschap nu met subsidie GRATIS bij jou op school